Landschapsarchitect Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landschapsarchitect? Lees de functieomschrijving.

De Landschapsarchitect is betrokken bij de ontwikkeling van het landschap. Denk hierbij aan woonwijken, wegen, polders, parken; alles dat met de niet-bebouwde ruimtelijke omgeving te maken heeft. Om jezelf een Landschapsarchitect te kunnen noemen, moet je ingeschreven staan bij het Architectenregister. De Landschapsarchitect kan de rol spelen van adviseur, planner, onderzoeker, of beleidsmedewerker.

De Landschapsarchitect brengt veel tijd door achter de tekentafel en in het veld. Het is belangrijk de interactie tussen ontwerp en maakbare ruimte goed in de gaten te houden, want alleen met een goede correspondentie tussen visie en werkelijkheid kan de Landschapsarchitect zijn concept werkelijkheid zien worden. Door de omstandigheden van een gebied te doorgronden, op zowel natuurlijk als menselijk niveau, is het mogelijk om een goede indeling van het gebied te maken.

De Landschapsarchitect werkt multidisciplinair en moet verschillende kennis bezitten, zowel op het gebied van ecologie en milieu, als de stedenbouwkunde. De Landschapsarchitect werkt meestal bij de overheid of bij een architecten- of ingenieursbureau. Ook kan hij een eigen adviesbureau opzetten, en zich op projectbasis laten inhuren. Voor elke functie geldt dat de landschapsarchitect een goede aanvullende factor vormt voor het werk van de architect, stedenbouwkundige en planoloog.

Wil je werken als Landschapsarchitect?

Werk je al als Landschapsarchitect en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landschapsarchitect worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Landschapsarchitect, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Landschapsarchitect in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Architect
  • Stedenbouwkundige

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2850 tot €4380

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landschapsarchitect

Wat verdient een Landschapsarchitect?

Landschapsarchitecten zitten bij de overheid in salarisschaal 11, waarmee het salaris tussen de €2850 en €4380 liggt.

Banen buiten de overheid kunnen een hoger salaris met zich meebrengen, vooral bij internationaal bekende architecten- of ingenieursbureaus.

Salarisschaal Landschapsarchitect

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Landschapsarchitect

Op zoek naar een nieuwe baan als Landschapsarchitect? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landschapsarchitect. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Landschapsarchitect vacatures

Werkvoorbereider Sport En Groen | HBO | 3.100 - 4.300
WR.nl Werving en Selectie
Werkvoorbereider Sport En Groen | HBO | 3.100 - 4.300 | Werkvoorbereider Sport En GroenVoor de vacature als Werkvoorbereider Sport En GroenBuren HBOga je het volgende doen:Als werkvoorbereider ben je …
Landschapsarchitect
Maandag Rotterdam
Flexibele zekerheid? Bij Maandag krijg je de kans om bij verschillende opdrachtgevers in de regio van Rotterdam aan de slag te gaan als Landschapsarchitect.  Als landschapsarchitect werk je samen met …
Junior Ingenieur Cultuurtechniek
Maandag Rotterdam
Met jouw ‘groen' achtergrond ben jij graag vanaf de initiatiefase tot en met de realisatiefase betrokken bij cultuurtechnische projecten!Voor een gemeente in de regio Zuid-Holland, ben ik op zoek naar …
Landschapsontwerper
FORTEC
een echte teamspeler. Met jouw enthousiasme en passie voor het vak weet jij jouw collega's te motiveren en projecten samen naar een hoger plan te tillen. Jij bent creatief, proactief en …
Sr. Ontwerper openbare ruimte (gemeente)
Teqoia
Als ontwerper openbare ruimte heb je een adviserende rol en maak je ontwerpen voor de openbare ruimte. Je werkt aan diverse projecten binnen de stad Amsterdam en kunt met jouw …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landschapsarchitect

Hoe goed is de toekomst voor de Landschapsarchitect? 

Er zijn niet veel banen te vinden voor Landschapsarchitecten, tenzij men op internationaal niveau gaat kijken. Wel is het mogelijk binnen de functie te groeien, door steeds meer verantwoordelijkheden te krijgen. Je kan ook een eigen bedrijf starten.

Baankans Landschapsarchitect

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Landschapsarchitect worden: Opleidingen tot Landschapsarchitect

Hoe word je een Landschapsarchitect? 

Er is in Nederland maar een beperkt aantal opleidingen tot Landschapsarchitect te volgen, en alleen een Universitaire Master geeft recht op het dragen van de Architectentitel. Met een HBO diploma of BSc in Landschapsarchitectuur of Bouwkunde kun je de benodigde Master volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Landschapsarchitect

Meer opleidingen Landschapsarchitect

Weet je nog niet of je Landschapsarchitect wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Landschapsarchitect of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Landschapsarchitect

Met wie werkt een Landschapsarchitect samen? 

Het netwerk van een Landschapsarchitect bestaat veelal uit ambtenaren, omdat die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van zijn advies/plan/beleid. Verder is er voor een particuliere Landschapsarchitect ook overleg met architecten, omdat die elkaar vaak completeren in hun werk  contact met stedenbouwkundigen.


  • Architect
  • Stedenbouwkundige
Landschapsarchitect


Organisaties waar een Landschapsarchitect werkzaam is

Waar werkt een Landschapsarchitect meestal? 

Een Landschapsarchitect werkt bij de overheid, een advies-, architecten- en/of ingenieursbureau, of als zelfstandig adviseur.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Landschapsarchitect

Waar kun je het beste werken als Landschapsarchitect? Hieronder vindt je de best door de Landschapsarchitect beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landschapsarchitect.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landschapsarchitect:

Welke competenties heeft een een Landschapsarchitect nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Landschapsarchitect

Wat voor persoonlijkheid heb je als Landschapsarchitect nodig? 

De Landschapsarchitect is verantwoordelijk voor het hele plaatje in een gebied, qua esthetiek en functionaliteit. Hij moet er dus naar streven goed gefundeerd advies te geven en een nauwkeurig ontwerp af te leveren (Perfectionist). Verder is een bepaalde creatieve visie ook belangrijk om een goed en vernieuwend totaalbeeld te kunnen schetsen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Landschapsarchitect


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Landschapsarchitect

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landschapsarchitect

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landschapsarchitect

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landschapsarchitect

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landschapsarchitect dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landschapsarchitect belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landschapsarchitect. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landschapsarchitect iets voor je?

Zou je graag Landschapsarchitect willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landschapsarchitect bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Landschapsarchitect

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar