Leisure & Hospitality Assistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leisure & Hospitality Assistent? Lees de functieomschrijving.

Een Leisure & Hospitality Assistent, ook wel Recreatiemedewerker, is meestal werkzaam in de verblijfsrecreatie. Dit houdt in dat de recreant voor een bepaalde tijd (in ieder geval een nacht) in het recreatiegebeid verblijft. Zo kan een Leisure & Hospitality Assistent werkzaam zijn op bijvoorbeeld een camping of een bungalowpark. Soms is hij ook werkzaam in de dagrecreatie bij bijvoorbeeld indoor- of outdoorcentra of een sportbedrijf.

De Leisure & Hospitality Assistent assisteert bij het organiseren, begeleiden en uitvoeren van recreatieactiviteiten, zoals sport, spel, animatie of toeristische activiteiten. Een belangrijke rol van de Leisure & Hospitality Assistent is het ontvangen en informeren van de gasten. Hij houdt de gasten op de hoogte van de activiteiten en faciliteiten die het bedrijf biedt. Niet alleen het op de hoogte houden van de gasten, maar ook het promoten van de activiteiten is belangrijk. Ook andere frontoffice werkzaamheden zoals het verhuren of verkopen van producten of diensten en het afhandelen van klachten van gasten behoren tot de taken van een Leisure & Hospitality Assistent.
Daarnaast bereidt de hij aan de hand van een draaiboek de geplande activiteiten voor. Tijdens de activiteit zelf begeleidt hij de deelnemers. Na afloop van de activiteiten is het de taak van de Leisure & Hospitality Assistent om alles op de ruimen en schoon achter te laten.

De taakinvulling is verder afhankelijk van het soort organisatie waar men werkzaam is en de grootte daarvan. Een Leisure & Hospitality assistent wordt vaak ingezet op verschillende gebieden en verricht dus uiteenlopende werkzaamheden binnen de accomodatie. Hij heeft hierbij echter steeds een assisterende rol.

Wil je werken als Leisure & Hospitality Assistent?

Werk je al als Leisure & Hospitality Assistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leisure & Hospitality Assistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Leisure & Hospitality Assistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Leisure & Hospitality Assistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leisure & Hospitality Host
  • Leisure & Hospitality Executive

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leisure & Hospitality Assistent

Wat verdient een Leisure & Hospitality Assistent?

Een Leisure & Hospitality Assistent verdient tussen de €1400 en €1800 bruto per maand. In de CAO Recreatie zijn een zondag-, feestdag- en nachttoeslag opgenomen. De vakantietoeslag is 8%. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden is te vinden in de CAO (zie bronnen).

Salarisschaal Leisure & Hospitality Assistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Leisure & Hospitality Assistent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leisure & Hospitality Assistent

Hoe goed is de toekomst voor de Leisure & Hospitality Assistent? 

Als Leisure & Hospitality Assistent heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld doorleren voor Leisure & Hospitality Host en uiteindelijk voor Leisure & Hospitality Executive. Als Host ligt de nadruk vooral op organiseren, terwijl een Executive ook leiding geeft aan andere Leisure & Hospitality medewerkers. Ook doorstromen naar beroepen in andere richtingen binnen de sector toerisme en recreatie is mogelijk.

Het arbeidsperspectief is goed. Verwacht wordt dat er een toenemende vraag naar recreatieproducten ontstaat, waardoor ook de vraag naar werknemers hiervoor stijgt.

Baankans Leisure & Hospitality Assistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leisure & Hospitality Assistent worden: Opleidingen tot Leisure & Hospitality Assistent

Hoe word je een Leisure & Hospitality Assistent? 

Om te gaan werken als Leisure & Hospitality Assistent is er de aansluitende opleiding Leisure & Hospitality Assistant op MBO niveau 2. Deze opleiding duurt twee jaar en is gericht op het assisteren bij het organiseren en uitvoeren van recreatieactiviteiten. Daarna is het eventueel mogelijk om door te leren voor Leisure & Hospitality Host (niveau 3) of Leisure & Hospitality Executive (niveau 4).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leisure & Hospitality Assistent

Meer opleidingen Leisure & Hospitality Assistent

Weet je nog niet of je Leisure & Hospitality Assistent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leisure & Hospitality Assistent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Leisure & Hospitality Assistent

Met wie werkt een Leisure & Hospitality Assistent samen? 

Een Leisure & Hospitality Assistent werkt veel samen met andere mensen. Een van de voornaamste taken is het assisteren van collega's. Hij volgt instructies op van een leidinggevende, vaak een Leisure & Hospitality Executive of Host en voert, soms samen met andere assistenten, de werkzaamheden uit.Tevens is hij veel in contact met de gasten van de accomodatie waar hij werkzaam is.


  • Leisure & Hospitality Host
  • Leisure & Hospitality Executive
Leisure & Hospitality Assistent


Organisaties waar een Leisure & Hospitality Assistent werkzaam is

Waar werkt een Leisure & Hospitality Assistent meestal? 

Een Leisure & Hospitality Assistent werkt in de verblijfsrecreatie of dagrecreatie. Bij verblijfsrecreatie kan men denken aan een camping of bungalowpark, terwijl dagrecreatie bijvoorbeeld een attractiepark, speeltuin of sportbedrijf kan zijn. Hij kan dus bij heel verschillende organisaties terecht. Algemeen is dat de gasten geëntertaind willen worden en gebruik willen maken van voorzieningen en activiteiten. Soms is het werk van een Leisure & Hospitality Assistent binnen het bedrijf seizoensgebonden.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Leisure & Hospitality Assistent

Waar kun je het beste werken als Leisure & Hospitality Assistent? Hieronder vindt je de best door de Leisure & Hospitality Assistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leisure & Hospitality Assistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leisure & Hospitality Assistent:

Welke competenties heeft een een Leisure & Hospitality Assistent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Leisure & Hospitality Assistent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Leisure & Hospitality Assistent nodig? 

Voor een Leisure & Hospitality Assistent is het belangrijk om voor andere mensen klaar te staan. Hij ondersteunt collega's maar ook gasten op allerlei gebieden. Hij is zorgzaam en enthousiast (Gever).

De Leisure & Hospitality Assistent assisteert tijdens activiteiten. Ook komt het dat hij de leidinggevende helpt met het bedenken van nieuwe activiteiten. Zijn creativiteit en originaliteit  komen daarbij goed van pas, evenals zijn expressiviteit bij het entertainen van de gasten en het uitvoeren van de activiteiten (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Leisure & Hospitality Assistent


Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Leisure & Hospitality Assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leisure & Hospitality Assistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leisure & Hospitality Assistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leisure & Hospitality Assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leisure & Hospitality Assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leisure & Hospitality Assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leisure & Hospitality Assistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leisure & Hospitality Assistent iets voor je?

Zou je graag Leisure & Hospitality Assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leisure & Hospitality Assistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leisure & Hospitality Assistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar