Low Code Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Low Code Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Lijkt het je mooi om nieuwe digitale producten te maken? Hou je van innovatieve technologieën en wil je graag een carrière met veel groeimogelijkheden? Dan is werken als Low Code Developer misschien wel iets voor jou.

Als Low Code Developer maak je nieuwe softwareapplicaties in verschillende vormen. Dit kunnen mobiele apps of bijvoorbeeld zakelijke softwarepakketten zijn. Vaak werk je samen in een team met andere Developers, Designers, Product Owners en UX-specialisten.

Het mooie van het werken als Low Code Developer is dat het een ideaal instapberoep is voor het ontwikkelen van je programmeervaardigheden. Je hebt de mogelijkheid om oplossingen te bedenken en applicaties te bouwen met behulp van visuele interfaces en drag-and-drop-functionaliteit. Dit stelt je in staat om snel resultaten te behalen en waardevolle softwareoplossingen te leveren.

Als Low Code Developer kun je je carrière verder ontwikkelen en doorgroeien naar een rol als coderende Developer. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je de kans om technisch complexere projecten aan te pakken en diepgaandere programmeerkennis op te bouwen. Je kunt doorgroeien naar de rol van Senior Developer, waarbij je leiding geeft aan projecten, junior Developers coacht en betrokken bent bij het nemen van technische beslissingen.

Het werken als Low Code Developer biedt je de mogelijkheid om betrokken te zijn bij innovatieve projecten en te werken met de nieuwste tools en technologieën. Je blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de digitale wereld, wat je werk interessant en uitdagend houdt. Dit beroep biedt veel ruimte voor creativiteit, probleemoplossend vermogen en trots op goed functionerende softwareoplossingen.

Als Low Code Developer krijg je de kans om een solide basis te leggen als Developer en dit kan de basis zijn om door te groeien naar een carrière waarin je ook zelf codeert. Het is een dynamisch vakgebied met veel toekomstperspectief en mogelijkheden om je vaardigheden voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren.
 
 

Alles over het werken als Low Code Developer


Vacatures Low Code Developer

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Low Code Developer?

Een Low Code Developer is een IT-professional die softwaretoepassingen ontwikkelt met behulp van low-code ontwikkelplatforms. Low-code platforms zijn tools waarmee ontwikkelaars met minimale handmatige codering snel applicaties kunnen bouwen. Deze platforms bieden visuele interfaces, drag-and-drop-functionaliteit en voorgedefinieerde bouwstenen, waardoor ontwikkelaars efficiënter kunnen werken.

Low Code Developers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van bedrijfstoepassingen met behulp van deze platformen. Ze werken samen met bedrijfsanalisten en gebruikers om de vereisten van de applicatie te begrijpen en te vertalen naar functionele oplossingen.

Een variant hiervan is de No Code Developer: Een No Code Developer is een developer die applicaties bouwt zonder te hoeven coderen. Ze maken gebruik van no-code ontwikkelplatforms die intuïtieve visuele interfaces bieden, waarmee gebruikers applicaties kunnen bouwen door middel van drag-and-drop, formulieren en logica zonder handmatige codering.

No Code Developers richten zich voornamelijk op het ontwikkelen van eenvoudige tot middelgrote applicaties, vaak gericht op specifieke zakelijke behoeften. Ze werken nauw samen met belanghebbenden om de vereisten van de applicatie te begrijpen en deze om te zetten in functionele oplossingen zonder traditionele programmering.

Er zijn een aantal verschillende noemenswaardige typen Low Code Developers.

 • Pega Developer: Een Pega Developer is een professional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van softwaretoepassingen met behulp van het Pega-platform. Pega is een toonaangevend low-code ontwikkelplatform dat wordt gebruikt voor het bouwen van bedrijfskritische applicaties, workflowautomatisering en klantrelatiebeheer. Een Pega Developer heeft diepgaande kennis van het Pega-platform en de bijbehorende tools en frameworks. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en implementeren van Pega-toepassingen op basis van de vereisten van de klant. Pega Developers werken vaak samen met bedrijfsanalisten, stakeholders en andere ontwikkelteams om oplossingen te leveren die voldoen aan de zakelijke behoeften.
 • OutSystems Developer: OutSystems is een populair low-code ontwikkelplatform dat wordt gebruikt voor het bouwen van bedrijfsapplicaties. Een OutSystems Developer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties met behulp van het OutSystems-platform. Ze maken gebruik van de visuele interface en drag-and-drop-functionaliteit van het platform om applicaties snel te bouwen, aan te passen en te implementeren.
 • Mendix Developer: Mendix is een low-code platform waarmee bedrijven applicaties kunnen ontwikkelen, integreren en implementeren met minimale handmatige codering. Een Mendix Developer is verantwoordelijk voor het bouwen en aanpassen van applicaties met behulp van het Mendix-platform. Ze maken gebruik van de visuele modelleringsmogelijkheden en configuratieopties van het platform om bedrijfsprocessen te automatiseren en applicaties te leveren die voldoen aan de vereisten van de klant.
 • Appian Developer: Appian is een low-code platform dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van zakelijke applicaties en workflowautomatisering. Een Appian Developer heeft expertise in het bouwen van applicaties met behulp van het Appian-platform. Ze werken samen met bedrijfsanalisten en stakeholders om de vereisten van de applicatie te begrijpen en deze te vertalen naar configureerbare componenten, regels en formulieren in Appian.
 • Microsoft Power Apps Developer: Microsoft Power Apps is een low-code platform dat wordt gebruikt voor het bouwen van zakelijke apps die kunnen worden uitgevoerd op verschillende apparaten. Een Microsoft Power Apps Developer richt zich op het bouwen van apps met behulp van het Power Apps-platform. Ze maken gebruik van de visuele ontwerptools en de uitgebreide set van kant-en-klare sjablonen en functies van het platform om snel en efficiënt apps te ontwikkelen.
 • Salesforce Developer: Als Salesforce Developer maak je gebruik van de visuele ontwikkelomgeving van het Salesforce-platform, genaamd Salesforce Lightning, om applicaties en oplossingen te bouwen. Je kunt gebruikmaken van de drag-and-drop-interface en de configuratieopties van het platform om functionaliteit toe te voegen, workflows te creëren, formulieren aan te passen en zelfs aangepaste code te schrijven met behulp van Apex (een door Salesforce ontwikkelde programmeertaal) en Visualforce (een markup-taal voor de ontwikkeling van gebruikersinterfaces). Hoewel Salesforce Development enigszins programmeervaardigheden vereist, wordt het over het algemeen beschouwd als een low-code aanpak vanwege de mogelijkheid om veel functionaliteit te bereiken zonder uitgebreide handmatige codering. Het platform biedt voorgedefinieerde bouwstenen en componenten die het ontwikkelproces versnellen en ontwikkelaars in staat stellen om sneller bedrijfsapplicaties te bouwen en aan te passen.


Past het beroep Low Code Developer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Wat doet een Low Code Developer?

Low-code developers en No-code developers zich bezig met het ontwikkelen van softwareoplossingen met behulp van visuele interfaces en drag-and-drop-functionaliteit. Hierdoor wordt het bouwproces versneld en de behoefte aan traditioneel handmatig coderen wordt verminderd. Dit zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een low-code of no-code developer:

 • Analyseren van vereisten: Een low-code of no-code developer werkt nauw samen met belanghebbenden, zoals bedrijfsanalisten en gebruikers, om de vereisten van een softwaretoepassing te begrijpen. Ze helpen bij het identificeren van de benodigde functionaliteit, de gebruikersinterface en de logica achter de applicatie.
 • Ontwerpen en modelleren: Op basis van de vereisten ontwerpt een low-code of no-code developer de architectuur en de structuur van de applicatie. Ze maken gebruik van visuele modelleringshulpmiddelen en drag-and-drop-functionaliteit om de gebruikersinterface en de logica van de applicatie te creëren. Dit omvat het bouwen van schermen, het definiëren van gegevensmodellen, het configureren van workflows en het vastleggen van regels.
 • Configureren en aanpassen: Met behulp van de beschikbare tools en functionaliteiten van het gekozen low-code of no-code platform, configureert en past de developer de applicatie aan. Ze maken gebruik van visuele interfaces om componenten toe te voegen, formulieren aan te passen, gegevensbronnen te integreren, logica te definiëren en workflows te automatiseren. Dit gebeurt vaak via drag-and-drop-functionaliteit en het configureren van eigenschappen en instellingen.
 • Testen en debuggen: Een belangrijk onderdeel van het werk van een low-code of no-code developer is het testen van de ontwikkelde applicatie. Ze voeren functionele tests uit om ervoor te zorgen dat de applicatie correct werkt en voldoet aan de gestelde vereisten. Als er fouten of bugs optreden, zijn ze verantwoordelijk voor het debuggen en oplossen van problemen binnen het platform.
 • Implementatie en onderhoud: Nadat de applicatie is ontwikkeld en getest, helpt de developer bij de implementatie ervan in een productieomgeving. Ze zorgen voor de juiste configuratie en integratie met andere systemen indien nodig. Daarnaast kunnen ze betrokken zijn bij het onderhouden en updaten van de applicatie na de implementatie, evenals het bieden van ondersteuning en het oplossen van eventuele problemen.

 

Over het algemeen streven zowel low-code als no-code developers ernaar om de ontwikkeling van softwaretoepassingen te versnellen door middel van visuele ontwikkeltools en het verminderen van de traditionele handmatige codering. Ze werken samen met belanghebbenden, ontwerpen applicaties, configureren functionaliteit en zorgen voor de implementatie en het onderhoud ervan. Het specifieke takenpakket kan echter variëren afhankelijk van het gekozen platform en de specialisatie van de developer.

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Low Code Developer per stad

Vacatures Low Code Developer Alkmaar

Vacatures Low Code Developer Almelo

Vacatures Low Code Developer Almere

Vacatures Low Code Developer Alphen aan den Rijn

Vacatures Low Code Developer Amersfoort

Vacatures Low Code Developer Amstelveen

Vacatures Low Code Developer Amsterdam

Vacatures Low Code Developer Apeldoorn

Vacatures Low Code Developer Arnhem

Vacatures Low Code Developer Assen

Vacatures Low Code Developer Bergen op Zoom

Vacatures Low Code Developer Breda

Vacatures Low Code Developer Capelle aan den IJssel

Vacatures Low Code Developer Delft

Vacatures Low Code Developer Den Bosch

Vacatures Low Code Developer Den Haag

Vacatures Low Code Developer Den Helder

Vacatures Low Code Developer Deventer

Vacatures Low Code Developer Doetinchem

Vacatures Low Code Developer Dordrecht

Vacatures Low Code Developer Ede

Vacatures Low Code Developer Eindhoven

Vacatures Low Code Developer Emmen

Vacatures Low Code Developer Enschede

Vacatures Low Code Developer Gouda

Vacatures Low Code Developer Groningen

Vacatures Low Code Developer Haarlem

Vacatures Low Code Developer Haarlemmermeer

Vacatures Low Code Developer Heerlen

Vacatures Low Code Developer Helmond

Vacatures Low Code Developer Hengelo

Vacatures Low Code Developer Hilversum

Vacatures Low Code Developer Hoogeveen

Vacatures Low Code Developer Hoorn

Vacatures Low Code Developer Katwijk

Vacatures Low Code Developer Leeuwarden

Vacatures Low Code Developer Leiden

Vacatures Low Code Developer Lelystad

Vacatures Low Code Developer Maastricht

Vacatures Low Code Developer Middelburg

Vacatures Low Code Developer Nieuwegein

Vacatures Low Code Developer Nijmegen

Vacatures Low Code Developer Oss

Vacatures Low Code Developer Purmerend

Vacatures Low Code Developer Roermond

Vacatures Low Code Developer Roosendaal

Vacatures Low Code Developer Rotterdam

Vacatures Low Code Developer Schiedam

Vacatures Low Code Developer Spijkenisse

Vacatures Low Code Developer Terneuzen

Vacatures Low Code Developer Tilburg

Vacatures Low Code Developer Utrecht

Vacatures Low Code Developer Veenendaal

Vacatures Low Code Developer Venlo

Vacatures Low Code Developer Vlaardingen

Vacatures Low Code Developer Westland

Vacatures Low Code Developer Zaanstad

Vacatures Low Code Developer Zeist

Vacatures Low Code Developer Zoetermeer

Vacatures Low Code Developer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Low Code Developer

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Low Code Developer?


Meer weten over het salaris Low Code Developer

Salaris aankomend Low Code Developer Salaris junior Low Code Developer Wat is het salaris van een medior Low Code Developer? Welk salaris krijgt een senior Low Code Developer?


Hoe word je een Low Code Developer? 

Om een Low Code Developer te worden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Het begint met het opdoen van een goed begrip van de basisprincipes van softwareontwikkeling, inclusief logica, datamodellering, gebruikersinterface-ontwerp en basisprogrammering. Hoewel Low Code Development minder handmatige codering vereist, is het nog steeds belangrijk om een goed begrip te hebben van de basisprincipes van softwareontwikkeling. 

Vervolgens is het belangrijk om de verschillende Low Code platforms te verkennen, zoals Pega Systems, OutSystems, Mendix, Appian en Microsoft Power Apps. Kies een platform dat je interesseert en verdiep je in de documentatie, tutorials en opleidingsmateriaal die worden aangeboden. Hierdoor raak je vertrouwd met de specifieke tools en functionaliteiten van dat platform.

Daarnaast zijn er online cursussen en opleidingen beschikbaar die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van Low Code Development vaardigheden. Platforms zoals Udemy, Coursera, LinkedIn Learning en Pluralsight bieden een breed scala aan cursussen waarin je specifieke technieken, best practices en praktische vaardigheden kunt leren.

Om je vaardigheden verder te versterken, is het belangrijk om aan praktijkprojecten te werken. Dit kunnen kleine projecten zijn of deelname aan hackathons en uitdagingen om hands-on ervaring op te doen en je portfolio op te bouwen.

Het is ook slim om lid te worden online forums, community's en social media-groepen die gericht zijn op Low Code Development. Hier kun je netwerken, vragen stellen, ervaringen delen en leren van anderen die actief zijn in het veld.

Als je eenmaal vertrouwd bent met een Low Code platform, kun je beginnen met het bouwen van je eigen projecten. Dit geeft je de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen en je werk te tonen aan potentiële werkgevers of klanten.

Naarmate je meer ervaring en expertise opbouwt, kun je doorgroeien naar geavanceerdere ontwikkelingsrollen binnen het Low Code domein, zoals het leiden van projecten, het ontwerpen van complexe systemen en het coachen van andere ontwikkelaars. Je kunt je oook richten op het zelf schrijven van code, zodat je Software Developer of Software Engineer kunt worden.

Naast opleidingen en certificeringen is praktische ervaring vooral belangrijkt. Je zou je vaardigheden kunnen aantonen door mee te werken aan projecten. Dit is er belangrijk wanneer je wilt beginnen als Low Code Developer.

Er zijn verder ook traineeships voor Lowcode Developers te vinden. Hiervan is de instapeis meestal dat je een goede basiskennis hebt van Software Development.

Opleidingen Low Code Developer

Uitgelicht
Gratis infosessie omscholing naar de IT
Citizen Development Foundation (CDF)
In de cursus Citizen Developer Foundation (CDF) leert u businessapplicaties te ontwikkelen zonder dat u programmeerkennis nodig heeft. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die software wil leren ontwikkelen met …
Citizen Development Foundation (CDF)Omscholen tot Low Code Developer

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Low Code Developer. Zelfstandig of georganiseerd.

Omscholing vacatures Low Code Developer

Uitgelicht
Vacature Kan jij omscholen naar de IT met baangarantie en salaris?
Ben jij altijd geïnteresseerd in de nieuwste technieken? Denk jij in oplossingen en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is werken in de IT misschien wel iets voor …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Low Code Developer

Als je Low Code Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Low Code Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Low Code Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Low Code Developer?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Low Code Developer

Een Low Code Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Low Code Developer nodig? 

Wat zijn de baankansen voor een Low Code Developer?


Doorgroei mogelijkheden Low Code Developer

Het beroep Low Code Developer is onderdeel van de beroepsfamilie Web- en multimediaontwikkelaars (technisch).


Waar werkt een Low Code Developer?


Met wie werkt een Low Code Developer samen? 


Low Code Developer

Alles over het beroep Low Code Developer in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2600 tot €5800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar