Medewerker dierenambulance Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker dierenambulance? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker dierenambulance. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker dierenambulance wordt.

 

Wat is een Medewerker dierenambulance?

Een medewerker dierenambulance is iemand die verwonde dieren ophaalt en vervoert.

De functie van medewerker dierenambulance is over het algemeen een vrijwilligersfunctie. De medewerker dierenambulance krijgt een omroep wanneer binnen zijn woongebied een ziek of verwond dier door de ambulance moet worden opgehaald. De medewerker dierenambulance haalt (over het algemeen) met zijn eigen vervoer het dier op en brengt deze naar een dierenarts of een dierenopvangcentrum bij hem in de buurt. Daarnaast brengt hij de eigenaar van de dieren samen met de dieren naar een dierenarts of dierencrematorium of begraafplaats of een andere locatie wanneer hem hierom wordt gevraagd.

Het beroep van medewerker dierenambulance is een verantwoordelijke functie. De medewerker dierenambulance is medeverantwoordelijk voor de gezondheid van de dieren die hij ophaalt omdat hij binnen een bepaald tijdsbestek stressbestendig van de ene naar de andere locatie moet kunnen rijden om de dieren te helpen. 

De medewerker dierenambulance is stressbestendig, heeft affiniteit met dieren, kan omgaan met mensen en moet in het bezit zijn van een rijbewijs en eigen vervoersmiddel. 

Het beroep van medewerker dierenambulance is over het algemeen vaak een vrijwilligersfunctie. Daarnaast zijn er uitzonderingen waarin de medewerker dierenambulance wordt betaald. Hierin gaat het dan meestal om een parttime functie, maar een betaalde functie voor de medewerker dierenambulance komt over het algemeen niet veel voor.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Medewerker dierenambulance?

Werk je al als Medewerker dierenambulance en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker dierenambulance worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker dierenambulance, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker dierenambulance in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Dierenbescherming
  • Telefooncentrale
  • Klanten en hun dieren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker dierenambulance

Wat verdient een Medewerker dierenambulance?

Het beroep van medewerker dierenambulance is over het algemeen een vrijwilligersfunctie. Er zijn uitzonderingen waar de medewerker dierenambulance in betaalde dienst wordt genomen, maar dit is sporadisch het geval, en het salaris van de medewerker dierenambulance is daarbij dan ook per werkgever verschillend. Hier valt dus geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Medewerker dierenambulance

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Medewerker dierenambulance

Er zijn geen vacatures Medewerker dierenambulance aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker dierenambulance in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker dierenambulance in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker dierenambulance

Wat zijn de baankansen voor een Medewerker dierenambulance?

Omdat het beroep van medewerker dierenambulance over het algemeen een vrijwilligersfunctie is en er altijd wel om medewerkers dierenambulance wordt gevraagd kan hij snel voor de dierenambulance gaan werken.

Er zijn vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Medewerker dierenambulance

Het beroep Medewerker dierenambulance is onderdeel van de beroepsfamilie Ambulancepersoneel en instructeurs EHBO. De kans op werk voor de beroepsfamilie Ambulancepersoneel en instructeurs EHBO is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Medewerker dierenambulance

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Medewerker dierenambulance worden: Opleidingen tot Medewerker dierenambulance

Wil je Medewerker dierenambulance worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker dierenambulance.

Hoe word je een Medewerker dierenambulance? 

Voor de vacature van medewerker dierenambulance is geen opleiding. Wel worden er voor dit beroep cursussen gegeven.

Wel is voor de functie van medewerker dierenambulance een rijbewijs vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker dierenambulance

Er zijn geen opleidingen Medewerker dierenambulance aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker dierenambulance in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen tot Medewerker dierenambulance

Als je je wilt omscholen tot Medewerker dierenambulance is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Medewerker dierenambulance zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Medewerker dierenambulance dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Medewerker dierenambulance

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Medewerker dierenambulance

Als je Medewerker dierenambulance wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker dierenambulance zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker dierenambulance

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker dierenambulance?

Competenties en Vaardigheden Medewerker dierenambulance

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker dierenambulance nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker dierenambulance nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker dierenambulance

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker dierenambulance

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker dierenambulance. Als Medewerker dierenambulance wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker dierenambulance:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker dierenambulance

Vakkennis voor een Medewerker dierenambulance

Het is voor een Medewerker dierenambulance ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker dierenambulance zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker dierenambulance


Werkervaring Medewerker dierenambulance

Het is voor een startend Medewerker dierenambulance die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker dierenambulance is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dierenarts, Dierenoppas, Asielmedewerker .

Iets anders leren?

Is Medewerker dierenambulance het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker dierenambulance

Met wie werkt een Medewerker dierenambulance samen? 

Het netwerk van de medewerker dierenambulance bestaat uit de mensen van de telefooncentrale, die hem belt wanneer zij een dier moeten komen ophalen en naar een dierenarts of andere locatie moeten brengen en de klanten en hun dieren die zijn hulp nodig hebben en wie hij moet vervoeren.

Daarnaast kan de dierenambulance verbonden zijn aan de dierenbescherming. De plaatselijke afdeling levert dan vrijwilligers of betaalde krachten aan de dierenambulance en de ambulance mag dan ook het logo van de dierenbescherming dragen.


  • Dierenbescherming
  • Telefooncentrale
  • Klanten en hun dieren
Medewerker dierenambulance


Organisaties waar een Medewerker dierenambulance werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker dierenambulance meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker dierenambulance?

De medewerker dierenambulance werkt voornamelijk non-profit voor de dierenbescherming en de verschillende afdelingen die bellen wanneer de medewerker dierenambulance een verwond dier moet komen ophalen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker dierenambulance

Waar kun je het beste werken als Medewerker dierenambulance? Hieronder vind je de best door de Medewerker dierenambulance beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker dierenambulance.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker dierenambulance:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker dierenambulance.

Welke competenties heeft een Medewerker dierenambulance nodig?

Een Medewerker dierenambulance heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker dierenambulance

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker dierenambulance passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker dierenambulance nodig? 

Een medewerker dierenambulance moet goed weten welke route hij het beste kan rijden om de verwonde dieren zo snel mogelijk van de ene naar de andere locatie te brengen (waarnemer).

Daarnaast is het belangrijk dat de medewerker dierenambulance de dieren zo snel mogelijk in de ambulance krijgt en ze weet te vervoeren omdat het leven van de dieren op het spel kan staan. Daarom moet hij succesvol, stressbestendig en accuraat kunnen werken. (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker dierenambulance


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker dierenambulance

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker dierenambulance

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker dierenambulance

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker dierenambulance

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker dierenambulance dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker dierenambulance belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker dierenambulance. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker dierenambulance iets voor je?

Zou je graag Medewerker dierenambulance willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker dierenambulance bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker dierenambulance

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar