Medewerker Douane Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Medewerker Douane worden: Opleidingen tot Medewerker Douane

Wil je Medewerker Douane worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Medewerker Douane, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Medewerker Douane.

Hoe word je een Medewerker Douane? 

Voor de instapfunctie van Medewerker van de Douane is een MBO opleiding in fiscale richting genoeg.

Voor de hogere functies binnen de Douane gelden en hogere opleidingseisen.

Er zijn ook gerichte  douaneopleidingen te volgen, om je te specialiseren in het beroep. Hierdoor krijg je een groter stempel van betrouwbaarheid en leer je meer over het beroep zelf.

De 5 best beoordeelde opleidingen Medewerker Douane

bijgewerkt op 23-11-2021

Verdiepingscursus Internationale handel. Douane en BTW ( Incl. BREXIT)
Verdiepingscursus Internationale handel,douane en btw (incl. Brexit-gevolgen) 24 en 31  maart 2020 Locatie:  Rotterdam Btw en douanevraagstukken bij in- en uitvoer van goederen. Cursus is zeer praktijkgericht. De vakgebieden …
Verdiepingscursus Internationale handel. Douane en BTW ( Incl. BREXIT)
Basistraining Milieuwetgeving - Dag
Je werkt of gaat binnenkort werken als (beleids)medewerker milieu of als handhaver/toezichthouder. Dit kan zijn bij een gemeente, regionale milieudienst, provincie, waterschap, Rijkswaterstaat, politie of douane. Heb je op andere …
Basistraining Milieuwetgeving - Dag
MBO Internationale Handel
Wil jij beschikken over de juiste kennis om op internationaal gebied zaken te doen? Wil jij handel drijven met andere landen, verantwoordelijk zijn voor export van de organisatie en leren …
MBO Internationale Handel
Basistraining Milieuwetgeving - Virtual Classroom
Je werkt of gaat binnenkort werken als (beleids)medewerker milieu of als handhaver/toezichthouder. Dit kan zijn bij een gemeente, regionale milieudienst, provincie, waterschap, Rijkswaterstaat, politie of douane. Heb je op andere …
Basistraining Milieuwetgeving - Virtual Classroom
Nationaal Douanecongres 2022, SDU events
Op donderdag 19 mei 2022 vindt de alweer 15e editie plaats van het Nationaal Douanecongres. Een goede reden voor een feestelijke editie in het WTC in Rotterdam. Tijdens het congres …
Nationaal Douanecongres 2022, SDU events

Is het verstandig om Medewerker Douane te worden?

Voordat je aan een opleiding Medewerker Douane begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Medewerker Douane worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Medewerker Douane?

Het arbeidsmarktperspectief is onlangs gegroeid. Omdat de Nederlandse overheid zich voorbeid op de Brexit zijn er best veel nieuwe douane vacatures gekomen. 

De Douane is een handhavingsdienst, onderdeel van de Belanstingdienst. Dit biedt dus perspectieven binnen het grotere geheel van de belanstingdienst.

De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Dus er zitten ook doorgroeimogelijkheden binnen beveiliging en bewaking.

De doorgroeimogelijkheden zijn binnen de Douane zelf redelijk; na lang werken kan er via het schaalmodel een leuke positie bereikt worden met een goed salaris

De actuele kans op werk voor een Medewerker Douane

Het beroep Medewerker Douane is onderdeel van de beroepsfamilie Douane-inspecteurs en grensbewakers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Douane-inspecteurs en grensbewakers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

53

Baankans Medewerker Douane

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Medewerker Douane

Als je je wilt omscholen tot Medewerker Douane is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Medewerker Douane door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Medewerker Douane zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Medewerker Douane

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Medewerker Douane dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Medewerker Douane

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Medewerker Douane

Als je Medewerker Douane wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Douane zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Douane

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Douane?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Douane

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Medewerker Douane nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Medewerker Douane nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Douane

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Medewerker Douane

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Douane. Als Medewerker Douane wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Douane:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Douane

Vakkennis voor een Medewerker Douane

Het is voor een Medewerker Douane ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Medewerker Douane zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Medewerker Douane


Werkervaring Medewerker Douane

Het is voor een startend Medewerker Douane die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Douane is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Medewerker Douane, maar iets anders?

Is een opleiding Medewerker Douane het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Medewerker Douane te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Medewerker Douane te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Medewerker Douane te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Medewerker Douane te worden?

Zou je graag Medewerker Douane willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Medewerker Douane voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar