Medewerker Informatie & Advies Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Informatie & Advies? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker informatie & advies. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker informatie & advies wordt.

 

Wat is een Medewerker Informatie & Advies?

In openbare bibliotheken bekleedt de Medewerker Informatie & Advies een centrale rol in informatievoorziening. Naast taken die onder de klantenservice & leenservice vallen - zoals klachtenafhandeling en administratieve handelingen omtrent lidmaatschap - heeft hij de belangrijke rol mogelijke problemen te signaleren aan de hand van vragen van klanten en deze door te spelen naar de juiste persoon. De Medewerker Informatie & Advies is er niet alleen voor alle vragen, maar stimuleert en ondersteunt mensen ook in het zelf vinden van antwoorden.

Het informatieve karakter van zijn functie komt ook naar voren in de ondersteuning in de opbouw en organisatie van publieksactiviteiten, zoals lezingen en tentoonstellingen en de inhoud van eigen presentaties. Ook bij de publieksactiviteiten heeft hij de taak reacties van bezoekers te vertalen naar adviezen woor het hoofd front office of de domeinspecialist. Hij is, kortom, een sleutelfiguur die naar en over de klant informeert.

Past het beroep Medewerker Informatie & Advies bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Medewerker Informatie & Advies?

Werk je al als Medewerker Informatie & Advies en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Informatie & Advies worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Informatie & Advies, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Informatie & Advies in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Klantenservice & Leenservice
 • Hoofd Frontoffice
 • Domeinspecialist
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Informatie & Advies

Wat verdient een Medewerker Informatie & Advies?

Een Medewerker Informatie & Advies verdient maandelijks tussen de €1700 en €2400. Naast het bruto maandloon zijn er de vakantietoeslag (12 x 8% van het bruto maandsalaris), eindejaarsuitkering (1,5% van het bruto jaarsalaris)  en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Medewerker Informatie & Advies

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Medewerker Informatie & Advies

Er zijn geen vacatures Medewerker Informatie & Advies aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Informatie & Advies in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Informatie & Advies in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Informatie & Advies

Wat zijn de baankansen voor een Medewerker Informatie & Advies?

Er worden bezuiningen verwacht voor 2011. Dit zal de werkgelegenheid niet ten goede komen.

Extra scholing is noodzakelijk om door te groeien naar HBO functies. Een goede optie is Informatiedienstverlening en -Management.

De actuele kans op werk voor een Medewerker Informatie & Advies

Het beroep Medewerker Informatie & Advies is onderdeel van de beroepsfamilie Bibliotheekmedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bibliotheekmedewerkers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Medewerker Informatie & Advies

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Medewerker Informatie & Advies worden: Opleidingen tot Medewerker Informatie & Advies

Wil je Medewerker Informatie & Advies worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Informatie & Advies.

Hoe word je een Medewerker Informatie & Advies? 

Bibliotheken vragen van Medewerkers Informatie & Advies een afgeronde MBO opleiding, zoals:

Medewerker Informatiedienstverlening Bibliotheken

Documentaire informatievoorziening

(of gelijkwaardig)

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Medewerker Informatie & Advies

Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Een medewerker HRM houdt zich bezig met de ondersteuning van diverse HRM-processen. Je verricht ook de personeelsadministratie. Bij je werk handel je altijd volgens vastgestelde bedrijfsprocedures en ?regels, afgestemd op …
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Een medewerker HRM houdt zich bezig met de ondersteuning van diverse HRM-processen. Je verricht ook de personeelsadministratie. Bij je werk handel je altijd volgens vastgestelde bedrijfsprocedures en –regels, afgestemd op …
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)

Omscholen tot Medewerker Informatie & Advies

Als je je wilt omscholen tot Medewerker Informatie & Advies is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Medewerker Informatie & Advies zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Medewerker Informatie & Advies dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Medewerker Informatie & Advies

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Medewerker Informatie & Advies

Als je Medewerker Informatie & Advies wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Informatie & Advies zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Informatie & Advies

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Informatie & Advies?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Informatie & Advies

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Informatie & Advies nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Informatie & Advies nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Informatie & Advies

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Medewerker Informatie & Advies

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Informatie & Advies. Als Medewerker Informatie & Advies wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Informatie & Advies:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Informatie & Advies

Vakkennis voor een Medewerker Informatie & Advies

Het is voor een Medewerker Informatie & Advies ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Informatie & Advies zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Informatie & Advies

Medewerker Klantenservice
Medewerker klantenservice   Medewerkers van de klantenservice verschaffen klanten advies en informatie op vragen over de producten, diensten en het beleid van bedrijven en organisaties, ze verwerken financiële transacties via
Medewerker Klantenservice
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Een medewerker HRM houdt zich bezig met de ondersteuning van diverse HRM-processen. Je verricht ook de personeelsadministratie. Bij je werk handel je altijd volgens vastgestelde bedrijfsprocedures en ?regels, afgestemd op …
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Een medewerker HRM houdt zich bezig met de ondersteuning van diverse HRM-processen. Je verricht ook de personeelsadministratie. Bij je werk handel je altijd volgens vastgestelde bedrijfsprocedures en ?regels, afgestemd op …
MBO Medewerker Human Resource Management (HRM) (niveau 4)
Faalangst - Herken de voornaamst afbreukfactor van zelfvertrouwen en help faalangst effectief hanteren en overwinnen!
Faalangst is een algemeen verschijnsel en lastig om mee om te gaan. Heb je er zelf last van? Of is er iemand in je directe omgeving voor wie je medische …
Faalangst - Herken de voornaamst afbreukfactor van zelfvertrouwen en help faalangst effectief hanteren en overwinnen!
Callcentermedewerker
Callcentermedewerker Een callcenter medewerker wordt ingezet voor het telefonisch benaderen van bedrijven of particulieren voor het aanbieden van producten of diensten. Je komt veelal te werken bij een contactcenter. Er
Callcentermedewerker

Werkervaring Medewerker Informatie & Advies

Het is voor een startend Medewerker Informatie & Advies die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Informatie & Advies is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Ondersteuning Frontoffice, Medewerker Klantenservice & Leenservice .

Iets anders leren?

Is Medewerker Informatie & Advies het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Informatie & Advies

Met wie werkt een Medewerker Informatie & Advies samen? 

Een Medewerker Informatie & Advies werkt achter de balie nauw samen met de medewerker klantenservice & leenservice. Daarnaast heeft hij veel contact met klanten van de bibliotheek. Hij vormt de eerste verbinding tussen klant en beleidsmakers; veelvoorkomende klachten stuurt hij door naar het hoofd frontoffice of de domeinspecialist.


 • Medewerker Klantenservice & Leenservice
 • Hoofd Frontoffice
 • Domeinspecialist
 • Klanten
Medewerker Informatie & Advies


Organisaties waar een Medewerker Informatie & Advies werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Informatie & Advies meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Informatie & Advies?

De Medewerker Informatie & Advies werkt bij een openbare bibliotheek en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Informatie & Advies

Waar kun je het beste werken als Medewerker Informatie & Advies? Hieronder vind je de best door de Medewerker Informatie & Advies beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Informatie & Advies.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Informatie & Advies:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Informatie & Advies.

Welke competenties heeft een Medewerker Informatie & Advies nodig?

Een Medewerker Informatie & Advies heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Informatie & Advies

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Informatie & Advies passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Informatie & Advies nodig? 

De rol van een Medewerker Informatie & Advies is dienstverlenend. Hij informeert en adviseert de klant en helpt deze op weg in bijvoorbeeld de catalogus (Gever). De vragen die hij hoort zet hij om in advies voor zijn meerderen, waardoor hij bijdraagt aan verbetering van de dienstverlening. Hij bekijkt de zaken van beide kanten en spreekt zo zowel namens als met de klant (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Informatie & Advies


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Medewerker Informatie & Advies

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Informatie & Advies

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Informatie & Advies

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Informatie & Advies

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Informatie & Advies dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Informatie & Advies belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Informatie & Advies. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Informatie & Advies iets voor je?

Zou je graag Medewerker Informatie & Advies willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Informatie & Advies bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Informatie & Advies

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar