Mediavormgever Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mediavormgever? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mediavormgever. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mediavormgever wordt.

 

Wat is een Mediavormgever?

 Een Mediavormgever geeft communicatieboodschappen van de klant vorm met behulp van grafische middelen. Het gaat bijvoorbeeld om een website, filmpje, tijdschrift, boek, advertentie, game, verpakking of poster.

Eerst spreekt de Mediavormgever met de klant over diens eisen en wensen. Vervolgens maakt de Mediavormgever een plan van aanpak. De Mediavormgever ontwikkelt ideeën, zet deze op papier en laat dit eerste ontwerp zien aan de opdrachtgever. Is deze tevreden, dan werkt de Mediavormgever het ontwerp uit op de computer. De Mediavormgever bedenkt de kleur, vlakverdeling, illustraties, het lettertype, de lettergrootte, het geluid enzovoort.

Een kleine opdracht voert de Mediavormgever in zijn eentje uit. Grotere opdrachten worden met een team gedaan, onder leiding van een Projectleider.

Als een Mediavormgever als zelfstandige werkt, houdt hij zich tevens bezig met bijvoorbeeld het werven van klanten en het bijhouden van de administratie. Wil je werken als Mediavormgever?

Werk je al als Mediavormgever en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mediavormgever worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mediavormgever, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mediavormgever in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Fotograaf
 • Illustrator
 • Leidinggevende
 • Art-Director

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1250 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mediavormgever

Wat verdient een Mediavormgever?

 

Een Mediavormgever in loondienst kan rekenen op zo’n €1250,- tot €2650,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van het niveau, de leeftijd en de ervaring van de Mediavormgever. Hoeveel een freelancer verdient, hangt natuurlijk af van het aantal opdrachten dat hij krijgt en hoeveel hij daarvoor krijgt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Mediavormgever werkzaam is. Vrij standaard zijn in elk geval een vakantietoeslag van 8% van het brutoloon en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Mediavormgever

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Mediavormgever

Op zoek naar een nieuwe baan als Mediavormgever? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mediavormgever. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Mediavormgever vacatures

Creatief DTP-er
Bakker en Bosch HR Diensten
Welke uitdaging hebben we voor jou?Bakker & Bosch werft exclusief in opdracht van Dresz International.Als Creatief DTP-er krijg je energie van het doorvertalen van een ontwerp naar een hele …
Front-End (WordPress) Developer
Complement Reclame via Steamz
Ben jij een expert in WordPress? Spreek je naast vloeiend Nederlands ook HTML en CSS. Irriteert het je mateloos als een website aan de voorkant niet optimaal werkt? Heb jij

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mediavormgever

Wat is de toekomst van Mediavormgever?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Mediavormgever is redelijk. Er zijn veel studenten die deze opleiding hebben gevolgd, maar er zijn ook veel Mediavormgevers nodig. Media en communicatie zijn booming business.

Bij goed functioneren kan een Mediavormgever leidinggevende taken krijgen toegewezen. Hij kan uiteindelijk doorgroeien naar de functie van Art-Director. Eventueel kan de Mediavormgever een eigen bedrijf beginnen en personeel aannemen.  

Baankans Mediavormgever

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mediavormgever worden: Opleidingen tot Mediavormgever

Wil je mediavormgever worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Mediavormgever? 

 

Om Mediavormgever te worden moet minimaal de MBO-opleiding Mediavormgever worden gedaan. Deze opleiding duurt vier jaar. In het eerste jaar leer je alles over kleurgebruik, illustraties, etcetera. In het tweede jaar kies je een richting: grafische vormgeving (brochures/tijdschriften), interactieve vormgeving (nieuwe media), audiovisuele vormgeving (beeld/geluid) of art & design (voorbereiding kunstacademie). Je leert werken met ontwerpprogramma’s en ook krijg je les in het overtuigend presenteren van je ontwerp. 

Ook op HBO- en WO-niveau bestaan opleidingen tot Mediavormgever. Deze opleidingen duren vier tot vijf jaar. Mediavormgevers die een opleiding aan de universiteit hebben gedaan, hebben meestal minder praktijkervaring dan Mediavormgevers die hun studie op HBO-niveau hebben gedaan. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mediavormgever

Adobe DTP Traject (Photoshop, Illustrator & InDesign) [NL of EN]
ALTERNATIEF: Ook mogelijk als avondcursusBekijk de website van Creatie Nest voor meer informatie over de avondcursussen. Also available in englishCheck out our website for more information in English.
Grafisch Vormgeven (DTP) basis
Cursus Grafisch Vormgeven (DTP) Basis In de cursus Grafisch Vormgeven (DTP) Basis leer je stap voor stap de vaardigheden die je moet beheersen als je werkt of gaat werken in …
Grafisch Vormgeven (DTP) Gevorderd
Grafisch Vormgeven (DTP) Gevorderd In deze cursus Grafisch Vormgeven (DTP) Gevorderd behandelen we het gehele DTP traject, van opdracht tot publicatie. Je werkt tegelijkertijd met InDesign, Photoshop en Illustrator. Dus niet …
DTP Basis
Een DTP professional moet goed thuis zijn in de Adobe Software, Illustrator, Photoshop en InDesign. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van Grafische Ontwerpen zoals verpakkingen, flyers en posters. Dat leer …
Desktop Publishing
Opleiding Desktop publishing Deze volledige DTP opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich willen bekwamen in het zelfstandig en professioneel kunnen opmaken van grafimedia-producties. Je leert werken met Adobe …
Meer opleidingen Mediavormgever

Weet je nog niet of je Mediavormgever wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mediavormgever of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Mediavormgever

Met wie werkt een Mediavormgever samen? 

 

Een Mediavormgever komt natuurlijk in contact met de opdrachtgevers. Ze gaan om de tafel om de wensen in kaart te brengen en afspraken te maken. De Mediavormgever maakt op basis van deze wensen een ontwerp, die de opdrachtgever goed moet keuren. Vervolgens gaat een Mediavormgever aan het werk. Hij werkt daarbij bijvoorbeeld ook samen met Illustrators en Fotografen. De Mediavormgever rapporteert zijn werk aan een leidinggevende of een Art-Director.


 • Opdrachtgever
 • Fotograaf
 • Illustrator
 • Leidinggevende
 • Art-Director
Mediavormgever


Organisaties waar een Mediavormgever werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mediavormgever meestal werkt.

Waar werkt een Mediavormgever?

 

Een Mediavormgever werkt in de profitsector. De Mediavormgever werkt bijvoorbeeld bij een reclame- of ontwerpbureau, een multimedia- of audiovisueel bedrijf, een drukkerij of een uitgever. De Mediavormgever kan ook werkzaam zijn als freelancer of een eigen bedrijf oprichten. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Mediavormgever

Waar kun je het beste werken als Mediavormgever? Hieronder vind je de best door de Mediavormgever beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mediavormgever.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mediavormgever:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mediavormgever.

Welke competenties heeft een Mediavormgever nodig?

Een Mediavormgever heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mediavormgever

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mediavormgever passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mediavormgever nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Mediavormgever zijn Bemiddelaar en Perfectionist.

Een Mediavormgever moet alle wensen van de klant zien te verenigen in één ontwerp (Bemiddelaar).

Bovendien moet de Mediavormgever over elk detail heel goed nadenken. Hij is veeleisend, kritisch en nauwkeurig (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Mediavormgever


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Mediavormgever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mediavormgever

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mediavormgever

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mediavormgever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mediavormgever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mediavormgever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mediavormgever. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mediavormgever iets voor je?

Zou je graag Mediavormgever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mediavormgever bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mediavormgever

Bonnie G.

Ik vind deze pagina zeer helpvol en ik heb er veel info erop kunnen terug, maar ik vind het wel jammer dat de rechten van een Mediavormgever er niet op staan.

Jaap

De rechten en plichten,wijken niet veel af van andere creatieve beroepen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar