Multimedia Vormgever Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Multimedia Vormgever? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep multimedia vormgever. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je multimedia vormgever wordt.

 

Wat is een Multimedia Vormgever?

De Multimedia Vormgever ontwikkelt allerlei multimediaproducten. Multimedia houdt in dat verschillende mediavormen tot één product worden gecombineerd. Bij mediavormen kun je denken aan zowel stilstaande als bewegende beelden, teksten en geluiden.

De Multimedia Vormgever werkt meestal in opdracht van een opdrachtgever. De opdrachtgever heeft een idee of concept en de Multimedia Vormgever moet dit tot ontwikkeling brengen. Samen met bijvoorbeeld een schrijver, regisseur en een grafisch vormgever gaat de Multimedia Vormgever dan aan de slag om het product te ontwikkelen. Het uiteindelijke product kan iets zijn wat op een cd-rom staat, maar kan ook via bijvoorbeeld het internet getransporteerd worden.

Het meeste werk van de Multimedia Vormgever vindt plaats achter de computer. De Multimedia Vormgever moet dan ook voldoende kennis en ervaring hebben met hard- en software. Naast deze technische kant, is ook de creatieve kant van het vak belangrijk. Het product moet tenslotte wel gebruikt gaan worden en de gebruikers zijn vaak kritisch en veeleisend. Met al deze factoren moet de Multimedia Vormgever rekening houden.

Concreet kan de Multimedia Vormgever aan een breed scala van projecten en producten werken. Denk hierbij aan websites, grafische ontwerpen en video’s. Ook de integratie van video’s en social media kan tot de werkzaamheden van de Multimedia Vormgever horen.Wil je werken als Multimedia Vormgever?

Werk je al als Multimedia Vormgever en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Multimedia Vormgever worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Multimedia Vormgever, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Multimedia Vormgever in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Grafisch Vormgever
  • Regisseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Multimedia Vormgever

Wat verdient een Multimedia Vormgever?

De beginnende Multimedia Vormgever verdient gemiddeld €1800,-. Naarmate de Multimedia Vormgever meer ervaring opdoet kan het salaris van de Multimedia Vormgever oplopen tot ongeveer €2600,-.

Salarisschaal Multimedia Vormgever

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Multimedia Vormgever

Op zoek naar een nieuwe baan als Multimedia Vormgever? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Multimedia Vormgever. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Multimedia Vormgever vacatures

Vacature Meewerkstage Grafisch / Multimedia Vormgever
Personato Werving en Selectie
Als marketingteam bij Personato willen we samen mooie en doeltreffende content creëren. Dit doen we voor meerdere doelgroepen: onze opdrachtgevers (die een vacature hebben openstaan), onze kandidaten (die een baan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Multimedia Vormgever

Wat is de toekomst van Multimedia Vormgever?

Multimedia en vooral ook websites en social media zijn tegenwoordig steeds belangrijk voor bedrijven. Er is dan ook voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Multimedia Vormgever. Naarmate de Multimedia Vormgever meer ervaring opdoet, kan de Multimedia Vormgever grotere projecten krijgen en zo doorgroeien.

Baankans Multimedia Vormgever

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Multimedia Vormgever worden: Opleidingen tot Multimedia Vormgever

Wil je Multimedia Vormgever worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Multimedia Vormgever.

Hoe word je een Multimedia Vormgever? 

Er zijn diverse opleidingen die geschikt zijn voor de Multimedia Vormgever, zowel op MBO als op HBO niveau. Op HBO niveau 4 is er bijvoorbeeld de opleiding Mediavormgever. Binnen deze opleiding kan voor verschillende richtingen gekozen worden. Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding Bachelor of multimedia arts. Maar ook ander creatieve, grafische en technische opleidingen zijn geschikt als opleiding voor de Multimedia Vormgever.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Multimedia Vormgever

Beroepsopleiding: Communicatie & Multimedia Design
Als je afwisselend werk zoekt in de communicatie en het ontwikkelen van nieuwe multimedia toepassingen, dan is dit de nieuwe uitdaging voor jou! Internationale trends en ontwikkelingen zijn belangrijk te …
Beroepsopleiding: Communicatie & Multimedia Design
Cursus Grafische Vormgeving
Deze cursus is onderdeel van het Soofos Plus abonnement. Voor €240 (incl btw) per jaar ontvang je onbeperkt toegang tot deze én 150+ andere cursussen op het gebied van design, …
Cursus Grafische Vormgeving

Omscholen of doorgroeien tot Multimedia Vormgever

Als je Multimedia Vormgever wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Multimedia Vormgever zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Multimedia Vormgever

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Multimedia Vormgever?

Competenties en Vaardigheden Multimedia Vormgever

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Multimedia Vormgever nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Multimedia Vormgever nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Multimedia Vormgever

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Multimedia Vormgever

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Multimedia Vormgever. Als Multimedia Vormgever wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Multimedia Vormgever:


zie volledige beschrijving persoonstype Multimedia Vormgever

Vakkennis voor een Multimedia Vormgever

Het is voor een Multimedia Vormgever ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Multimedia Vormgever zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Multimedia Vormgever

Cursus Grafische Vormgeving
Deze cursus is onderdeel van het Soofos Plus abonnement. Voor €240 (incl btw) per jaar ontvang je onbeperkt toegang tot deze én 150+ andere cursussen op het gebied van design, …
Cursus Grafische Vormgeving

Werkervaring Multimedia Vormgever

Het is voor een startend Multimedia Vormgever die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Multimedia Vormgever is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Multimedia Vormgever het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Multimedia Vormgever

Met wie werkt een Multimedia Vormgever samen? 

De Multimedia Vormgever werkt geregeld in opdracht van een opdrachtgever. Het product moet dan voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook moet de Multimedia Vormgever altijd rekening houden met de gebruiker van het product. De gebruiker bepaalt of het product succesvol wordt. Daarnaast kan de Multimedia Vormgever samenwerken met bijvoorbeeld een grafisch vormgever of een regisseur.


  • Grafisch Vormgever
  • Regisseur
Multimedia Vormgever


Organisaties waar een Multimedia Vormgever werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Multimedia Vormgever meestal werkt.

Waar werkt een Multimedia Vormgever?

De Multimedia Vormgever kan bij diverse organisaties werken. Veel bedrijven hebben een website of willen bijvoorbeeld video’s geproduceerd hebben over hun producten. De Multimedia Vormgever kan bij hen in dienst zijn en deze taken uitvoeren. Ook kan de Multimedia Vormgever werken voor een bedrijf dat in opdracht van opdrachtgevers projecten uitvoert. De Multimedia Vormgever is meestal werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Multimedia Vormgever

Waar kun je het beste werken als Multimedia Vormgever? Hieronder vind je de best door de Multimedia Vormgever beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Multimedia Vormgever.

Competenties, Skills en Vaardigheden Multimedia Vormgever:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Multimedia Vormgever.

Welke competenties heeft een Multimedia Vormgever nodig?

Een Multimedia Vormgever heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Multimedia Vormgever

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Multimedia Vormgever passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Multimedia Vormgever nodig? 

De Multimedia Vormgever moet klantgericht zijn en rekening houden met de opdrachtgever en de gebruikers van het product. De Multimedia Vormgever moet een goed analytisch inzicht hebben en technisch ingesteld zijn (Waarnemer). De Multimedia Vormgever moet daarnaast creatief zijn en resultaatgericht werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Multimedia Vormgever


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Multimedia Vormgever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Multimedia Vormgever

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Multimedia Vormgever

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Multimedia Vormgever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Multimedia Vormgever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Multimedia Vormgever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Multimedia Vormgever. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Multimedia Vormgever iets voor je?

Zou je graag Multimedia Vormgever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Multimedia Vormgever bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Multimedia Vormgever

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar