.NET Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een .NET Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep .net developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je .net developer wordt.

 

Wat is een .NET Developer?

Een .NET Developer houdt zich bezig met de programmeertaal van desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's. C# is een door Microsoft ontwikkelde programmeertaal en is onderdeel van het .NET-initiatief.

Het werk bestaat uit het schrijven van soms heel ingewikkelde programmeertaal dat omgezet moet worden in specifieke soft- en hardware. Zo kan nieuwe soft- en hardware ontwikkeld worden en bestaande worden verbeterd. Vaak betekent het dat de .NET Developer wordt ingezet door een bedrijf om een oplossing te zoeken voor een specifiek IT-probleem.

Een .NET Developer kan zelfstandig en in teamverband ingezet worden bij het bedrijf of, en dat komt steeds vaker voor, werken vanaf een andere werkplek, soms helemaal aan de andere kant van de wereld. .NET Developers werken vaak op projectbasis.

 Wil je werken als .NET Developer?

Werk je al als .NET Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je .NET Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor .NET Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep .NET Developer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • - afdelingschef of manager (van de ICT afdeling)
  • - andere C#.net Developers of software- hardwareontwikkelaars
  • - gebruikers van de software, hardware

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

187


Salaris en Arbeidsvoorwaarden .NET Developer

Wat verdient een .NET Developer?

De arbeidsvoorwaarden van een .NET Developer zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en werkgever, naast ervaring en opleidingsniveau. Omdat het niveau van een .NET Developer zo kan verschillen, van iemand die de basis van de programmeertaal kan lezen en iemand die hele ingewikkelde software schrijft voor een groot bedrijf, verschillen de arbeidsvoorwaarden ook enorm. Bovendien werkt de ene .NET Developer thuis op freelance basis en de andere op projectbasis of in teamverband in een bedrijfsomgeving.

Het loon is afhankelijk van de CAO van de werkgever.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met aanvullende verzekeringen.

Salarisschaal .NET Developer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures .NET Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als .NET Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor .NET Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 .NET Developer vacatures

Senior .Net Developer | Duurzaamheid | Maatwerkapplicaties
iSense
Functieomschrijving Ben je een ervaren .NET Developer en ben je op zoek naar een uitdagende rol met veel vrijheid? Wil jij aan de slag bij een bedrijf die duurzaamheid hoog …
.NET Developer
Sogeti Nederland B.V.
.NET Developer De uitgebreide versie Jij hebt ruim twee jaar ervaring als developer. Nu wil je graag je tanden zetten in nog complexere projecten. Samen met je team bereik je …
Medior & Senior .Net Developer-Azure POS Retail & data analytics software (Core/ groei/ Utrecht/ 70K)
NWC B.V.
Voor een internationale speler in de Point of Sale / Retail software zijn we op zoek naar zowel een Medior .Net Developer, en naar een Senior .Net Developer met ervaring …
.NET Developer
Sogeti Nederland B.V.
.NET Developer De uitgebreide versie Jij hebt ruim twee jaar ervaring als developer. Nu wil je graag je tanden zetten in nog complexere projecten. Samen met je team bereik je …
.NET Developer
Sogeti Nederland B.V.
.NET Developer De uitgebreide versie Jij hebt ruim twee jaar ervaring als developer. Nu wil je graag je tanden zetten in nog complexere projecten. Samen met je team bereik je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden .NET Developer

Wat is de toekomst van .NET Developer?

Met een vast dienstverband zijn er doorgroeimogelijkheden, door bijvoorbeeld een keer een project te leiden en door interne of externe opleidingen te volgen (specialisatie, verdieping). Wat heel gebruikelijk is in de ICT-wereld, is een eigen bedrijf starten en je door andere bedrijven laten inhuren. Dan zijn de mogelijkheden maar ook de risico's veel groter.

Het perspectief op de arbeidsmarkt is heel erg goed voor alle type developers, er zijn ontzettend veel vacatures in de ICT. Er is een groot tekort aan software ontwikkelaars en programmeurs, dus je kansen zijn groot wanneer je wilt werken als .NET developer

Baankans .NET Developer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

187


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

.NET Developer worden: Opleidingen tot .NET Developer

Wil je .net developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een .NET Developer? 

Een .NET Developer kan op verschillende niveau's actief zijn. De basis van de programmeertaal valt te leren door een cursus te volgen van enkele dagen, of zelfs door zelfstudie. Daarnaast zijn er bachelors en masters aan de universiteit voor het schrijven van meer ingewikkelde programmeertaal. Studenten leren op maat software te ontwikkelen voor desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot .NET Developer

Professional Scrum Developer - Scrum.org certified
The PSD course at DevOn is a three day course where students make up an entire Scrum Team where they concurrently do requirements engineering, design, development, testing, integration and deployment …
Developing on AWS
Developing on AWS helps developers understand how to use the AWS SDK to develop secure and scalable cloud applications. The course provides in-depth knowledge about how to interact with AWS …
Microsoft Developer Training (ASP, .NET 4.5 & HTML5) 365 dagen toegang.
Join the online revolution by learning the skills required to develop web applications using Microsoft’s ASP.NET and HTML 5 technologies. Using Microsoft-approved courseware, students will learn everything they need to …
Rust workshop
Rust is een relatief nieuwe programmeertaal. Het heeft de snelheid van C en de controle en robustheid van Java. Door middel van moderne programmeerconstructies zorgt het ervoor dat je super …
Sitecore Email Experience Manager (EXM) for Develeopers
Hoewel de Sitecore Email Experience Manager (EXM) veel standaard functionaliteit biedt is er vaak een zekere mate van maatwerk nodig om het systeem te laten aansluiten op de wensen van …
Meer opleidingen .NET Developer

Weet je nog niet of je .NET Developer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding .NET Developer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk .NET Developer

Met wie werkt een .NET Developer samen? 

Als een .NET Developer in teamverband werkt, krijgt hij / zij te maken met andere programmaontwikkelaars en een afdelingschef of manager. Daarnaast zal een .NET Developer in contact kunnen komen met gebruikers van de software die ontwikkeld wordt.


  • - afdelingschef of manager (van de ICT afdeling)
  • - andere C#.net Developers of software- hardwareontwikkelaars
  • - gebruikers van de software, hardware
.NET Developer


Organisaties waar een .NET Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een .NET Developer meestal werkt.

Waar werkt een .NET Developer?

Iedereen maakt gebruik van soft- en hardware: overheden, bedrijven en particulieren. Een .NET Developer kan met alle type organisaties te maken krijgen. Wel huren overheden meestal bedrijven in om hun ICT problemen op te lossen, dus werken .NET Developers meestal alleen indirect voor overheden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers .NET Developer

Waar kun je het beste werken als .NET Developer? Hieronder vind je de best door de .NET Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep .NET Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden .NET Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een .NET Developer.

Welke competenties heeft een .NET Developer nodig?

Een .NET Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen .NET Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij .NET Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een .NET Developer nodig? 

Een .NET Developer is iemand die veel met computertaal bezig is en heel precies moet werken. Elke spatie en elk leesteken moet op de juiste plaats staan. Daarnaast is het van belang creatief te zijn en conceptueel te denken. Hoe zet ik de programmeertal om in de juiste op maat gesneden toepassingen?

Bekijk de persoonstypen voor .NET Developer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een .NET Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep .NET Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep .NET Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie .NET Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als .NET Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor .NET Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als .NET Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep .NET Developer iets voor je?

Zou je graag .NET Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als .NET Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op .NET Developer

Eddy

Voor vacatureswil ik de NationaleVacaturebank aanbevelen.Ik heb er mijn huidige baan aan te danken.Gr.

Tymen

Je kan mooie vacatures vinden op http://www.itmediair.nl/

Henri

Ook bij Springest is er volop keus.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar