.NET Developer worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

.NET Developer worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je .NET Developer worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als .NET Developer? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als .NET Developer goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als .NET Developer?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad .NET Developer wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot .NET Developer.

Alles over hoe je .NET Developer kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je .NET Developer?

Een .NET Developer kan op verschillende niveau's actief zijn. De basis van de programmeertaal valt te leren door een cursus te volgen van enkele dagen, of zelfs door zelfstudie. Daarnaast zijn er bachelors en masters aan de universiteit voor het schrijven van meer ingewikkelde programmeertaal. Studenten leren op maat software te ontwikkelen voor desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's.

Welke vaardigheden heb je nodig om .NET Developer te worden?

Om .NET Developer te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een .NET Developer zijn Creatief denken, Nieuwe oplossingen bedenken en Doelgericht werken. Ook zijn Verbanden leggen, Buiten kaders denken en Durf belangrijke vaardigheden als je .NET Developer wilt worden. Verder zijn Vernieuwend zijn, Verbeeldingskracht en Doorzettingsvermogen ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om .NET Developer te worden?

Als je .NET Developer wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties .NET Developer

 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Leervermogen
 • Omgaan met details
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Zelfsturing

Welke eigenschappen heb je nodig om .NET Developer te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om .NET Developer te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je .NET Developer worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep .NET Developer. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep .NET Developer zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Een .NET Developer is iemand die veel met computertaal bezig is en heel precies moet werken. Elke spatie en elk leesteken moet op de juiste plaats staan. Daarnaast is het van belang creatief te zijn en conceptueel te denken. Hoe zet ik de programmeertal om in de juiste op maat gesneden toepassingen?

Opleiding .NET Developer

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je .NET Developer kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot .NET Developer. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot .NET Developer. Maar ook cursussen en trainingen voor de .NET Developer.

Top 5 opleidingen .NET Developer

Uitgelicht
Gratis infosessie omscholing naar de IT
.NET for Architects and Project Managers
In deze training krijg je een compleet overzicht van het .NET-platform. Naast een algemene inleiding op het .NET Core/Framework leer je over web applicaties, mobile applicaties, desktop applicaties, Services, en …
.NET for Architects and Project Managers
LINQ: .NET Language-Integrated Query
In deze training maak je kennis met LINQ (to objects). Je leert werken met lambda expressies, extension methods en comprehension syntax en neemt een kijkje onder de motorkap. Deze training …
LINQ: .NET Language-Integrated Query
Developing ASP NET MVC 5 Web Applications
Course Description In this course, students will learn to develop advanced ASP.NET MVC applications using .NET Framework 4.5 tools and technologies. The focus will be on coding activities that enhance …
Developing ASP NET MVC 5 Web Applications
Cursus .NET Overview
Volg de cursus .NET Overview en leer wat .NET Framework is en wat voor soort applicaties er gemaakt kunnen worden met .NET. De training behandelt de basisprincipes van C#, VB.NET, …
Cursus .NET Overview

Omscholen tot .NET Developer

Hoe kan je omscholen tot .NET Developer? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot .NET Developer zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor .NET Developer

Omscholen tot .NET Developer met baangarantie

Wat betekent omscholen met baangarantie eigenlijk? Een opleiding of omscholing met baangarantie sluit zo goed aan bij de praktijk dat je na het behalen van de theorie gelijk aan het werk kan. Vaak is het ook zo dat de opleider of omschoolspecialist je helpt met het vinden van een baan. Het kan zijn dat je voordat je de opleiding begint solliciteert, of na het behalen van je opleiding.

Gratis omscholen tot .NET Developer

Er bestaan ook (voor jou) gratis opleidingen met baangarantie, in dat geval betaald meestal jouw nieuwe werkgever de opleiding. In sommige gevallen schiet de opleider deze kosten voor, soms betaal je zelf een gedeelte, of soms wordt jouw omscholing betaald door het UWV of met een andere subsidie. Het is belangrijk dat je vooraf goed deze voorwaarden duidelijk hebt en de bij jou passende vorm kiest.

Omscholen tot .NET Developer met salaris

Omscholen met salaris is misschien wel de meest aantrekkelijke vorm, want je wordt op dat moment betaald terwijl je de opleiding doet. In dit geval zal je al wel zijn aangenomen door jouw nieuwe werkgever, dus je moet voor deze vorm eerst solliciteren. Staar je echter niet blind op deze variant. In sommige gevallen zal je eerst een stuk(je) van de opleiding eerst in eigen tijd moeten doen, of een gedeelte van de opleiding zelf moeten betalen. Dat doe je dan om jouw geschiktheid en motivatie aan te tonen.

Omscholen is sowieso in jezelf investeren, dat doe je vooral met je eigen tijd, of door een stukje van de opleiding te betalen. In sommige gevallen kan je ook betekenen dat je in het begin een stapje terug zet in salaris. Dat zal je ervoor over moeten hebben, want de grote winst zit er voor jou in dat je een nieuw beroep leert, meer mogelijkheden en betere baankansen hebt. En natuurlijk dat je er na een bepaalde periode in salaris op vooruit gaat.

Omscholen tot .NET Developer voor 50+

Het is voor niet ieder beroep mogelijk om op latere leeftijd te omscholen. In sommige gevallen gaat het helaas om vooroordelen, in sommige gevallen is het een gevolg van de aard van het werk. Zo zal je als zonnepanelen monteur terwijl je op het (vaak schuine) dak staat 25 kilo zware panelen moeten kunnen tillen. Daar moet je echt sterk en fit voor zijn. Er zijn zeker 50plussers zijn die zo fit zijn, maar zeker niet iedereen.

Er zijn een aantal beroepen waar ervaring en sector overdraagbare vaardigheden juist worden gewaardeerd. Een voorbeeld daarvan is het beroep Schilder, hiervoor dien je met geduld en precisie aan het werk te gaan. Daarom is er ook voor 50-plussers een goede omscholing tot Schilder met baangarantie en salaris!

Een ander beroep waar je als 50plusser goed terecht kan is CNC-operator. Dat is een mooi en goed betaald beroep,  waarvoor je ook grondig en geduldig moet werken. Dus je kunt als 50plusser ook omscholen tot CNC Operator met baangarantie en salaris!

Hoe solliciteer je op een omschool vacature tot .NET Developer?

Het sollicitatieproces voor een omschoolvacature is zwaarder dan een gewone vacature tot .NET Developer. Dit komt omdat je het beroep nog niet kunt uitoefenen op het moment dat je solliciteert. Je hebt waarschijnlijk al wel de passende basisvaardigheden, bent leergierig en hebt de juiste motivatie, maar voor jouw nieuwe werkgever is het wel een groter risico om jou aan te nemen dan iemand die ervaring heeft als .NET Developer.

Je zult je dus extra goed moeten voorbereiden en kunnen aantonen dat je de basis skillset en grote motivatie hebt. In veel gevallen helpt jouw opleider je mee met de voorbereiding, zoals dat je al een basismodule van de opleiding hebt gedaan waarmee jij jouw geschiktheid kan aantonen.

De eerste stap is vaak jouw reactie op de betreffende omschoolvacature. Je doet na of tijdens deze sollicitatie vaak een eenvoudige test voor de eerste selectie. Daarna krijg je meestal contact met een opleidingsadviseur die samen met jou kijkt of jij het in je hebt om te kunnen omscholen tot .NET Developer. In feite is dit de eerste sollicitatieronde, vergelijkbaar als je via een uitzendbureau of een recruiter een nieuwe baan zoekt.

Als je door die ronde bent, wordt je gematcht aan je nieuwe werkgever. Dan begint het zware werk, want bij je eerste gesprek met de opleider is het prima wanneer je nog in de oriënterende fase zit. Maar wanneer je met jouw mogelijk toekomstige werkgever spreekt zal je goed beslagen ten ijs moeten komen.

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot .NET Developer?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot .NET Developer. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot .NET Developer?

Als je wilt omscholen tot .NET Developer is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris .NET Developer

Wat verdient een .NET Developer? Het salaris van een .NET Developer begint bij €2300,- bruto per maand. Een ervaren .NET Developer verdient tot maximaal €4000,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Alle opleidingen .NET Developer

Beginning Modern C# and .NET Core Development [GK2346]

Beginning Modern C# and .NET Core Development [GK2346]

OVERVIEW The release of .NET Core means that cross-platform development with C# is finally here. In this fast-paced practical course you’ll work through a rapid introduction to C# followed up by an overview of .NET in the context of two …

 • Onderwerp opleiding .NET Developer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.795,00
 • Duur 3 dagen
Building a SPA with .NET Core, Vue and Identity Server

Building a SPA with .NET Core, Vue and Identity Server

In deze workshop leer je op basis van een praktijkopdracht, in combinatie met uitleg van de theorie, een Single Page Applications met .NET Core, Vue, Identity Server en Material Design Components te bouwen. Je ontvangt bij de start van de …

 • Onderwerp opleiding .NET Developer
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Duur 3 dagen
Multithreading, Parallel Programming and Asynchronous Programming in C# .NET

Multithreading, Parallel Programming and Asynchronous Programming in C# .NET

Als .NET ontwikkelaar leer je in deze training de essentiële onderdelen van het .NET Framework waarbij de uitvoering van code niet wordt geblokkeerd als een methode lang duurt. Denk hierbij aan Threads, Task Parallel Library en async / await. Deze …

 • Onderwerp opleiding .NET Developer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.480,00
 • Duur 2 dagen
Beoordeling
Cryptography in C# .NET

Cryptography in C# .NET

In deze cursus leer je de mogelijkheden binnen .NET Core om data te encrypten en decrypten. Na een kort overzicht van de geschiedenis van cryptografie, leer je het verschil tussen symmetrische en asymmetrische encryptie en begrijp je de details van …

 • Onderwerp opleiding .NET Developer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 670,00
 • Duur 1 dag
Cursus Web Services in .NET

Cursus Web Services in .NET

Volg de cursus Web Services in .NET en leer hoe WCF Web Services worden geïmplementeerd met C#. De training behandelt de standaarden SOAP, WSDL en XML Schema en gaat in op hosting, protocol binding, instance management en message patterns. Modules

 • Onderwerp opleiding .NET Developer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.650,00
 • Duur 4 dagen
Beoordeling