Notarieel Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Notarieel Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep notarieel medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je notarieel medewerker wordt.

Wat is een Notarieel Medewerker?

Als Notarieel Medewerker bij een notariskantoor behandel je verschillende dossiers in opdracht van de (kandidaat-)notaris. Je hebt als Notarieel Mederwerker vooral een brede functie en je moet aan de hand van modellen conceptakten opstellen voor bijvoorbeeld registergoederen. Ook kan het ook gaan om testamenten of aandelenoverdrachten. Verder moet je als Notarieel Medewerker zorgdragen voor de de registratie van de akte, het maken van afspraken met cliënten en moet je ook bij de ondertekening van de akte aanwezig zijn.

Wil je werken als Notarieel Medewerker?

Werk je al als Notarieel Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Notarieel Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Notarieel Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Notarieel Medewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Notaris
  • Notarisklerk
  • Office Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Notarieel Medewerker

Wat verdient een Notarieel Medewerker?

Als Notarieel Medewerker verdien je naar schatting rond de €2000 bruto per maand. Dit kan oplopen tot zo’n €2800 bruto per maand. Salarissen zijn sterk afhankelijk van het notariskantoor waarvoor je werkt. Je salaris kan hoger worden naarmate je meer ervaring hebt met het werk. Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen ook per kantoor erg verschillen. Grotere notariskantoren zullen sneller overgaan tot een auto van de zaak dan een kleinschalig notariskantoor. 

Salarisschaal Notarieel Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Notarieel Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Notarieel Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Notarieel Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Notarieel Medewerker vacatures

Notarieel Medewerker registergoed
RAAAK Personeel
Wat ga je doen Ben jij een ervaren notarieel medewerker op het gebied van registergoed en hou je ervan om te gaan voor kwaliteit en je echt te verdiepen in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Notarieel Medewerker

Wat is de toekomst van Notarieel Medewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Notarieel Medewerker is sterk afhankelijk van de arbeidsmarkt  van het notariaat. Als het met notariskantoren minder goed gaat dan zal er ook minder vraag zijn naar Notarieel Medewerkers  en andersom. De doorgroeimogelijkheden van een Notarieel Medewerker zijn redelijk beperkt, maar het is mogelijk dat je na verloop van tijd kan doorstromen naar de functie van kantoormanager.

Baankans Notarieel Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Notarieel Medewerker worden: Opleidingen tot Notarieel Medewerker

Wil je notarieel medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Notarieel Medewerker? 

Om te werken als Notarieel Medewerker bij een notariskantoor is het belangrijk dat je een HBO opleiding Rechten hebt gedaan. Ook kun je als Notarieel Medewerker aan de slag als je een opleiding INM (Instituut voor na- en bijscholing Notariële Medewerkers) hebt gedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Notarieel Medewerker

Juridische Dienstverlening - Juridisch Secretarieel Medewerker (Bedrijfsopleiding - Den Haag)
Juridisch Secretarieel Medewerker Praktijkopleiding BeroepDe juridisch secretarieel medewerker is werkzaam op advocaten-, notaris-, makelaars-, verzekerings- en  deurwaarderskantoren, maar ook binnen de overheid bij gemeenten, provincies en het Rijk. De …
Splitsing in appartementsrechten
De splitsingsakte heeft een grote impact op de waarde, financierbaarheid en verkoopbaarheid van appartementsrechten. De eigenaar/verkoper heeft een groot belang bij een zo goed mogelijke verkoopbaarheid of beleggingsmogelijkheid van zijn appartementsrechten en daarom heeft …
Training Blockchain
Blockchain is een vernieuwende technologie die het mogelijk maakt om transacties decentraal - dus zonder controlerende tussenkomst van een bank of notaris - te laten plaatsvinden. Als gevolg hiervan zal …
Training Blockchain voor juristen en accountants
‘Blockchain’ en ‘smart contracts’ zijn nieuwe technologieën die verstrekkende gevolgen zullen hebben voor de juridische wereld en de accountancy. Want: in hoeverre zijn smart contracts in staat om bestaande juridische …
Estate Planner in 1 dag
Als het gaat om vermogensoverdracht is de afstand tussen klant en notaris vaak heel groot. Het tussenliggende gebied staat bol van de keuzes en die keuzes hebben allemaal gevolgen. Tijdens …
Meer opleidingen Notarieel Medewerker

Weet je nog niet of je Notarieel Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Notarieel Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Notarieel Medewerker

Met wie werkt een Notarieel Medewerker samen? 

Als Notarieel Medewerker binnen een notariskantoor kom je in aanraking met alle mederwerkers die bij dat kantoor betrokken zijn. Dit kunnen zijn de notarissen maar ook de secretaresses en de notaris-klerken. Ook kun je natuurlijk te maken krijgen met de klanten van het notariskantoor om hen bijvoorbeeld het overzicht van de gevolgen overlijden te geven. Of mensen van buitenaf aan wie je informatie moet opvragen, zoals medewerkers van het Kadaster of de openbare registers. Je moet vaak als Notarieel Medewerker verantwoording afleggen aan de kantoormanager van het notariskantoor. 


  • Notaris
  • Notarisklerk
  • Office Manager
Notarieel Medewerker


Organisaties waar een Notarieel Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Notarieel Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Notarieel Medewerker?

Als Notarieel Medewerker ben je werkzaam bij een notariskantoor of een notaris en ben je dus werkzaam in een profit organisatie.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Notarieel Medewerker

Waar kun je het beste werken als Notarieel Medewerker? Hieronder vind je de best door de Notarieel Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Van Buttingha Wichers notarissen

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Notarieel Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Notarieel Medewerker.

Welke competenties heeft een Notarieel Medewerker nodig?

Een Notarieel Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Notarieel Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Notarieel Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Notarieel Medewerker nodig? 

Als Notarieel Medewerker is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je verricht vaak veel administratieve werkzaamheden en je moet zorgen dat deze in orde en van hoge kwaliteit zijn. Dit is belangrijk omdat je bezig bent met belangrijke stukken zoals aktes. Deze moeten volgens wettelijke regels in orde zijn. Ook is de Notarieel Medewerker gedisciplineerd (Perfectionist). Verder moet je energiek zijn omdat je vaak lange dagen maakt en veel verschillende dingen op een dag moet doen. Als Notarieel Medewerker moet je  productief zijn omdat je dus veel verschillende werkzaamheden verricht en deze vaak ook binnen korte termijn af moeten zijn (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Notarieel Medewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Notarieel Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Notarieel Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Notarieel Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Notarieel Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Notarieel Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Notarieel Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Notarieel Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Notarieel Medewerker iets voor je?

Zou je graag Notarieel Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Notarieel Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Notarieel Medewerker

theo

Er wordt een hbo opleiding verlangd met een maximaal brutosalaris van €2800,- lijkt me dit zwaar onderbetaald.

not.medewerker

Ervaring,heeft een behoorlijke invloed op de hoogte van het salaris.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar