Reisprogrammeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

Als Reisprogrammeur heb je diverse inkoopgerelateerde taken op een reisbureau of bij een touroperator. Zo houd je je onder andere bezig met het inkopen van reisartikelen, vrijetijdsartikelen en excursies, maar ook de reizen zelf worden door de Reisprogrammeur ingekocht. Je stelt ook zelf de reizen samen en doet het organisatorisch werk daarvoor. Je berekent de prijzen van de totaalpakketten en maakt afspraken rondom betalingen.

Belangrijk voor een Reisprogrammeur is dat je kunt communiceren in meerdere vreemde talen en zo de ontwikkelingen in de toeristische branche en de recreatieve sector bij kunt houden voor binnen en buitenland. Je moet mensen kunnen informeren en adviseren en weten welke informatiebronnen je kunt raadplegen tijdens dat proces.

Als er reserveringen gemaakt moeten worden is het de Reisprogrammeur die zich daarvoor inzet. Ook bouw je nieuwe contacten op waar je dan weer planning en organisatie voor doet. Echter ook klachten komen bij je binnen en worden door je verwerkt.

Wil je werken als Reisprogrammeur?

Werk je al als Reisprogrammeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisprogrammeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Reisprogrammeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Reisprogrammeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Verkoper
  • Reisverkoper
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €550 tot €2040

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisprogrammeur

Wat verdient een Reisprogrammeur?

Het salaris van de Reisprogrammeur is heel moeilijk te bepalen, maar ligt ergens tussen de €550 op een leeftijd van 17 jaar en in de eerste groep (CAO),  tot maximaal €2040 als maximum in de vierde.

Vakantie is conform CAO 24 dagen en dat neemt toe bij toename van het aantal dienstjaren. Verder zijn bonusregelingen en dergelijke niet gebruikelijk voor de sector.

Salarisschaal Reisprogrammeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Reisprogrammeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisprogrammeur

Hoe goed is de toekomst voor de Reisprogrammeur? 

Vacatures voor de functie van Reisprogrammeur zijn moeilijk te vinden en zullen vaak intern opgevuld worden.

Starten doe je veelal als aankomend Reisprogrammeur, dan groei je door tot Reisprogrammeur en uiteindelijk kun je ook manager  worden. Je geeft in dit laatste geval leiding aan diverse Reisprogrammeurs en krijgt er veel organisatorische werkzaamheden bij in je takenpakket.

Baankans Reisprogrammeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reisprogrammeur worden: Opleidingen tot Reisprogrammeur

Hoe word je een Reisprogrammeur? 

Een MBO of HBO opleiding in de richting van Toerisme lijkt een goede opstap voor een baan als Reisprogrammeur. Een andere optie is een meer op inkoop gerichte opleiding en dan het volgen van cursussen bij het bedrijf zelf.

Naast een hoop theorie rondom reizen, bestemmingen, organisatie, enz. maakt ook praktijk een deel uit van de opleiding. Op die manier kun je het geleerde in de praktijk meteen toepassen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reisprogrammeur

Meer opleidingen Reisprogrammeur

Weet je nog niet of je Reisprogrammeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reisprogrammeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Reisprogrammeur

Met wie werkt een Reisprogrammeur samen? 

Als Reisprogrammeur heb je met name te maken met inkoopwerkzaamheden. Dat wil zeggen dat je veel contact zult hebben met diverse verkopers van arrangementen en reizen of op recreatief gebied. Jij koopt als Reisprogrammeur bij hen in voor de touroperator waarvoor jij werkt.

Daarnaast heb je ook te maken met de mensen die de reizen gaan verkopen aan de klant en soms ook met de klanten zelf. Een voorbeeld is de klachten die bij de Reisprogrammeur binnenkomen. Je handelt ze af en neemt eventueel contact op met de betreffende klant wanneer dat nodig blijkt.


  • Verkoper
  • Reisverkoper
  • Klant
Reisprogrammeur


Organisaties waar een Reisprogrammeur werkzaam is

Waar werkt een Reisprogrammeur meestal? 

De reisbranche is een profit branche. Ook de Reisprogrammeur is dus werkzaam in de profit sector. Je houdt je bezig met inkoop en vaststellen van de verkoopprijs en doet daarbij een poging zoveel mogelijk winst te genereren.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Reisprogrammeur

Waar kun je het beste werken als Reisprogrammeur? Hieronder vindt je de best door de Reisprogrammeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisprogrammeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisprogrammeur:

Welke competenties heeft een een Reisprogrammeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Reisprogrammeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Reisprogrammeur nodig? 

Als Reisprogrammeur moet je betrouwbaar zijn en afspraken nakomen. Immers; diverse partijen rekenen op je. Ook is het goed om ordelijk te zijn ingesteld zodat je te allen tijde dingen terug kunt vinden en na kunt zoeken. Er mag niets door slordigheid fout kunnen lopen (Perfectionist).

Voor de inkoop van reizen moet de Reisprogrammeur doelgericht te werk gaan. Een zekere mate van zelfverzekerdheid vergemakkelijkt de vwerkzaamheden en je onderhandelingsopsitie als inkoper. Ook gedrevenheid en ijver om alles op tijd af te krijgen en bijtijds te organiseren is voor een Reisprogrammeur belangrijk. Van jouw inkoop zijn de verkopers, de reisleiders en de klanten afhankelijk. (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Reisprogrammeur


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Reisprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisprogrammeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisprogrammeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisprogrammeur iets voor je?

Zou je graag Reisprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisprogrammeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisprogrammeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar