Rotating Monteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rotating Monteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rotating monteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rotating monteur wordt.

 

Wat is een Rotating Monteur?

 

Een Rotating Monteur houdt zich bezig met het vervangen, onderhouden, repareren, in bedrijfstellen en installeren van draaiende onderdelen van machines, zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Het betreft meestal complexe technische installaties en werktuigbouwkundige constructies.

Een Rotating Monteur monteert, onderhoudt of repareert onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines. Dit gebeurt zelfstandig of in groepsverband. De verschillende soorten equipment dienen kwalitatief goed en milieubewust te worden gerepareerd, waarbij eigen verantwoordelijkheid, initiatief en betrokkenheid belangrijk zijn.

Een Rotating Monteur werkt op locaties van opdrachtgevers, of demonteert bij opdrachtgevers het rotating equipement en onderhoudt of repareert hij de onderdelen in de werkplaats. Soms wordt de behuizing naar een zusterbedrijf gestuurd, waar het equipement opnieuw wordt gestraald en gecoat. Als de onderdelen klaar zijn, test de Rotating Monteur ze en transporteert ze eventueel weer naar de klant.

Een Rotating Monteur neemt soms ook administratieve taken op zich. Dit is voornamelijk het geval als hij zelfstandig met een project bezig is. Hij moet dan reparatierapporten en meetprotocollen bijhouden over de uitgevoerde werkzaamheden. 

Wil je werken als Rotating Monteur?

Werk je al als Rotating Monteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rotating Monteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rotating Monteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rotating Monteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega Rotating Monteurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rotating Monteur

Wat verdient een Rotating Monteur?

 

Een Rotating Monteur kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van de leeftijd, jaren ervaring, opleiding en precieze functie van de Rotating Monteur.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een Rotating Monteur werkzaam is. Meestal gelden de voorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Metaal en Techniek. Daarin staat bijvoorbeeld dat als een werknemer in die branche minimaal 38 uur per week werkt, hij recht heeft op 24 vakantiedagen per jaar. Rotating Monteur krijgen soms ook een onregelmatigheidstoeslag. 

Salarisschaal Rotating Monteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Rotating Monteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Rotating Monteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rotating Monteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Rotating Monteur vacatures

Rotating monteur
Uitzendbureau.nl
Ben je een rotating specialist, heb je ervaring met pompen, tandwielkasten en andere rotating equipment? Weet jij hoe je een kapotte of slecht draaiende machine weer werkend krijgt? Dan zijn …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rotating Monteur

Wat is de toekomst van Rotating Monteur?

 

Veel bedrijven maken gebruik van allerlei soorten machines. Die moeten onderhouden en gerepareerd worden, dus er is altijd wel werk te vinden als Rotating Monteur. Vanwege de economische crisis roepen bedrijven echter wel minder snel een monteur in dan een aantal jaar geleden.

Bij goed functioneren kan een Rotating Monteur steeds meer verantwoordelijkheden krijgen, eigen projecten krijgen toegewezen en leidinggevende taken op zich nemen. 

Baankans Rotating Monteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rotating Monteur worden: Opleidingen tot Rotating Monteur

Wil je rotating monteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rotating Monteur? 

 

Om Rotating Monteur te worden, moet je in het bezit zijn van een MBO-diploma van een technische opleiding, zoals Werktuigbouwkunde en Eerste Monteur Industrieel Onderhoud.

Meestal wordt gevraagd naar enkele jaren relevante werkervaring.

Tevens dien je een VCA-certificaat te hebben. VCA staat voor VeiligheidsChecklist Aannemers. Je weet dan hoe je veilig en milieubewust je werkzaamheden uit moet voeren. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Rotating Monteur

Er zijn geen opleidingen Rotating Monteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Rotating Monteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek


Netwerk Rotating Monteur

Met wie werkt een Rotating Monteur samen? 

 

Een Rotating Monteur komt veel in contact met klanten. Ze maken afspraken over de precieze werkzaamheden, de datum waarop het klaar moet zijn en de prijs.

Ook werkt een Rotating Monteur vaak intensief samen met collega Rotating Monteurs. Vaak werken ze in groepsverband aan een project. Bovendien komt de Rotating Monteur in contact met een leidinggevende. Hij overlegt met hem en maakt afspraken over de werkzaamheden. Bovendien rapporteert de Rotating Monteur aan zijn leidinggevende. 


  • Klanten
  • Leidinggevende
  • Collega Rotating Monteurs
Rotating Monteur


Organisaties waar een Rotating Monteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rotating Monteur meestal werkt.

Waar werkt een Rotating Monteur?

 

Een Rotating Monteur is werkzaam in de profitsector. Hij werkt bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhouden, monteren en repareren van machines en streven naar winst.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Rotating Monteur

Waar kun je het beste werken als Rotating Monteur? Hieronder vind je de best door de Rotating Monteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rotating Monteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rotating Monteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rotating Monteur.

Welke competenties heeft een Rotating Monteur nodig?

Een Rotating Monteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rotating Monteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rotating Monteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rotating Monteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Rotating Monteur zijn Succesvolle Werker en Loyalist.

Een Rotating Monteur moet fysiek zwaar werk verrichten en dient daarom veel energie te hebben. Ook is een Rotating Monteur zelfverzekerd, kan hij zowel zelfstandig als in groepsverband goed functioneren en werkt hij resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Tevens heeft een Rotating Monteur een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is hij betrouwbaar en loyaal. De leidinggevende moet erop kunnen vertrouwen dat de Rotating Monteur zelfstandig een project uit kan voeren (Loyalist). 

Bekijk de persoonstypen voor Rotating Monteur


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Rotating Monteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rotating Monteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rotating Monteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rotating Monteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rotating Monteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rotating Monteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rotating Monteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rotating Monteur iets voor je?

Zou je graag Rotating Monteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rotating Monteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rotating Monteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar