Talent Scout: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Talent Scout: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Talent Scout? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Talent Scout wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Talent Scout, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Talent Scout


Vacatures Talent Scout

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Talent Scout?

Een Talent Scout is iemand die beroepsmatig zoekt naar talentvolle mensen. Denk aan sporters, modellen, ICT’ers en muzikanten. 
 
Hij maakt hierbij meestal gebruik van een netwerk dat hem informeert. Hij observeert het mogelijke talent bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd of optreden. Op die manier kan hij beoordelen of de persoon interessant is voor zijn werkgever (zoals een muziekproducent of de manager van een voetbalclub). In het geval van de modewereld kan hij of zij op straat mooie meiden of jongens zoeken. 
 
Een muzikantenscout moet bijvoorbeeld de smaak van het publiek goed kennen en in staat zijn artiesten te vinden die commercieel succesvol kunnen zijn. Een commercieel scout/scout voor een uitzendbureau belt potentiële nieuwe kandidaten voor diverse interne functies. Hij voert sollicitatiegesprekken en verzorgt presentaties en workshops om het bedrijf onder de aandacht te brengen.
 
Als een Scout uiteindelijk iemand heeft gescout, dan begeleidt hij deze talenten meestal ook. Zo krijgen artiesten advies over een kwalitatief goede opname en zoeken de scouts geschikte liedjes. Zij onderhouden contacten met muziekuitgeverijen en songwriters.
 

Past het beroep Talent Scout bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Talent Scout per stad

Vacatures Talent Scout Alkmaar

Vacatures Talent Scout Almelo

Vacatures Talent Scout Almere

Vacatures Talent Scout Alphen aan den Rijn

Vacatures Talent Scout Amersfoort

Vacatures Talent Scout Amstelveen

Vacatures Talent Scout Amsterdam

Vacatures Talent Scout Apeldoorn

Vacatures Talent Scout Arnhem

Vacatures Talent Scout Assen

Vacatures Talent Scout Bergen op Zoom

Vacatures Talent Scout Breda

Vacatures Talent Scout Capelle aan den IJssel

Vacatures Talent Scout Delft

Vacatures Talent Scout Den Bosch

Vacatures Talent Scout Den Haag

Vacatures Talent Scout Den Helder

Vacatures Talent Scout Deventer

Vacatures Talent Scout Doetinchem

Vacatures Talent Scout Dordrecht

Vacatures Talent Scout Ede

Vacatures Talent Scout Eindhoven

Vacatures Talent Scout Emmen

Vacatures Talent Scout Enschede

Vacatures Talent Scout Gouda

Vacatures Talent Scout Groningen

Vacatures Talent Scout Haarlem

Vacatures Talent Scout Haarlemmermeer

Vacatures Talent Scout Heerlen

Vacatures Talent Scout Helmond

Vacatures Talent Scout Hengelo

Vacatures Talent Scout Hilversum

Vacatures Talent Scout Hoogeveen

Vacatures Talent Scout Hoorn

Vacatures Talent Scout Katwijk

Vacatures Talent Scout Leeuwarden

Vacatures Talent Scout Leiden

Vacatures Talent Scout Lelystad

Vacatures Talent Scout Maastricht

Vacatures Talent Scout Middelburg

Vacatures Talent Scout Nieuwegein

Vacatures Talent Scout Nijmegen

Vacatures Talent Scout Oss

Vacatures Talent Scout Purmerend

Vacatures Talent Scout Roermond

Vacatures Talent Scout Roosendaal

Vacatures Talent Scout Rotterdam

Vacatures Talent Scout Schiedam

Vacatures Talent Scout Spijkenisse

Vacatures Talent Scout Terneuzen

Vacatures Talent Scout Tilburg

Vacatures Talent Scout Utrecht

Vacatures Talent Scout Veenendaal

Vacatures Talent Scout Venlo

Vacatures Talent Scout Vlaardingen

Vacatures Talent Scout Westland

Vacatures Talent Scout Zaanstad

Vacatures Talent Scout Zeist

Vacatures Talent Scout Zoetermeer

Vacatures Talent Scout Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Talent Scout

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Talent Scout?

Een salarisindicatie geven voor een Talent Scout is lastig. Hij kan in diverse sectoren werkzaam zijn. Het salaris kan vermoedelijk uiteenlopen van €2000,- tot zo’n €3500,- bruto per maand. Het salaris zal afhangen van zaken als de werkervaring, werkplek en leeftijd van de werknemer. 
 
Een Talent Scout kan ook voor zichzelf gaan werken en zijn eigen prijs bepalen.
 
Ook de secundaire voorwaarden hangen af van de werkplek van de Scout. Mogelijk krijgt hij een werktelefoon en lease-auto, vrije dagen, kansen op bijscholing en een dertiende maand.
 

Meer weten over het salaris Talent Scout

Salaris aankomend Talent Scout Salaris junior Talent Scout Wat is het salaris van een medior Talent Scout? Welk salaris krijgt een senior Talent Scout?


Hoe word je een Talent Scout? 

Een Talent Scout hoeft niet per sé een specifieke opleiding op zak te hebben. Meestal heeft hij of zij een opleiding op het vakgebied waarin hij werkzaam is, zoals sport, muziek of mode. Verder kan hij een training volgen om talent beter op te kunnen sporen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Talent Scout

Er zijn geen opleidingen Talent Scout aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Talent Scout in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling


Omscholen tot Talent Scout

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Talent Scout. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Talent Scout

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Talent Scout

Als je Talent Scout wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Talent Scout zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Talent Scout

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Talent Scout?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Talent Scout

Een Talent Scout heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Vaardigheden Talent Scout

 • Analyseren
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Luistervaardigheid
 • Feedback geven
 • Stimuleren
 • Integriteit
 • Zelfbeheersing
 • Bemiddelingskracht
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
 • Zelfsturing
 • Zelfontwikkeling
 • Durf
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Talent Scout nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Talent Scout zijn waarnemer en bemiddelaar.
 
Het spreekt voor zich dat een Talent Scout goed moet kunnen waarnemen. Hij moet talent objectief beoordelen op hun kunnen. Hij is zeer analytisch (waarnemer).
 
Daarnaast speelt een Scout een belangrijke rol bij de begeleiding van getalenteerde mensen. Hij is geduldig, ondersteunend en hij kan bemiddelen bij conflicten (bemiddelaar). 
 

Eigenschappen Talent Scout

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Talent Scout?

Er zijn niet veel vacatures voor Talent Scouts. Vermoedelijk worden de meeste vacatures intern of via via ingevuld en verschijnen ze dus niet altijd op vacaturesites. Hoeveel werk er is op dit gebied, is daardoor niet goed in te schatten. Het is niet onwaarschijnlijk dat het beroep steeds populairder wordt. De concurrentie in bijvoorbeeld de sportwereld neemt toe, en daarmee ook de behoefte aan gespecialiseerde scouts.


Waar werkt een Talent Scout?

Een Talent Scout werkt bijvoorbeeld bij een modellenbureau, platenmaatschappij (afdeling A&R), commercieel bedrijf, recruitmentbureau of sportorganisatie. Het zijn bedrijven die naar winst streven, oftewel profit-bedrijven.


Met wie werkt een Talent Scout samen? 

Wie in het netwerk van de Scout zitten, hangt uiteraard af van het vakgebied waarin hij werkzaam is.

Werkt hij in de muziekwereld, dan behoren muziekproducers, muziekuitgeverijen, songwriters en muzikanten tot zijn netwerk. Werkt hij in de modewereld, dan heeft hij contact met modellen en modellenbureaus. 


 • Producenten
 • Voetbalclubs
 • Modellenbureaus
 • Uitzendbureaus
Talent Scout

Verwante beroepen Talent Scout:

Recruiter
Salaris: €2500 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Talent Scout in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Producenten
 • Voetbalclubs
 • Modellenbureaus
 • Uitzendbureaus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar