Technical sales engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technical sales engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technical sales engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technical sales engineer wordt.

 

Wat is een Technical sales engineer?

De technical sales engineer is in principe iemand die technische kennis heeft en deze omzet in een praktisch, verkoop-gerelateerd advies aan een bedrijf. De technical sales engineer bevindt zich dus ergens tussen de technicus en de verkoper in. Een vacature beschrijft de technical sales engineer als “de sleutelfiguur tussen de afdelingen Sales en Development én de klant”. De technical sales engineer maakt kostencalculaties en is betrokken bij het ontwikkelen van producten, processen en technologieën.

De technical sales engineer staat meestal onder leiding van de technical sales manager. Deze bepaalt zijn opdrachten en concrete bezigheden. Desondanks heeft de technical sales engineer vaak veel vrijheid in het invullen van zijn werk. Dit kan per functie verschillen en is afhankelijk van wat de technical sales manager denkt dat het beste werkt voor het tot stand komen van innovatieve ideeën. Technical sales engineer is uiteindelijk ook deels een creatief beroep.

Daarnaast is klantvriendelijkheid belangrijk. De technical sales engineer zal in veel gevallen direct in contact staan met de klant, en een goede relatie is belangrijk voor de opdracht én voor de relaties op de lange termijn. Het is dus van belang dat de technical sales engineer zijn technische kennis kan presenteren aan iemand voor wie het vakgebied vreemd is.Wil je werken als Technical sales engineer?

Werk je al als Technical sales engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technical sales engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technical sales engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technical sales engineer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Technical sales manager
  • Technisch Adviseur
  • Technisch Tekenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technical sales engineer

Wat verdient een Technical sales engineer?

Het salaris van de technical sales engineer is te verwachten tussen de 2500 en de 4500, zeer variabel dus. Het precieze salaris hangt erg af van het soort bedrijf (en de grootte daarvan), en vanzelfsprekend ook van het aantal jaren werkervaring. Sommige bedrijven bieden bovenop het normale salaris een prestatiebonus.

Salarisschaal Technical sales engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technical sales engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Technical sales engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technical sales engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technical sales engineer vacatures

Vacature Technical Sales Engineer
Xelvin Management B.V.
Als Technical Sales Engineer is het adviseren, informeren en het bieden van support op gebied van industriële automatisering één van de voornaamste werkzaamheden. Je neemt offertes in behandeling en bent …
Vacature Technical Sales Engineer
Xelvin Management B.V.
Als Technical Sales Engineer is het adviseren, informeren en het bieden van support op gebied van industriële automatisering één van de voornaamste werkzaamheden. Je neemt offertes in behandeling en bent …
Vacature Technical Sales Engineer
Xelvin
Als Technical Sales Engineer is het adviseren, informeren en het bieden van support op gebied van industriële automatisering één van de voornaamste werkzaamheden. Je neemt offertes in behandeling en bent …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technical sales engineer

Wat is de toekomst van Technical sales engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de technical sales engineer is momenteel goed. Er zijn behoorlijk wat vacatures te vinden, en ondanks dat deze vaak wel strenge eisen stellen zijn er ook vacatures te vinden voor starters en 55+’ers. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, natuurlijk in de vorm van de technical sales manager, maar ook in tal van technische én verkoopgerelateerde functies. De technical sales engineer doet ervaring in twee vakgebieden tegelijk op, en deze ervaring kan bij veel sollicitaties ingezet worden.

Baankans Technical sales engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Technical sales engineer worden: Opleidingen tot Technical sales engineer

Wil je Technical sales engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Technical sales engineer.

Hoe word je een Technical sales engineer? 

Voor de functie van technical sales engineer is een technische opleiding op hbo- of mbo-niveau een vereiste. Daarnaast zal er vaak om enkele jaren werkervaring en om een rijbewijs gevraagd worden. Bovenop deze eisen is voor de technical sales engineer ook zijn voorkomen, met name zijn klantgerichte houding van groot belang.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Technical sales engineer

Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Description Oracle Apps R12 Work in Process (WIP) Training From this course, you get a clear idea of Introduction to WIP, WIP Parameters, WIP Accounting Class, Schedule groups, Supply Types, …
Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training

Omscholen of doorgroeien tot Technical sales engineer

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Technical sales engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technical sales engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technical sales engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technical sales engineer?

Competenties en Vaardigheden Technical sales engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Technical sales engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Technical sales engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technical sales engineer

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Technical sales engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technical sales engineer. Als Technical sales engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technical sales engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Technical sales engineer

Vakkennis voor een Technical sales engineer

Het is voor een Technical sales engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Technical sales engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Technical sales engineer

Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Description Oracle Apps R12 Work in Process (WIP) Training From this course, you get a clear idea of Introduction to WIP, WIP Parameters, WIP Accounting Class, Schedule groups, Supply Types, …
Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training

Werkervaring Technical sales engineer

Het is voor een startend Technical sales engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technical sales engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Technical support engineer, Technical sales manager .

Iets anders leren?

Is Technical sales engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Technical sales engineer

Met wie werkt een Technical sales engineer samen? 

De technical sales engineer staat onder de leiding van de technical sales manager en heeft daar ook veel contact mee. Verder staat hij (of zij) in contact met klanten en prospects (mogelijke toekomstige klanten). De verscheidenheid aan bedrijven waarvoor de technical sales engineer kan werken (en de verscheidenheid aan mogelijke klanten!) zorgt ervoor dat niet echt te zeggen is met wie de technical sales engineer in contact staat. Deze krijgt echter wel gelegenheid om een netwerk op te bouwen, het is aan hem (of haar) zelf om te besluiten waar het de moeite waard is om contacten te leggen en te onderhouden.


  • Technical sales manager
  • Technisch Adviseur
  • Technisch Tekenaar
Technical sales engineer


Organisaties waar een Technical sales engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technical sales engineer meestal werkt.

Waar werkt een Technical sales engineer?

De technical sales engineer kan werken voor een grote verscheidenheid aan bedrijven. Elektronicabedrijven, energiebedrijven, machineproducenten en maritieme bedrijven, ga zo maar door.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Technical sales engineer

Waar kun je het beste werken als Technical sales engineer? Hieronder vind je de best door de Technical sales engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technical sales engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technical sales engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technical sales engineer.

Welke competenties heeft een Technical sales engineer nodig?

Een Technical sales engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technical sales engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technical sales engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technical sales engineer nodig? 

De technical sales manager heeft met het persoonstype Baas gemeen dat deze mensen kan overtuigen, en direct en zelfverzekerd is. Daarnaast heeft de technical sales engineer  eigenschappen van het persoonstype Waarnemer, hij of zij weet veel van de techniek die hij of zij verkoopt, en leert hier ook graag over bij: betrokkenheid bij onderzoeksprojecten wordt in veel vacatures genoemd.

Bekijk de persoonstypen voor Technical sales engineer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technical sales engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technical sales engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technical sales engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technical sales engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technical sales engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technical sales engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technical sales engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technical sales engineer iets voor je?

Zou je graag Technical sales engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technical sales engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technical sales engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar