Technical sales engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technical sales engineer? Lees de functieomschrijving.

De technical sales engineer is in principe iemand die technische kennis heeft en deze omzet in een praktisch, verkoop-gerelateerd advies aan een bedrijf. De technical sales engineer bevindt zich dus ergens tussen de technicus en de verkoper in. Een vacature beschrijft de technical sales engineer als “de sleutelfiguur tussen de afdelingen Sales en Development én de klant”. De technical sales engineer maakt kostencalculaties en is betrokken bij het ontwikkelen van producten, processen en technologieën.

De technical sales engineer staat meestal onder leiding van de technical sales manager. Deze bepaalt zijn opdrachten en concrete bezigheden. Desondanks heeft de technical sales engineer vaak veel vrijheid in het invullen van zijn werk. Dit kan per functie verschillen en is afhankelijk van wat de technical sales manager denkt dat het beste werkt voor het tot stand komen van innovatieve ideeën. Technical sales engineer is uiteindelijk ook deels een creatief beroep.

Daarnaast is klantvriendelijkheid belangrijk. De technical sales engineer zal in veel gevallen direct in contact staan met de klant, en een goede relatie is belangrijk voor de opdracht én voor de relaties op de lange termijn. Het is dus van belang dat de technical sales engineer zijn technische kennis kan presenteren aan iemand voor wie het vakgebied vreemd is.

Wil je werken als Technical sales engineer?

Werk je al als Technical sales engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technical sales engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Technical sales engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Technical sales engineer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Technical sales manager
  • Technisch Adviseur
  • Technisch Tekenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technical sales engineer

Wat verdient een Technical sales engineer?

Het salaris van de technical sales engineer is te verwachten tussen de 2500 en de 4500, zeer variabel dus. Het precieze salaris hangt erg af van het soort bedrijf (en de grootte daarvan), en vanzelfsprekend ook van het aantal jaren werkervaring. Sommige bedrijven bieden bovenop het normale salaris een prestatiebonus.

Salarisschaal Technical sales engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Technical sales engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Technical sales engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technical sales engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technical sales engineer vacatures

Technical Sales Engineer
Hays
Roosendaal | Technical Sales Engineer | TU | ArcelorMittal | Sales | Engineering | Civiele Techniek | HTSJouw nieuwe functie Dit wordt bereikt door in een vroeg stadium de …
Technical Sales Engineer
Nijwald BV
Ben jij een ervaren Technical Sales Engineer of heb jij als junior de technische ‘bagage’ om het sales team van onze opdrachtgever Yamada Europe BV te komen versterken? In deze …
Sales Engineer Binnendienst
Nijwald BV
Haal jij als techneut voldoening uit de combinatie techniek en commercie? Beschik jij naast jouw commerciële vaardigheden en technische bagage over een goede beheersing van de Engelse taal? Bij onze …
Technical Sales Engineer High Tech Equipment
Trinamics
Technical Sales Engineer High Tech Equipment (HBO, Sales , elektronica, high-tech , techniek, Nijmegen) Organisatie Onze opdrachtgever is een bedrijf gespecialiseerd in ontwikkeling van elektronica voor de high-tech maakindustrie. Voor …
JOHNSON CONTROLS: Technical Sales Engineer
Jobs via StepStone.be
Job description: Metal Framing & Pipe Supports and Mechanical & Grooved Systems Bij Johnson Controls geven we vorm aan de toekomst om een veilige, comfortabele en duurzame wereld te creëren. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technical sales engineer

Hoe goed is de toekomst voor de Technical sales engineer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de technical sales engineer is momenteel goed. Er zijn behoorlijk wat vacatures te vinden, en ondanks dat deze vaak wel strenge eisen stellen zijn er ook vacatures te vinden voor starters en 55+’ers. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, natuurlijk in de vorm van de technical sales manager, maar ook in tal van technische én verkoopgerelateerde functies. De technical sales engineer doet ervaring in twee vakgebieden tegelijk op, en deze ervaring kan bij veel sollicitaties ingezet worden.

Baankans Technical sales engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technical sales engineer worden: Opleidingen tot Technical sales engineer

Hoe word je een Technical sales engineer? 

Voor de functie van technical sales engineer is een technische opleiding op hbo- of mbo-niveau een vereiste. Daarnaast zal er vaak om enkele jaren werkervaring en om een rijbewijs gevraagd worden. Bovenop deze eisen is voor de technical sales engineer ook zijn voorkomen, met name zijn klantgerichte houding van groot belang.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technical sales engineer

Meer opleidingen Technical sales engineer

Weet je nog niet of je Technical sales engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technical sales engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Technical sales engineer

Met wie werkt een Technical sales engineer samen? 

De technical sales engineer staat onder de leiding van de technical sales manager en heeft daar ook veel contact mee. Verder staat hij (of zij) in contact met klanten en prospects (mogelijke toekomstige klanten). De verscheidenheid aan bedrijven waarvoor de technical sales engineer kan werken (en de verscheidenheid aan mogelijke klanten!) zorgt ervoor dat niet echt te zeggen is met wie de technical sales engineer in contact staat. Deze krijgt echter wel gelegenheid om een netwerk op te bouwen, het is aan hem (of haar) zelf om te besluiten waar het de moeite waard is om contacten te leggen en te onderhouden.


  • Technical sales manager
  • Technisch Adviseur
  • Technisch Tekenaar
Technical sales engineer


Organisaties waar een Technical sales engineer werkzaam is

Waar werkt een Technical sales engineer meestal? 

De technical sales engineer kan werken voor een grote verscheidenheid aan bedrijven. Elektronicabedrijven, energiebedrijven, machineproducenten en maritieme bedrijven, ga zo maar door.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Technical sales engineer

Waar kun je het beste werken als Technical sales engineer? Hieronder vindt je de best door de Technical sales engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technical sales engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technical sales engineer:

Welke competenties heeft een een Technical sales engineer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Technical sales engineer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Technical sales engineer nodig? 

De technical sales manager heeft met het persoonstype Baas gemeen dat deze mensen kan overtuigen, en direct en zelfverzekerd is. Daarnaast heeft de technical sales engineer  eigenschappen van het persoonstype Waarnemer, hij of zij weet veel van de techniek die hij of zij verkoopt, en leert hier ook graag over bij: betrokkenheid bij onderzoeksprojecten wordt in veel vacatures genoemd.

Bekijk de persoonstypen voor Technical sales engineer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technical sales engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technical sales engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technical sales engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technical sales engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technical sales engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technical sales engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technical sales engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technical sales engineer iets voor je?

Zou je graag Technical sales engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technical sales engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technical sales engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar