Technical support engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technical support engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technical support engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technical support engineer wordt.

 

Wat is een Technical support engineer?

De technical support engineer is iemand die klanten van grote leveranciers van technische, elektronische en dergelijke producten ondersteunt in installatie en onderhoud. Dit kan gaan om besturingssystemen van computers, netwerken en databasesystemen, maar ook om fabrieksapparatuur zoals tanks, machines en vaten. De technical support engineer werkt soms in teams, maar moet zelfstandig kunnen inzien wat het probleem is en wat er nodig is om het op te lossen. Hij of zij heeft dan ook diepgaande kennis van het vakgebied waarin hij of zij werkzaam is.

Het beroep van de technical support engineer is veelzijdig. Het kan zijn dat de technical support engineer een week lang de ene klus uitvoert, en vervolgens weer op een compleet andere locatie werkt. Het werk vereist dan ook een zekere flexibiliteit. De wat minder spannende taken zoals het bijhouden van een administratie horen er echter ook gewoon bij, en ook hier wordt van de technical support engineer een zekere zelfstandigheid vereist.Wil je werken als Technical support engineer?

Werk je al als Technical support engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technical support engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technical support engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technical support engineer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Technical support manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technical support engineer

Wat verdient een Technical support engineer?

Een technical support engineer kan een startsalaris van minimaal 2000 per maand verwachten. Sommige vacatures praten over een salaris van 2500 tot 3000. Andere sites geven aan dat een ervaren technical support engineer uiteindelijk meer dan 5000 per maand kan gaan verdienen.

Salarisschaal Technical support engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Technical support engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Technical support engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technical support engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technical support engineer vacatures

Vacature Technical Support Engineer
Trinamics
Technical Support Engineer Are you interested in Technical Support functions? Are you triggered by high-tech or semi-conductor industry? We are looking for you for one of our clients in Eindhoven!
Vacature First Line Technical Support Engineer (Electrical, Mechatronics, Mechanical & Physics)
Trinamics
Job DescriptionWe value mutual respect, teamwork, ownership, a proactive attitude and a continuous drive to improve. We are committed to all our customers and we are proud to strive …
Vacature Technical Support Engineer
iSense
Bedrijfsomschrijving Onze klant is actief in de technische sector. Ze hebben vestigingen door heel Europa en Afrika. Het ICT team is te omschrijven als een jong, dynamisch en gedreven ;Alle …
Vacature Technical Support Engineer (Netherlands)
Experlogix
Experlogix is looking for a technical resource with experience in web server and cloud platform technologies to join our Technical Support Team in the Netherlands and provide responsive technical guidance …
Vacature Technical Support Engineer
StackOps B.V.
Wil jij aan de slag in een internationale omgeving waarbij jij support levert aan klanten die wereldwijd gevestigd zijn? Denk niet langer na en lees dan snel verder!Wat ga je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technical support engineer

Wat is de toekomst van Technical support engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor technical support engineers is momenteel gunstig. De meeste vacatures stellen tamelijk zware eisen, maar er zijn er meer dan voldoende. Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen de bedrijven die technical support engineers vragen vaak ook. Nergens wordt gespecificeerd welke, maar de technical support manager is een voorbeeld, net als de technical sales manager. Verder kan de ervaring die de technical support engineer tijdens zijn werk opdoet natuurlijk in tal van andere functies ingezet worden.

Baankans Technical support engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

38


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Technical support engineer worden: Opleidingen tot Technical support engineer

Wil je Technical support engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Technical support engineer.

Hoe word je een Technical support engineer? 

Veel vacatures vragen minimaal om een hbo-diploma, een enkele om een mbo-diploma. Welke studierichting vereist wordt hangt natuurlijk af van het bedrijf, maar technical support engineers zijn het meest gevraagd in de technische branche en de ICT. In het eerste geval zal een technisch diploma dan ook volstaan, in het tweede geval een diploma in de ICT/informatica. Hiernaast vereist de zelfstandigheid van het beroep vaak een aantal jaren werkervaring, is kennis van de systemen waarmee gewerkt wordt vaak een pré, en wordt er soms een rijbewijs gevraagd.

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Technical support engineer

Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Description Oracle Apps R12 Work in Process (WIP) Training From this course, you get a clear idea of Introduction to WIP, WIP Parameters, WIP Accounting Class, Schedule groups, Supply Types, …
Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Cisco Video Infrastructure Design (VID) [VID]
OVERVIEW This course is designed to teach technicians who deploy Cisco TelePresence solutions  how to install, configure, operate and maintain core visual communication components, including Cisco TelePresence endpoints and the integration of on premise …
Cisco Video Infrastructure Design (VID) [VID]
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.

Omscholen of doorgroeien tot Technical support engineer

Als je Technical support engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technical support engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technical support engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technical support engineer?

Competenties en Vaardigheden Technical support engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Technical support engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Technical support engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technical support engineer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Technical support engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technical support engineer. Als Technical support engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technical support engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Technical support engineer

Vakkennis voor een Technical support engineer

Het is voor een Technical support engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Technical support engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Technical support engineer

Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Description Oracle Apps R12 Work in Process (WIP) Training From this course, you get a clear idea of Introduction to WIP, WIP Parameters, WIP Accounting Class, Schedule groups, Supply Types, …
Oracle Apps R12 Work In Process (WIP) Training
Cisco Video Infrastructure Design (VID) [VID]
OVERVIEW This course is designed to teach technicians who deploy Cisco TelePresence solutions  how to install, configure, operate and maintain core visual communication components, including Cisco TelePresence endpoints and the integration of on premise …
Cisco Video Infrastructure Design (VID) [VID]
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.

Werkervaring Technical support engineer

Het is voor een startend Technical support engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technical support engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderhoudsmonteur .

Iets anders leren?

Is Technical support engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Technical support engineer

Met wie werkt een Technical support engineer samen? 

De technical support engineer staat onder leiding van een technical support manager, en dat is ook de voornaamste contactpersoon binnen de organisatie. Verder staat de technical support manager vooral veel in contact met klanten, welke uiteen kunnen lopen van beveiligers tot kantoorpersoneel en van machine-operators tot ambtenaren.


  • Technical support manager
Technical support engineer


Organisaties waar een Technical support engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technical support engineer meestal werkt.

Waar werkt een Technical support engineer?

De technical support engineer werkt voor leveranciers van technische, elektronische en dergelijke producten, kortom; uitsluitend voor winstgerichte bedrijven. De technical support engineer werkt wel vaak op locatie bij klanten dus zijn werkplek kan per maand of zelfs week variëren.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Technical support engineer

Waar kun je het beste werken als Technical support engineer? Hieronder vind je de best door de Technical support engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

HP Inc.

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Technical support engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technical support engineer.

Welke competenties heeft een Technical support engineer nodig?

Een Technical support engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technical support engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technical support engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technical support engineer nodig? 

De technical support engineer staat meestal anderen te hulp. Iemand van het persoonstype Gever zal dus veel voldoening uit het beroep halen. Daarnaast is de technical support engineer een waarnemer. De technical support engineer is altijd bezig met technische systemen, moet vaak problemen oplossen, en zijn onderzoekende aard helpt hem (of haar) daarbij. Daarnaast is het van essentieel belang dat de technical support engineer gedurende zijn carrière blijft doorleren.

Bekijk de persoonstypen voor Technical support engineer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technical support engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technical support engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technical support engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technical support engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technical support engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technical support engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technical support engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technical support engineer iets voor je?

Zou je graag Technical support engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technical support engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Technical support engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Technical support engineer

Vacature Technical Support Engineer - Warmtepompen
NIBE Energietechniek B.V.
Technical Support Engineer - WarmtepompenNIBE Energietechniek , Oosterhout Ben jij toe aan een inspirerende nieuwe stap in je carrière? En wil je jouw talent inzetten voor een duurzame wereld?
Vacature ENAI | Technical Support Engineer | Capelle aan den IJssel
ENAI Capelle aan den IJssel
Vacature Technisch Support Engineer - ENAI. Een veilig & comfortabel leven. Weet jij altijd een ‘oplossing’ te vinden in een klantvraagstuk? Wij zijn op zoek naar een troubleshooter, die als …
Vacature Technical Support Engineer - Warmtepompen - Oosterhout (NB)
NIBE Energietechniek B.V., Oosterhout
Helpdeskmedewerker - Ben jij toe aan een inspirerende nieuwe stap in je carrière? En wil je jouw talent inzetten voor een duurzame wereld? Zet dan NIBE op je shortlist Want …
Vacature Technical Support Engineer Charging
Webasto Thermo & Comfort Benelux
Ben jij expert op het gebied van charging, waarbij je alles weet rondom de techniek achter laadsystemen, laadpalen en accu’s? Wil jij graag meegroeien met een internationale organisatie waarbij jij
Vacature Technical support engineer
Perplex internetmarketing B.V.
Heb jij een brede kennis van ICT en hart voor dienstverlening én klanten? Wil jij graag breed inzetbaar zijn in systeembeheer en support? Sta jij het liefst midden tussen de …

Actuele blogposts


reacties op Technical support engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar