Technisch accountmanager worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch accountmanager? Lees de functieomschrijving.

De technisch accountmanager doet precies wat een accountmanager doet, alleen dan binnen de technieksector. De accountmanager, ook wel relatiebeheerder, is de primaire contactpersoon voor klanten en de verantwoordelijke voor (een deel van) de kwaliteit en kwantiteit van de relaties van het bedrijf. De technisch accountmanager verschilt vooral van de algemene accountmanager in het feit dat hij meer specifieke kennis heeft van de producten van dit bedrijf. De technisch accountmanager kan naar aanleiding van de wensen van de klant (meestal een ander bedrijf), deze klant vertellen wat de mogelijkheden en beperkingen zijn zonder daarvoor collega’s te hoeven raadplegen.

De accountmanager is dus ook verantwoordelijk voor de hoeveelheid klanten, en zal dus ook nieuwe klanten moeten werven. De technisch accountmanager is dus niet alleen een beheerder, maar ook een verkoper, iemand die zijn ideeën presenteert en aan de man brengt. Hiernaast luistert de technisch accountmanager nauwkeurig naar de wensen van klanten, en brengt hij de informatie hierover in bij de andere afdelingen van zijn bedrijf zodat deze op de hoogte blijven van de behoeften van de markt en op basis hiervan mogelijk de producten aanpassen.

Wil je werken als Technisch accountmanager?

Werk je al als Technisch accountmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch accountmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Technisch accountmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Technisch accountmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Sales manager
 • Accountmanager
 • Productontwikkelaar
 • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1850 tot €6300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch accountmanager

Wat verdient een Technisch accountmanager?

Het salaris van een (technisch) accountmanager bestaat meestal uit een vast bedrag aangevuld met een bonus voor als doelstellingen (omzet, winst) worden behaald en ligt tussen de  1850 (starters) en 6300 euro per maand (eindniveau). Gemiddeld verdient men ongeveer 4000 per maand. Afhankelijk van de rol van de technisch accountmanager binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn. Een accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid, het management adviseert of daar deel vanuit maakt kan aanzienlijk meer verdienen. Eventuele aanvullingen op het salaris zijn een bedrijfsauto, telefoon, computer en een werkplek thuis.

Salarisschaal Technisch accountmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Technisch accountmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch accountmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch accountmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch accountmanager vacatures

TECHNISCH ACCOUNTMANAGER (binnendienst/ buitendienst, FT)
Xenteq BV
BedrijfsprofielXenteq is ontwikkelaar, producent en importeur op het gebied van mobiele energie techniek, ook wel accustroomverzorgingstechniek genoemd. Ons assortiment omvat apparatuur welke nodig is om tot een compleet accusysteem …
Technisch Accountmanager Binnendienst
APS Personeelservices
Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en ben je er klaar voor om je horizon te verbreden? Wij zoeken een Commercieel talent die zich wil gaan verdiepen in …
Technisch Accountmanager
Vooq.
Als technisch accountmanager bij CC Nederland houd jij je allereerst bezig met het aangaan en verder uitbouwen van relaties. Aan de hand van de succesvolle webshop worden wekelijks nieuwe interessante …
Technisch Accountmanager Timmerindustrie
Wijzonol
‘Ben jij klantgericht, in het bezit van commerciële slagkracht en een flinke dosis (verf) technische kennis? Dan zoeken we jou voor ons Tifa-team! Ga jij deze uitdaging met ons aan?
Technisch Accountmanager
TwenteXL werving & selectie
In de wereld van aandrijftechniek. elektromotoren, frequentie omvormers, regelaars en andere (aandrijf)technische oplossingen breidt WEG Netherlands haar sales buiten team graag verder uit met jou.Als jij er voldoening uit haalt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch accountmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Technisch accountmanager? 

Een starter (junior accountmanager) begint over het algemeen met een interne functie binnen de organisatie om de benodigde kennis van de product(en) en/of dienstverlening te vergaren. Afhankelijk van persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses en ambitie zijn er mogelijkheden om door te groeien naar de functie van senior accountmanager (of top accountmanager). Een goede accountmanager is gewild in het bedrijfsleven, en voor eenieder die voldoet aan de meestal zware eisen liggen de vacatures voor het oprapen.

Baankans Technisch accountmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch accountmanager worden: Opleidingen tot Technisch accountmanager

Hoe word je een Technisch accountmanager? 

De meeste technische opleidingen op hbo-niveau zullen volstaan om te starten als technisch accountmanager, hoewel vacatures ook wel om werkervaring vragen. Werkervaring kan opgedaan worden in functies op mbo-niveau zoals commerciëel medewerker, verkoper, enzovoorts. Van hieruit kan vervolgens doorgegroeid worden naar een functie als die van technisch accountmanager.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch accountmanager

Opleiding Accountmanager technische producten
Wil je een opleiding Accountmanager technische producten volgen om aan de slag te kunnen in deze functie?  Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Accountmanager technische producten van …
Meer opleidingen Technisch accountmanager

Weet je nog niet of je Technisch accountmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch accountmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Technisch accountmanager

Met wie werkt een Technisch accountmanager samen? 

Een technisch accountmanager komt in contact met medewerkers van de sales/marketing afdeling, met medewerkers van het accountteam, communicatiemedewerkers, collega-accountmanagers en natuurlijk de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen. Tevens houdt hij contact met de sales manager en soms met de algemeen directeur. Afgezien van die laatste twee zijn de mensen in zijn netwerk ondersteunend en rapporteren die aan de accountmanager.


 • Sales manager
 • Accountmanager
 • Productontwikkelaar
 • Onderzoeker
Technisch accountmanager


Organisaties waar een Technisch accountmanager werkzaam is

Waar werkt een Technisch accountmanager meestal? 

Een technisch accountmanager werkt meestal voor gespecialiseerde technische bedrijven. Hier bestaan er natuurlijk duizenden van, en de technisch accountmanager kan dan ook vele kanten op: werken voor een energiebedrijf, een chemisch bedrijf, een ICT-bedrijf, enzovoorts.


Best beoordeelde werkgevers Technisch accountmanager

Waar kun je het beste werken als Technisch accountmanager? Hieronder vindt je de best door de Technisch accountmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch accountmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch accountmanager:

Welke competenties heeft een een Technisch accountmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Technisch accountmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Technisch accountmanager nodig? 

De technisch accountmanager past meerdere persoonstypen. In de eerste plaats heeft de technisch accountmanager  eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij heeft interesse in de technische details van het werk en houdt ook met plezier de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Daarnaast heeft de technisch accountmanager eigenschappen van de Baas: hij of zij kan motiveren en overtuigen, is direct en komt zelfverzekerd over. Ook zijn bij de technisch accountmanager eigenschappen van de perfectionist te bespeuren, namelijk de hoge kwaliteitsnorm en het constante streven naar betere prestaties. Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken de technisch accountmanager daarnaast eveneens te passen. Een technisch accountmanager dient over een zakelijk instinct te beschikken, en beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij of zij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken. De accountmanager moet bovendien om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Bekijk de persoonstypen voor Technisch accountmanager


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch accountmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch accountmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch accountmanager iets voor je?

Zou je graag Technisch accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch accountmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch accountmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar