Transportgeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Transportgeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep transportgeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je transportgeleider wordt.

 

Wat is een Transportgeleider?

Een Transportgeleider is iemand die het vervoer van onder meer gedetineerden, arrestanten, tbs’ers en vreemdelingen leidt.

De Transportgeleider is in dienst van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) van Justitie. Vanuit diverse locaties in het hele land vervoert de Transportgeleider samen met een collega en een Beveiliger arrestanten, vreemdelingen enzovoort. De Transportgeleider zorgt ervoor dat de te vervoeren persoon niet in gevaar komt, maar ook dat de buitenwereld niet in gevaar is.

Transportgeleiders vervoeren bijvoorbeeld gedetineerden die overgeplaatst worden, naar de rechtbank moeten of een bijzonder bezoek mogen afleggen zoals een bruiloft of een begrafenis. Er kan soms sprake zijn van vuurwapengevaarlijkheid of liquidatiegevaar, dus moet de Transportgeleider goed op zijn hoede zijn. De Transportgeleider doet het vervoer daarom ook nooit alleen. De Transportgeleider blijft de hele tijd bij de persoon in kwestie. De Transportgeleider gaat dus mee naar de bruiloft, rechtbank etcetera om hem in de gaten te houden, samen met een collega en een Beveiliger. De Transportgeleider kleedt zich overigens meestal niet opvallend, zodat er niet teveel aandacht op hem gevestigd wordt.Wil je werken als Transportgeleider?

Werk je al als Transportgeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Transportgeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Transportgeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Transportgeleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Te vervoeren personen
 • Collega’s
 • Vervoersplanner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

  Huidig aantal opleidingen

 • 0

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Transportgeleider

Wat verdient een Transportgeleider?

Een Transportgeleider kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2600,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Transportgeleider.

De secundaire arbeidsvoorwaarden bij de Overheid zijn over het algemeen heel goed. Zo is het vaak mogelijk om een baan te combineren met de thuissituatie. Tevens is het mogelijk opleidingen te volgen.

Salarisschaal Transportgeleider

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Transportgeleider

Er zijn geen vacatures Transportgeleider aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Transportgeleider in werkt.

Meer weten over de sector waar een Transportgeleider in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Transportgeleider

Wat is de toekomst van Transportgeleider?

Een baan als Transportgeleider ligt niet voor het oprapen. Er zijn ook niet veel mensen met deze baan. Tevens is de selectieprocedure zwaar.

Een Transportgeleider kan doorgroeien van Junior Transportgeleider naar Senior Transportgeleider. Hij krijgt dan meer verantwoordelijkheden. Hij moet meer beslissingen nemen en anderen aansturen. Een Transportgeleider begint altijd met transporten met weinig gevaar, later kan hij solliciteren naar een baan als transportgeleider van vuurgevaarlijke mensen etc. Hij moet dan wel extra cursussen volgen.

Baankans Transportgeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Transportgeleider worden: Opleidingen tot Transportgeleider

Wil je Transportgeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Transportgeleider.

Hoe word je een Transportgeleider? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Transportgeleider. Je volgt een aantal maanden cursussen bij de DV&O. Je begint altijd met transporten met weinig gevaar, later kun je solliciteren naar een baan als transportgeleider van vuurgevaarlijke mensen etc. Daar moet je ook weer cursussen voor doen. Tevens worden sport- en psychologische testen afgenomen. Ook word je elk jaar weer getest of je nog geschikt bent en moet je verplicht af en toe oefenen op de schietbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Transportgeleider

Er zijn geen opleidingen Transportgeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Transportgeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid


Omscholen of doorgroeien tot Transportgeleider

Als je Transportgeleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Transportgeleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Transportgeleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Transportgeleider?

Competenties en Vaardigheden Transportgeleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Transportgeleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Transportgeleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Transportgeleider

Trainingen & cursussen Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Durf
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap

Persoonlijkheid van een Transportgeleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Transportgeleider. Als Transportgeleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Transportgeleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Transportgeleider

Vakkennis voor een Transportgeleider

Het is voor een Transportgeleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Transportgeleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Transportgeleider


Werkervaring Transportgeleider

Het is voor een startend Transportgeleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Transportgeleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Transportgeleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Transportgeleider

Met wie werkt een Transportgeleider samen? 

Een Transportgeleider komt vanzelfsprekend veel in contact met de te vervoeren personen, zoals arrestanten, gedetineerden, tbs’ers en vreemdelingen. Hij doet dit werkt altijd samen met collega’s, zoals andere Transportgeleiders en Beveiligers. De Transportgeleider zal ook contact hebben met de Vervoersplanner.
 


 • Te vervoeren personen
 • Collega’s
 • Vervoersplanner
Transportgeleider


Organisaties waar een Transportgeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Transportgeleider meestal werkt.

Waar werkt een Transportgeleider?

Een Transportgeleider werkt voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), namelijk voor de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). De DV&O bestaat uit 16 landelijke locaties van waaruit het vervoer van onder andere arrestanten en tbs’ers geregeld wordt. De Transportgeleider werkt dus in de non-profitsector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Transportgeleider

Waar kun je het beste werken als Transportgeleider? Hieronder vind je de best door de Transportgeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Transportgeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Transportgeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Transportgeleider.

Welke competenties heeft een Transportgeleider nodig?

Een Transportgeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Transportgeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Transportgeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Transportgeleider nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Transportgeleider zijn Baas en Waarnemer.

De Transportgeleider moet een natuurlijke overmacht hebben. Heeft hij dat niet, dan ontstaan gevaarlijke situaties. De Transportgeleider moet altijd controle hebben over de te vervoeren persoon. De Transportgeleider is dus zelfverzekerd, duidelijk en beschermend (Baas).

Bovendien moet de Transportgeleider de omgeving altijd goed in de gaten houden. Hij moet eventueel gevaar op tijd signaleren en correct reageren. De Transportgeleider is analytisch, onderzoekend en objectief (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Transportgeleider


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Transportgeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Transportgeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Transportgeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Transportgeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Transportgeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Transportgeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Transportgeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Transportgeleider iets voor je?

Zou je graag Transportgeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Transportgeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Transportgeleider

Alex

Allemaal onzin... Het is een mooie baan..betaald goed..

J.S.

Extreem flexibel zijn en slecht betaald!

Amin

Particuliere beveiliging betaald beter.

Robin

Slechte werkgever en betaald inderdaad zeer slecht. 

alex

beetje jammer

Ronald

Ik werk bij Dienst Vervoer en Ondersteuning als medewerker voorbereiding. Mijn ambitie is om transportgeleider te werken. Graag wil ik weten hoe ik daarvoor in aanmerking kan komen.

Dirk

Ik denk dat je bij de stichtingverkeersregelaars aan het goede adres aanklopt en die kunnen je ongetwijfeld verder helpen.Suxses

A.A.Cabral

Geachte medewerkers  van  Transportgeleider (DV&O),   Naar aanleiding van uw vacature op NationaleVacaturebank.nl ontvangt u hierbij mijn sollicitatie voor de functie "Transportgeleider.   Na het lezen van de functiebeschrijving dacht ik meteen:  dat is een baan voor mij! Graag vertel ik u waarom.                                                       Zoals u kunt lezen in mijn cv ben ik in het bezit van de eigenschappen en vaardigheden zoals omschreven in de vacature. Ik ben in het bezit van een chauffeur pas en heb ruime ervaring met het groep kinderen vervoeren. Ik kan goed zelfstandig functioneren en ik ben stressbestendig. Gezien mijn werkervaring denk ik goed te passen in deze functie en word ik dan ook graag door u uitgenodigd voor een soll

Dave

Beste Aquilino,je moet toch echt via de Nationale Vacaturebank proberen deze baan te bemachtigen.Als het niet lukt,vraag dan of iemand je kan helpen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar