Kassamedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kassamedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Cassière (vrouwelijk), Kassier (mannelijk), of in het algemeen Kassamedewerker werkt bij een (grote) winkel of supermarkt achter de kassa. Winkelmedewerkers verrichten soms ook kassawerkzaamheden maar bij de Cassière is het de hoofdtaak. Meestal werd dit werk door een vrouw beoefend maar het beroep is steeds meer maatschappelijk geaccepteerd voor mannen. In de avonduren en weekends zijn het vaak scholieren en studenten die achter de kassa wat bijverdienen.

De Kassamedewerker is verantwoordelijk voor het afrekenen van producten. Daarbij scant hij de producten via een scanapparaat, waarbij hij meestal ook groente en fruit weegt. Na aftrek van kortingen en eventueel tegoed statiegeld presenteert hij de rekening aan de klant. Deze kan pinnen of contant betalen. Een Kassamedewerker moet zorgvuldig omgaan met het teruggeven van wisselgeld, om te voorkomen dat hij na zijn shift een kastekort blijkt te hebben. Soms hebben Kassamedewerkers in andere winkels dan de supermarkt de taak om actief extra producten en diensten te verkopen. Bijvoorbeeld door iets te eten aan te prijzen bij een drankje, of mensen te wijzen op speciale aanbiedingen.

Incidenteel heeft een Kassamedewerker de administratieve taken en servicegerichte werkzaamheden van een Winkelmedewerker, bijvoorbeeld het herstellen van verkeerd gerekende prijzen en kortingen of het beantwoorden van vragen over de fotoservice.

Wil je werken als Kassamedewerker?

Werk je al als Kassamedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kassamedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kassamedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kassamedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Vakkenvuller
 • Winkelmedewerker
 • Hoofd Kassier
 • Manager
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €400 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kassamedewerker

Wat verdient een Kassamedewerker?

Een Kassamedewerker verdient vaak het minimumloon. Bij meerdere jaren dienstverband of bij medewerkers die al een stuk ouder zijn kan het iets afwijken. Het minimumloonsalaris is leeftijdgebonden. Elk jaar volgt er dus automatisch een loonsverhoging.

Bruto minimumloon per uur bij 36-, 38- en 40-urige werkweek per 1 januari 2009 (Bron szw.nl)

Leeftijd

werkweek: 36 uur

werkweek: 38 uur

werkweek: 40 uur

 

minimumloon
(in euro’s) per uur:

minimumloon
(in euro’s) per uur:

minimumloon
(in euro’s) per uur:

23 jaar of ouder

8,85

8,39

7,97

22 jaar

7,53

7,13

6,77

21 jaar

6,42

6,08

5,78

20 jaar

5,45

5,16

4,90

19 jaar

4,65

4,40

4,18

18 jaar

4,03

3,82

3,63

17 jaar

3,50

3,31

3,15

16 jaar

3,05

2,89

2,75

15 jaar

2,66

2,52

2,39

Salarisschaal Kassamedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kassamedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kassamedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kassamedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kassamedewerker vacatures

Kassamedewerker
Capi Lux
Jij ziet kansen!Schrijf jij klantvriendelijkheid met een hoofdletter K en wil jij werkzaam zijn op een unieke Retail werkplek in de enige walkthrough shop van Nederland? Kom dan werken …
Kassamedewerker tuincentrum
Luba Uitzendbureau Noordwijk
Voor jouw toekomstige werkgever ga jij je voornamelijk bezig houden met de kassawerkzaamheden, je staat klanten netjes te woord, pakt cadeaus leuk in en als het rustig is dan kun …
Kassamedewerker
Carriere Uitzendbureau
Over de functie Je bent werkzaam in een broodjeszaak. Je werkzaamheden zijn onder andere de kassa bedienen en bestellingen opnemen. Jij bent uiteindelijk het visitekaartje van de zaak! Je bent …
Kassamedewerker
Timing Tilburg
Voor onze vestiging in Tilburg zijn wij op zoek naar een klantgerichte caissière.Als caissière ben jij het visitekaartje van de organisatie. Jij bent tenslotte de laatste persoon die de klant …
Kassamedewerker Terschelling
Tempo-Team
Zie jij jezelf al rondlopen op Terschelling? Heerlijk genieten van de gezelligheid op het eiland na een dag werken? Durf je het avontuur alleen aan te gaan? Grijp deze kans …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kassamedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Kassamedewerker? 

Vaak zijn de carrièremogelijkheden van een Kassamedewerker beperkt. Tenzij men buiten de muren van de winkel gaat kijken. Het hangt natuurlijk ook van het type winkel af waar men in werkt. Meestal kan men, zeker bij een supermarkt, doorgroeien naar de functie Hoofdcassière of naar Filiaalmedewerker, Personeelsmedewerker of andere leidinggevende functies (filiaalmanagement). Daarvoor zal men echter wel interne opleidingen of een MBO opleiding moeten volgen (bijscholingstrajecten).

Het arbeidsmarktperspectief voor Kassamedewerker is meestal goed. Zeker voor jongeren is er vaak veel werkgelegenheid in de winkeldienstverlening. Voor oudere mensen kan het lastiger zijn om een baan te vinden in een winkel omdat winkels vaak insteken op goedkoper (en dus jeugdig) personeel.

Baankans Kassamedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kassamedewerker worden: Opleidingen tot Kassamedewerker

Hoe word je een Kassamedewerker? 

Een Kassamedewerker hoeft vaak geen opleiding afgerond te hebben. Vaak zijn er wel interne opleidingen of wordt men eerst grondig ingewerkt.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kassamedewerker

Onderzoeken van kasverschillen - Voor ondernemer, verkoper, winkelpersoneel en kassamedewerker in detailhandel en retail.
Werken achter de kassa is een secuur karwei. Als het goed is, wordt aan het eind van de dag de kassa opgemaakt. Voor jou als kassamedewerker is het niet alleen …
Kassa opmaken - Voor ondernemer, verkoper, winkelpersoneel en kassamedewerker in detailhandel en retail.
Als je kassawerkzaamheden verricht, ben je eigenlijk voortdurend bezig met geld van anderen: van de winkel en van de klanten. Dat vraagt om een verantwoordelijke kijk op je werk. Eén …
Coördineren van kassawerkzaamheden - Voor ondernemer, verkoper, winkelpersoneel en kassamedewerker in detailhandel en retail.
Kassa draaien in de winkel is één ding, maar bij de organisatie achter de kassawerkzaamheden komt veel meer kijken. Hoe gaat de planning in zijn werk? Hoe ziet de structuur …
Alles over betaalmiddelen - Voor ondernemer, verkoper, winkelpersoneel en kassamedewerker in detailhandel en retail.
Als er veel geld door je handen gaat, bijvoorbeeld in je werk als verkoopmedewerker, is het risico groot dat je in de valkuil van de routine valt. In de loop …
Online cursus Commerciële vaardigheden - Kasverschillen
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Werken achter de kassa is een secuur karwei. Als …
Meer opleidingen Kassamedewerker

Weet je nog niet of je Kassamedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kassamedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kassamedewerker

Met wie werkt een Kassamedewerker samen? 

Een Kassamedewerker houdt tijdens de werkuren contact met vakkenvullers, overige winkelmedewerkers (die hij ter attentie kan inschakelen om producten te halen of voor overige zaken) en hoofdzakelijk vele klanten. Daarnaast spreek je als Cassière soms de hoofd kassier en de manager waar je aan rapporteert.


 • Vakkenvuller
 • Winkelmedewerker
 • Hoofd Kassier
 • Manager
 • Klanten
Kassamedewerker


Organisaties waar een Kassamedewerker werkzaam is

Waar werkt een Kassamedewerker meestal? 

Als Kassamedewerker werk je, zoals de term al suggereert, in winkels. Dit zijn bij uitstek commerciële omgevingen waar men afhankelijk is van de verkoop van producten (of diensten). Men werkt dus in de profit sector, tenzij de winkel  deel uitmaakt van een non-profit organisatie. Ook dan is de hoofdtaak echter: verkopen. Een Kassamedewerker kan in allerlei typen zaken/vestigingen werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Kassamedewerker

Waar kun je het beste werken als Kassamedewerker? Hieronder vindt je de best door de Kassamedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kassamedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kassamedewerker:

Welke competenties heeft een een Kassamedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kassamedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kassamedewerker nodig? 

Een Kassamedewerker moet goed contact kunnen maken met verschillende mensen en een dienstverlenende houding hebben. Hij moet immers de hele dag mensen helpen bij het afrekenen van hun boodschappen (Gever). Hij moet ook nauwkeurig werken en verantwoordelijkheidsgevoel hebben, vooral omdat hij met geld werkt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Kassamedewerker


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Kassamedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kassamedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kassamedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kassamedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kassamedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kassamedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kassamedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kassamedewerker iets voor je?

Zou je graag Kassamedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kassamedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kassamedewerker

eqhovonicu

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin Online mcx.bufo.nationaleberoepengids.nl.bei.xi http://mewkid.net/buy-xalanta/

azaseezezax

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Buy Amoxil[/url] Amoxicillin 500 Mg lay.tetw.nationaleberoepengids.nl.rwk.hm http://mewkid.net/buy-xalanta/

opapenusufar

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Dosage For Amoxicillin 500mg shy.kdpy.nationaleberoepengids.nl.bka.fv http://mewkid.net/buy-xalanta/

anzfopabecig

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin[/url] Buy Amoxil rst.rgbn.nationaleberoepengids.nl.foq.aa http://mewkid.net/buy-xalanta/

asopuqebe

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin mvi.xunt.nationaleberoepengids.nl.yel.gw http://mewkid.net/buy-xalanta/

ebecnabidoquk

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg[/url] Buy Amoxicillin Online uyy.mtqc.nationaleberoepengids.nl.afm.mx http://mewkid.net/buy-xalanta/

iqixinufodu

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Buy Amoxicillin Online asi.pdpt.nationaleberoepengids.nl.new.gb http://mewkid.net/buy-xalanta/

ajelecaxutake

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin On Line cet.sgsu.nationaleberoepengids.nl.fnr.rz http://mewkid.net/buy-xalanta/

izlazoxot

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin Online uwu.lbna.nationaleberoepengids.nl.xsl.ya http://mewkid.net/buy-xalanta/

osenogab

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500mg Capsules tov.rtut.nationaleberoepengids.nl.dtu.tx http://mewkid.net/buy-xalanta/

isacehagbe

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg Capsules nwt.ptjm.nationaleberoepengids.nl.bmv.qh http://mewkid.net/buy-xalanta/

ulihaeldoromt

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules woa.yxcb.nationaleberoepengids.nl.gih.ot http://mewkid.net/buy-xalanta/

atkzesi

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin No Prescription[/url] Buy Amoxicillin Online cwx.iolq.nationaleberoepengids.nl.xsj.ew http://mewkid.net/buy-xalanta/

okovobo

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin No Prescription[/url] Buy Amoxicillin adp.pcag.nationaleberoepengids.nl.hoj.ca http://mewkid.net/buy-xalanta/

afepoke

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin Online hwp.qywe.nationaleberoepengids.nl.hvy.ne http://mewkid.net/buy-xalanta/

awirewouumho

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg piv.btpa.nationaleberoepengids.nl.qop.hc http://mewkid.net/buy-xalanta/

eespoteyaguwc

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin No Prescription bsw.lbvp.nationaleberoepengids.nl.nst.xc http://mewkid.net/buy-xalanta/

leyuojede

[url=http://mewkid.net/buy-xalanta/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg Capsules pnj.mkse.nationaleberoepengids.nl.ean.ac http://mewkid.net/buy-xalanta/

Beroep: onbekend

Interresante informatie, heel handig!

Beroep: onbekend

Interresante informatie, heel handig!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar