Vertaler AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertaler AIVD? Lees de functieomschrijving.

De Vertaler of Audiobewerker werkt bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De Vertaler werkt in een team van Vertalers, intelligence officers en andere specialisten binnen een operationele eenheid van de AIVD. Elk inlichtingenteam heeft zijn eigen expertise. Zo kan het zijn dat een Vertaler in het ene team aan het werk gaan met potentiële dreiging vanuit Afghanistan en een collega Vertaler binnen een ander team te maken krijgt met mensen die diezelfde taal spreken, maar zich bevinden in Nederland.

De AIVD probeert de veiligheid van Nederland en haar bondgenoten te garanderen door inlichtingen te vergaren omtrent gevaren en bedreigingen. Binnen dit systeem draagt de Vertaler zorg voor het vertalen en analyseren van binnenkomende informatie. Zo dient hij verschillende informatiebronnen te bestuderen en te vertalen om vervolgens de belangrijkste aspecten uit de werken te benoemen en vast te leggen. Het vertalen zal dus anders zijn dan het werk van een Vertaler bij een particulier bedrijf of het werk van een Tolk. Het werk van een AIVD Vertaler vereist dat de informatie in de juist context geplaatst wordt, alvorens deze gegevens geregistreerd en verspreid worden naar de daarvoor bestemde personen en databases.

Als Vertaler bij de AIVD heb je een maatschappelijk verantwoordelijke functie en dien je van onbesproken gedrag te zijn. Zowel binnen als buiten het werk dient de Vertaler rekening te houden met de gevoeligheid van de informatie waarmee hij in aanraking is gekomen. Een Vertaler mag bovendien niet in aanraking zijn geweest met de politie of justitie, mag geen alcohol- of drugsverslaving of verkeerde vrienden hebben.

Wil je werken als Vertaler AIVD?

Werk je al als Vertaler AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertaler AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vertaler AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Vertaler AIVD in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Intelligence Officiers
  • Vertaler/Audiobewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2280 tot €3082

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertaler AIVD

Wat verdient een Vertaler AIVD?

De Vertaler werkt 36 uur per week. Nadat er begonnen is aan een interne opleiding voor de functie wordt er gelijk loon uitbetaald, dat ligt tussen de €2280 en €3082. Daar wordt een AIVD-toeslag bovenop gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8 procent vakantietoeslag uitgekeerd.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering gegeven, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald-ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studiemogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Vertaler een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden. (Zoals bij de meeste overheidsfuncties.)

Salarisschaal Vertaler AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vertaler AIVD

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertaler AIVD

Hoe goed is de toekomst voor de Vertaler AIVD? 

Binnen de AIVD kan de Vertaler een vast contract krijgen, indien er voldoende kwaliteit wordt geleverd. Het is ook mogelijk om binnen de AIVD te solliciteren naar andere functies, afhankelijk van de gestelde eisen en eigen wensen.

Buiten de AIVD zou er gewerkt kunnen gaan worden voor andere overheidsdiensten, zoals de Politie, de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst of voor Defensie.

Buiten de Overheid is het mogelijk om voor multinationale bedrijven te gaan werken, aangezien een functie als Vertaler bij de AIVD een bewijs is van voldoende kennis over buitenlandse talen en tegelijkertijd van integriteit.

Momenteel heeft de AIVD nog vacatures open staan voor Vertalers/Audiobewerkers.

Baankans Vertaler AIVD

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vertaler AIVD worden: Opleidingen tot Vertaler AIVD

Hoe word je een Vertaler AIVD? 

De Vertaler of Audiobewerker dient te kunnen denken en werken op MBO niveau. Daarnaast dient hij te beschikken over analytische vaardigheden om de belangrijkste zaken uit een tekst of audiobestand te kunnen halen. Tevens is het noodzakelijk dat hij om kan gaan met vertrouwelijke documenten. Buiten het werk mag er dus niet gesproken worden over de informatie die is aangetroffen gedurende de werktijd.

De AIVD is nu op zoek naar Vertalers met die het Chinees, Russisch, Somalisch, Urdu/Punjabi, Pashtu en het Farsi/Dari beheersen. Deze laatste talen worden gesproken in Pakistan, Afghanistan en Iran.

De vertalingen dienen in digitale bestanden te worden vastgelegd. Enige kennis van computersystemen is dus vereist.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vertaler AIVD

Meer opleidingen Vertaler AIVD

Weet je nog niet of je Vertaler AIVD wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vertaler AIVD of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vertaler AIVD

Met wie werkt een Vertaler AIVD samen? 

De Vertaler ofAudiobewerker werkt binnen de AIVD. Hij zal geen zakelijke contacten onderhouden met externen. Binnen de operationele afdeling zal er in teamverband gewerkt worden bij het vertalen en analyseren van vertaalde stukken. Deze stukken bedragen schriftelijke of audio/visuele bestanden van potentiële bedreigingen voor Nederland. De gevonden informatie zal vervolgens gedeelt worden met Intelligence Officers en met personen die toestemming hebben om de informatie in te zien. De gegevens zullen gebruikt worden bij het vullen van dossiers over diverse onderwerpen.


  • Intelligence Officiers
  • Vertaler/Audiobewerker
Vertaler AIVD


Organisaties waar een Vertaler AIVD werkzaam is

Waar werkt een Vertaler AIVD meestal? 

De Vertaler zal werkzaam worden bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in Zoetermeer.

Als Vertaler werk je binnen een operationele eenheid van de AIVD. Het betreft dus geen ondersteunende functie zoals de Registrator of Documentair Informatiemedewerker. De Vertaler bevindt zich binnen het hoogste spectrum van staatsgeheimen en geheimhouding. Met de organisatie draagt de Vertaler dus zijn beentje bij aan het veilig houden van de Nederlandse samenleving door het voortijdig ontdekken van gevaren. Deze gevaren kunnen daarna verder onderzocht en doorgeven worden aan het Openbaar Ministerie of de Politie.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Vertaler AIVD

Waar kun je het beste werken als Vertaler AIVD? Hieronder vindt je de best door de Vertaler AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertaler AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertaler AIVD:

Welke competenties heeft een een Vertaler AIVD nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vertaler AIVD

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vertaler AIVD nodig? 

De Vertaler is een loyaal, zorgzaam, gedreven, zelfverzekerd, praktisch en verantwoordelijk persoon. Hij weet met wat voor geheime documenten er gewerkt wordt en is met deze eigenschappen in staat om de gegevens vertrouwelijk en vlot, maar nauwkeurig te behandelen (Loyalist en Succesvolle werker).

Op sommige momenten kan de Vertaler ook ijdel, pretentieus, prestatiegericht, defensief en onvoorspelbaar overkomen. Collega's zullen dit niet altijd waarderen, maar dankzij een goede combinatie van positieve en negatieve gedragskenmerken weet de Vertaler zijn werkzaamheden naar behoren te verrichten.

Bekijk de persoonstypen voor Vertaler AIVD


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vertaler AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertaler AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertaler AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertaler AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertaler AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertaler AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertaler AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertaler AIVD iets voor je?

Zou je graag Vertaler AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertaler AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vertaler AIVD

meedenker

Beste briefschrijvers,voor wie het aangaat,neem contact op met het UWV.Gr.

Svetlana Glusjkova

Geachte menner, mevrouw, In januari jl heb ik bij de AIVD op de vacature vertaler (Russisch) gesolliciteerd. Solliciteren kon  via een link die mij automatisch naar een site Werken voor Nederland /  Rijksoverheid doorgeschakkeld heeft. Dezelfe dag, 4 januari heb ik een bevestiging op mijn reactie op de vacature ontvangen. Echter, omdat na een week of 4 ik nog  niks van wie dan ook heb mogen vernemen heb ik het in de vacature genoemde nummer gebeld. Het bleek, tot mijn enorma spijt, dat mijn sollicitatie nooit bij het selectiebureau is aangekomen!  Bij deze is mijn vraag of de vacature nog beschikbaar is. En zo ja, dan wil ik graag mij als kandidaat  voorstellen.  Hieronder zie het antwoord op mijn sollicitatie op 4 januari 2014 4-jan-2014 Werken voor Nederland

Svetlana Glusjkova

Ik kijk naar uw reactie hoopvol uit, Hoogachtend, Svetlana Glusjkova Mijn contactgegevns: lanaglusjkova@gmail.com

vertaler

geachte briefschrijvers,neem het beroepsprofiel van een vertaler eens goed door.Dan weet je waarschijnlijk al of je geschikt bent voor de functie of niet.

ahmed

Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met taal kennis farsi nog bestaat. Met vriendelijke groet. Door ahmed

Martin uit Etten-Leur

Geachte mevrouw, mijnheer, Hierbij wil ik graag u verzoeken of U me terugkoppeling kunt geven of de kandidaat in kwestie in aanmerking zou kunnen komen voor vertaler/audiobewerker farsi. Het gaat om een jongedame die op dit moment woonachtig en werkzaam is in Dubai op de luchthaven bij de afdeling "Transfers". Ze is 35 jaar jong en afkomstig uit Shiraz, Iran. Ze heeft Engels gestudeerd aan de universiteit van Shiraz met de bijbehorende graad.  Verder is ze erg veelzijdig door de opgebouwde ervaring in haar carriere met kwaliteiten zoals goede sociale en communicatieve vaardigheden, stressbestendig, flexibel, didactische vaardigheden en werken in een internationale multidisciplinaire omgeving. Ze heeft een onberispelijke staat van dienst en politiek niet actief in enig verband dan ook in haar geboorteland Iran. Ik hoop U voldoende ingelicht te hebben en ik kijk naar uw reactie hoopvol uit. Hoogachte

N. ZN

Ik  zou graag willen weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker bij AIVD nog bestaat of is de dead line inmiddels verstreken. Warme groet, N.ZN

Ahmad..

Ik had graag willen weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met talen kennis Pashtu,Dari en Urdu nog bestaat. MVG,   Ahmad,

Li Xue

Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met taal kennis Chinees nog bestaat. Met vriendelijke groet. Door Li Xue

ahmed

Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met taal kennis farsi nog bestaat. Met vriendelijke groet. Door ahmed

Martin uit Etten-Leur

Geachte mevrouw, mijnheer, Hierbij wil ik graag u verzoeken of U me terugkoppeling kunt geven of de kandidaat in kwestie in aanmerking zou kunnen komen voor vertaler/audiobewerker farsi. Het gaat om een jongedame die op dit moment woonachtig en werkzaam is in Dubai op de luchthaven bij de afdeling "Transfers". Ze is 35 jaar jong en afkomstig uit Shiraz, Iran. Ze heeft Engels gestudeerd aan de universiteit van Shiraz met de bijbehorende graad.  Verder is ze erg veelzijdig door de opgebouwde ervaring in haar carriere met kwaliteiten zoals goede sociale en communicatieve vaardigheden, stressbestendig, flexibel, didactische vaardigheden en werken in een internationale multidisciplinaire omgeving. Ze heeft een onberispelijke staat van dienst en politiek niet actief in enig verband dan ook in haar geboorteland Iran. Ik hoop U voldoende ingelicht te hebben en ik kijk naar uw reactie hoopvol uit. Hoogachte

N. ZN

Ik  zou graag willen weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker bij AIVD nog bestaat of is de dead line inmiddels verstreken. Warme groet, N.ZN

Ahmad..

Ik had graag willen weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met talen kennis Pashtu,Dari en Urdu nog bestaat. MVG,   Ahmad,

Li Xue

Geachte heer/mevrouw, Graag wil ik weten of de vacature voor vertaler/audiobewerker met taal kennis Chinees nog bestaat. Met vriendelijke groet. Door Li Xue

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar