Woonconsulent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Woonconsulent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep woonconsulent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je woonconsulent wordt.

 

Wat is een Woonconsulent?

Als Woonconsulent maak je veelal deel uit van een team van medewerkers bij een woningcorporatie. Je takenpakket bestaat vooral uit het informeren en adviseren van huurders en het onderhouden van contacten met hen, de bewonerscommisies en sociale instellingen.

Je adviserende functie vervul je in eerste instantie wanneer mensen een woning zoeken. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om mogelijkheden rond het aanvragen van huurtoeslag. Daarna gaat het meer om verbetering van woonomgeving en onderhoud aan de woningen.

Je bent als Woonconsulent verantwoordelijk voor het toewijzen van woningen en het bemiddelen bij problemen en conflicten. Je kan in dergelijke gevallen vervangende woonruimte moeten zoeken of maatschappelijk werkers in moeten schakelen. Uiteindelijk werk je samen met de bewoners om het in en om de woningen leefbaar te houden.

Bij deze functie komt ook een hoop administratief werk kijken, onder andere in geval van problemen, maar ook de simpele administratie als het opstellen en invoeren van huurcontracten en dergelijke.Wil je werken als Woonconsulent?

Werk je al als Woonconsulent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Woonconsulent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Woonconsulent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Woonconsulent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Woonconsulent

Wat verdient een Woonconsulent?

Het salaris van een Woonconsulent hangt aan de ene kant af van de opleiding, leeftijd en ervaring en aan de andere kant van de taken die je uit mag voeren, het marktsegment en de werkgever.

Meestal ligt het salaris van de Woonconsulent tussen de €2300 en €3400 bruto per maand. Een kilometerregeling is vaak onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Woonconsulent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Woonconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Woonconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Woonconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Woonconsulent vacatures

Woonconsulent met passie.
Centerpoint Rotterdam
Voor een van onze opdrachtgevers zijn wij opzoek naar een woonconsulent met passie voor het vak. De organisatie heeft een echte Rotterdamse instelling en stropen graag de mouwen op. De …
Woonconsulent
Maandag Zwolle
Als woonconsulent bij Maandag is het jouw missie om een zo prettige mogelijke woonsituatie te creëren. Je wordt ingezet op verschillende projecten bij een van de corporaties binnen ons grote netwerk. …
Senior Woonconsulent
Maandag Leeuwarden
Als woonconsulent adverteer je vrijgekomen woningen en je wijst ze toe volgens de regels van onder meer passend toewijzen, de (regionale of lokale) woonruimteverdeling en het beleid van je corporatie. …
Woonconsulent met lef
mténv
De focus ligt op leefbaarheid en signaleren en oplossen van overlast zaken, zowel op wijkniveau als tussen bewoners. Je voert overleg met bewoners(groepen) en verzorgt informatie op complex/wijk en buurtniveau. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Woonconsulent

Wat is de toekomst van Woonconsulent?

Wanneer je eenmaal werkt als Woonconsulent kun je doorgroeien binnen de organisatie naar medior en vervolgens senior klantmanager. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je richting de functie van inkomensconsulent, integraal klantmanager of manger van een specifieke categorie klanten doorstromen.

Baankans Woonconsulent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Woonconsulent worden: Opleidingen tot Woonconsulent

Wil je woonconsulent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Woonconsulent? 

Om als Woonconsulent te kunnen gaan werken heb je veelal een HBO opleiding nodig en/of een cursus in een bijpassende richting. Opties zijn opleidingen of cursussen richting Woonconsulent en Stedelijke Vernieuwing, Woonconsulent en Sociaal architect of Sociaal Juridische Dienstverlening.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Woonconsulent

Verhuurmakelaar basis | E
Het huren en verhuren van woonruimte vraagt om specialistische kennis van de verhuurmakelaar. Een goede verhuurmakelaar is de verbindende schakel tussen huurder en verhuurder en dient steeds een goede afweging …
Meer opleidingen Woonconsulent

Weet je nog niet of je Woonconsulent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Woonconsulent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Woonconsulent

Met wie werkt een Woonconsulent samen? 

Een Woonconsulent werkt meestal bij een woningcorporatie. Je krijgt dan ook te maken met de medewerkers die in een dergelijke organisatie actief zijn. Hieronder valt ook de leidinggevende waar je verantwoording aan aflegt en waarschijnlijk een team van nog meer Woonconsulenten.

Daarnaast heb je contacten met potentiële huurders en met bestaande huurders is het trajcet van adviseren en begeleiden.


Woonconsulent


Organisaties waar een Woonconsulent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Woonconsulent meestal werkt.

Waar werkt een Woonconsulent?

Woningcorporaties vallen in principe onder de categorie non-profit. Dat betekent dat de werkzaamheden van de Woonconsulent ook in die sector vallen.


Best beoordeelde werkgevers Woonconsulent

Waar kun je het beste werken als Woonconsulent? Hieronder vind je de best door de Woonconsulent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Pré wonen

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Woonconsulent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Woonconsulent.

Welke competenties heeft een Woonconsulent nodig?

Een Woonconsulent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Woonconsulent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Woonconsulent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Woonconsulent nodig? 

In de functie van Woonconsulent ben je steeds bezig met mensen helpen. Natuurlijk houd je evenzoveel rekening met de belangen van de woningcorporatie, maar het helpen, betrokken zijn en de wil om oplossingen voor mensen te vinden wanneer er problemen zijn moet in je zitten. Zoals gezegd ben je verantwoordelijk voor het leefbaar houden van de verhuurde woningen en hun omgeving (Gever).

In het vinden van de juiste woning bij de juiste huurder of de juiste huurder bij de juiste woning moet je doelgericht te werk kunnen gaan. Je hebt immers altijd een doel. Soms is dit duidelijker gedefinieerd en soms minder duidelijk, maar met een dosis zelfvertrouwen is het matchen van woning en huurder goed te doen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Woonconsulent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Woonconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Woonconsulent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Woonconsulent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Woonconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Woonconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Woonconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Woonconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Woonconsulent iets voor je?

Zou je graag Woonconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Woonconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Woonconsulent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar