Woonconsulent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Woonconsulent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep woonconsulent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je woonconsulent wordt.

 

Wat is een Woonconsulent?

Als Woonconsulent maak je veelal deel uit van een team van medewerkers bij een woningcorporatie. Je takenpakket bestaat vooral uit het informeren en adviseren van huurders en het onderhouden van contacten met hen, de bewonerscommisies en sociale instellingen.

Je adviserende functie vervul je in eerste instantie wanneer mensen een woning zoeken. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om mogelijkheden rond het aanvragen van huurtoeslag. Daarna gaat het meer om verbetering van woonomgeving en onderhoud aan de woningen.

Je bent als Woonconsulent verantwoordelijk voor het toewijzen van woningen en het bemiddelen bij problemen en conflicten. Je kan in dergelijke gevallen vervangende woonruimte moeten zoeken of maatschappelijk werkers in moeten schakelen. Uiteindelijk werk je samen met de bewoners om het in en om de woningen leefbaar te houden.

Bij deze functie komt ook een hoop administratief werk kijken, onder andere in geval van problemen, maar ook de simpele administratie als het opstellen en invoeren van huurcontracten en dergelijke.Wil je werken als Woonconsulent?

Werk je al als Woonconsulent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Woonconsulent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Woonconsulent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Woonconsulent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Woonconsulent

Wat verdient een Woonconsulent?

Het salaris van een Woonconsulent hangt aan de ene kant af van de opleiding, leeftijd en ervaring en aan de andere kant van de taken die je uit mag voeren, het marktsegment en de werkgever.

Meestal ligt het salaris van de Woonconsulent tussen de €2300 en €3400 bruto per maand. Een kilometerregeling is vaak onderdeel van de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Woonconsulent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Woonconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Woonconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Woonconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Woonconsulent vacatures

Vacature Woonconsulent
Maandag® Leeuwarden
Functiebeschrijving Voor de opbouw van mijn pool van professionals kom ik graag in contact met woonconsulenten. Als interim woonconsulent word je, via Maandag, gedetacheerd op tijdelijke opdracht bij een van …
Vacature Woonconsulent
Maandag® Leeuwarden
Functiebeschrijving Voor de opbouw van mijn pool van professionals kom ik graag in contact met woonconsulenten. Als interim woonconsulent word je, via Maandag, gedetacheerd op tijdelijke opdracht bij een van …
Vacature Woonconsulent
Maandag® Breda
Functiebeschrijving Blink jij uit in doortastend om te gaan met mensen met verschillende belangen en achtergronden én heb jij reeds ervaring als Woonconsulent binnen een woningcorporatie? Dan is deze functie …
Vacature Woonconsulent
Maandag® Breda
Functiebeschrijving Blink jij uit in doortastend om te gaan met mensen met verschillende belangen en achtergronden én heb jij reeds ervaring als Woonconsulent binnen een woningcorporatie? Dan is deze functie …
Vacature Bouwkundig woonconsulent regio zwolle
Bouwselect
Voor een snel groeiende landelijke aannemer zijn wij op zoek naar een bouwkundig woonconsulent in de regio Zwolle. Dit bouwbedrijf is gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van grote woningbouwprojecten. Voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Woonconsulent

Wat is de toekomst van Woonconsulent?

Wanneer je eenmaal werkt als Woonconsulent kun je doorgroeien binnen de organisatie naar medior en vervolgens senior klantmanager. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je richting de functie van inkomensconsulent, integraal klantmanager of manger van een specifieke categorie klanten doorstromen.

Baankans Woonconsulent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Woonconsulent worden: Opleidingen tot Woonconsulent

Wil je Woonconsulent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Woonconsulent.

Hoe word je een Woonconsulent? 

Om als Woonconsulent te kunnen gaan werken heb je veelal een HBO opleiding nodig en/of een cursus in een bijpassende richting. Opties zijn opleidingen of cursussen richting Woonconsulent en Stedelijke Vernieuwing, Woonconsulent en Sociaal architect of Sociaal Juridische Dienstverlening.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Woonconsulent

Verhuurmakelaar basis | E
Het huren en verhuren van woonruimte vraagt om specialistische kennis van de verhuurmakelaar. Een goede verhuurmakelaar is de verbindende schakel tussen huurder en verhuurder en dient steeds een goede afweging …
Verhuurmakelaar basis | E

Omscholen of doorgroeien tot Woonconsulent

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Woonconsulent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Woonconsulent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Woonconsulent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Woonconsulent?

Competenties en Vaardigheden Woonconsulent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Woonconsulent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Woonconsulent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Woonconsulent

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Woonconsulent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Woonconsulent. Als Woonconsulent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Woonconsulent:


zie volledige beschrijving persoonstype Woonconsulent

Vakkennis voor een Woonconsulent

Het is voor een Woonconsulent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Woonconsulent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Woonconsulent

Verhuurmakelaar basis | E
Het huren en verhuren van woonruimte vraagt om specialistische kennis van de verhuurmakelaar. Een goede verhuurmakelaar is de verbindende schakel tussen huurder en verhuurder en dient steeds een goede afweging …
Verhuurmakelaar basis | E

Werkervaring Woonconsulent

Het is voor een startend Woonconsulent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Woonconsulent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Woonconsulent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Woonconsulent

Met wie werkt een Woonconsulent samen? 

Een Woonconsulent werkt meestal bij een woningcorporatie. Je krijgt dan ook te maken met de medewerkers die in een dergelijke organisatie actief zijn. Hieronder valt ook de leidinggevende waar je verantwoording aan aflegt en waarschijnlijk een team van nog meer Woonconsulenten.

Daarnaast heb je contacten met potentiële huurders en met bestaande huurders is het trajcet van adviseren en begeleiden.


Woonconsulent


Organisaties waar een Woonconsulent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Woonconsulent meestal werkt.

Waar werkt een Woonconsulent?

Woningcorporaties vallen in principe onder de categorie non-profit. Dat betekent dat de werkzaamheden van de Woonconsulent ook in die sector vallen.


Best beoordeelde werkgevers Woonconsulent

Waar kun je het beste werken als Woonconsulent? Hieronder vind je de best door de Woonconsulent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Pré wonen

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Woonconsulent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Woonconsulent.

Welke competenties heeft een Woonconsulent nodig?

Een Woonconsulent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Woonconsulent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Woonconsulent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Woonconsulent nodig? 

In de functie van Woonconsulent ben je steeds bezig met mensen helpen. Natuurlijk houd je evenzoveel rekening met de belangen van de woningcorporatie, maar het helpen, betrokken zijn en de wil om oplossingen voor mensen te vinden wanneer er problemen zijn moet in je zitten. Zoals gezegd ben je verantwoordelijk voor het leefbaar houden van de verhuurde woningen en hun omgeving (Gever).

In het vinden van de juiste woning bij de juiste huurder of de juiste huurder bij de juiste woning moet je doelgericht te werk kunnen gaan. Je hebt immers altijd een doel. Soms is dit duidelijker gedefinieerd en soms minder duidelijk, maar met een dosis zelfvertrouwen is het matchen van woning en huurder goed te doen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Woonconsulent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Woonconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Woonconsulent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Woonconsulent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Woonconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Woonconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Woonconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Woonconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Woonconsulent iets voor je?

Zou je graag Woonconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Woonconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Woonconsulent?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Woonconsulent

Vacature Woonconsulent renovatie projecten
Voort
Onze vaste klantrelatie is een gerenommeerde ontwikkelende aannemer met meerdere vestigingen in Nederland. Zij werken aan uiteenlopende woning- en utiliteitsbouw project zowel nieuwbouw, renovatie, verbouw, onderhoud en beheer. In de …
Vacature Woonconsulent (Interim Professional)
mténv
Vind jij het al fijn om als Woonconsulent het verschil te kunnen maken voor één woningcorporatie? Dan vind je het vast heerlijk om voor méérdere woningcorporaties te werken! Gewoon dezelfde …
Vacature Woonconsulent
mténv
Als woonconsulent ben je hét gezicht van de organisatie voor de huurders. Samen met je collega’s en ketenpartners in de wijk zorg jij ervoor dat de leefbaarheid optimaal is! De …
Vacature Interim Professional - Woonconsulent regio Breda
mténv
Vind jij het al fijn om als Woonconsulent het verschil te kunnen maken voor één woningcorporatie? Dan vind je het vast heerlijk om voor méérdere woningcorporaties te werken! Gewoon dezelfde …
Vacature Woonconsulent
mténv
De focus ligt op leefbaarheid en signaleren en oplossen van overlast zaken, zowel op wijkniveau als tussen bewoners. Je voert overleg met bewoners(groepen) en verzorgt informatie op complex/wijk en buurtniveau. …

Actuele blogposts


reacties op Woonconsulent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar