Zeilinstructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zeilinstructeur? Lees de functieomschrijving.

Een Zeilinstructeur leert mensen zeilen. Het gaat om jonge kinderen, ouderen, beginners, gevorderden, individuen, groepen… De Zeilinstructeur geeft uitleg over onderdelen van de boot, hun functie en over diverse zeiltechnieken en bedenkt leerzame oefeningen. Hij koppelt de theorie aan de praktijk.   
 
Andere werkzaamheden zijn het organiseren van watersportactiviteiten, het animeren van mensen (bijvoorbeeld op een kamp), het onderhouden van materiaal en het promoten van activiteiten. 
Een Zeilinstructeur moet ook talent opmerken en deze persoon overplaatsen naar een hoger niveau. 
 

Wil je werken als Zeilinstructeur?

Werk je al als Zeilinstructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zeilinstructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Zeilinstructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Zeilinstructeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerders
  • Collega’s
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zeilinstructeur

Wat verdient een Zeilinstructeur?

Het is moeilijk te zeggen wat een Zeilinstructeur verdient. Het bedrag hangt af van werkervaring, opleiding en het niveau waarop hij lesgeeft. Veel Zeilinstructeurs hebben naast deze baan ook een andere baan. Ze geven bijvoorbeeld alleen in het weekend of in de zomervakantie zeilles. 
 
Een Zeilinstructeur zal meer verdienen naarmate zijn ervaring en daarmee samenhangend zijn expertise toenemen. Ook een extra specialisatie zal over het algemeen leiden tot een hoger salaris.  
 

Salarisschaal Zeilinstructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Zeilinstructeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zeilinstructeur

Hoe goed is de toekomst voor de Zeilinstructeur? 
Er zijn maar weinig Zeilinstructeurs die hun beroep fulltime kunnen uitoefenen. Er wordt namelijk het meest gezeild in de zomer en in de weekenden. Het is dus logisch dat veel Zeilinstructeurs daarnaast ook een andere baan nodig hebben. Er is dus niet heel veel werkgelegenheid, vooral niet in Nederland zelf. Vaak worden er voor de zomer wel veel mensen gevraagd om les te geven in bijvoorbeeld Frankrijk. 
 
Bij goed functioneren kan de instructeur een hoger niveau gaan coachen of eventueel Clubvoorzitter worden. Ook kan hij zich specialiseren in bepaalde technieken of bepaalde doelgroepen. 
 

Baankans Zeilinstructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zeilinstructeur worden: Opleidingen tot Zeilinstructeur

Hoe word je een Zeilinstructeur? 
Het belangrijkste is dat een Zeilinstructeur op hoog niveau kan zeilen en alle technieken beheerst. Of hij deze vaardigheden via een opleiding heeft geleerd of dat hij ze zichzelf heeft aangeleerd, is van minder belang. 
 
Sommige zeilscholen vragen echter wel specifiek naar werknemers met een sportdiploma. Een geschikte opleiding is MBO Sportinstructeur. Je leert hoe je lessen organiseert en je leert activiteiten voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Ook leer je hoe je het niveau van leerders inschat en hoe je hen op een fijne manier coacht (communicatie). Uiteraard komt in de studie ook de invloed van sport op het lichaam aan bod. Na een aantal jaar kun je je specialiseren in een sportrichting, in dit geval dus zeilen.
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zeilinstructeur

EHBO bij waterongevallen
Nederland is een waterrijk land en veel inwoners groeien met water op. Toch zit ook hier een ongeluk in een klein hoekje. Werk jij bij/aan het water, zoals in een …
Meer opleidingen Zeilinstructeur

Weet je nog niet of je Zeilinstructeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zeilinstructeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Zeilinstructeur

Met wie werkt een Zeilinstructeur samen? 

Het spreekt voor zich dat een Zeilinstructeur veel contact heeft met leerders. Ook moet hij veel samenwerken en overleggen met collega’s. Dit kunnen andere Zeilinstructeurs zijn, maar ook instructeurs uit andere sportdisciplines.

Hij heeft ook contact met de Clubvoorzitter, aan wie hij vragen kan stellen, bij wie hij terecht kan bij problemen en aan wie hij verantwoording moet afleggen.


  • Leerders
  • Collega’s
  • Clubvoorzitter
Zeilinstructeur


Organisaties waar een Zeilinstructeur werkzaam is

Waar werkt een Zeilinstructeur meestal? 

Een Zeilinstructeur werkt bij een zeilvereniging (vaak non-profit) of een grotere club die gespecialiseerd is in hoge niveaus. Dit laatste soort club zal meer sponsorgeld ontvangen, wat de organisatie meer ‘profit’ maakt. Soms werkt de instructeur bij een buitenlandse organisatie (met een tijdelijk contract of als freelancer).

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Zeilinstructeur

Waar kun je het beste werken als Zeilinstructeur? Hieronder vindt je de best door de Zeilinstructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zeilinstructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zeilinstructeur:

Welke competenties heeft een een Zeilinstructeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Zeilinstructeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Zeilinstructeur nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Zeilinstructeur zijn Gever en Baas.
 
Een instructeur is betrokken en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Hij kan mensen en hun niveau goed inschatten en op basis hiervan een effectief plan opstellen (Gever).
 
Daarnaast is een Zeilinstructeur zelfverzekerd en kan hij goed de leiding nemen. Hij moet mensen durven aansturen en corrigeren. Hij is professioneel en voelt zich verantwoordelijk (Baas).
 

Bekijk de persoonstypen voor Zeilinstructeur


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Zeilinstructeur

Chaheed Chekhchar is zeilinstructeur.

Ben je benieuwd wat een zeilinstructeur allemaal doet op een dag? Chaheed Chekhchar is zeilinstructeur en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Zeilinstructeur

Beoordeling van het beroep Zeilinstructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zeilinstructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zeilinstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zeilinstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zeilinstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zeilinstructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zeilinstructeur iets voor je?

Zou je graag Zeilinstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zeilinstructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zeilinstructeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar