U bevindt zich hier: Home » Beroepen » APK Keurmeester

APK Keurmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een APK Keurmeester? Lees de functieomschrijving.

Als APK Keurmeester ben je verantwoordelijk voor een x-aantal APK keuringen dat elke dag wordt uitgevoerd. De APK, Algemene Periodieke Keuring, houdt in dat de auto van de klant geheel wordt onderzocht op onvolmaaktheden en technische mankementen. Na de grondige keuring wordt gekeken of de auto nog gebruikt kan worden als personenauto of dat er niet meer mee gereden mag worden. Het gemiddeld aantal keuringen per dag ligt op acht en wisselt per garage of bedrijf. Naast het keuren van de auto's maken monteurswerkzaamheden ook deel uit van de functie van APK Keurmeester.

Wanneer een auto APK gekeurd is, moet alle informatie worden teruggekoppeld naar de manager. Soms ook naar de klant, bijvoorbeeld wanneer een auto niet door de keuring heenkomt en de klant geadviseerd moet worden over eventuele volgende stappen. Misschien is er een klein technisch mankement dat snel verholpen kan worden, maar wanneer dit niet mogelijk is mag de klant niet met de auto de weg op.

Monteurswerkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd wanneer er niet genoeg APK keuringen zijn op een dag. Aangezien de APK keurmeester ook de kennis heeft van een automonteur kan hij ook in deze functie worden ingezet.

Mensen vonden ons op: Job APK Keurmeester, Baan APK Keurmeester, APK Keurmeester Worden, Functie-eisen APK Keurmeester, Verantwoordelijkheden APK Keurmeester, Functieprofiel APK Keurmeester, Wat doet een APK Keurmeester, Werken als APK Keurmeester.

APK Keurmeester worden: Opleiding tot APK Keurmeester

Om APK Keurmeester te worden moet je een achtergrond hebben als autotechnicus of automonteur. Hiervoor bestaat een driejarige MBO opleiding die je de ervaring geeft die je nodig hebt om als autotechnicus en als APK Keurmeester aan het werk tegaan. Na de driejarige opleiding moet er nog een examen afgelegd worden, het APK-examen.

Er zijn ook andere manieren om APK Keurmeester te worden, zelfs zonder opleiding maar met ervaring. Je kan dan je ervaring en kennis officieel laten vastleggen in een Ervaringscertificaat, door een EVC-procedure te doorlopen (Erkenning van Verworven Competenties). Met zo'n certificaat kan alsnog het APK-examen afgelegd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor APK Keurmeester, APK Keurmeester Worden, Opleidingsniveau APK Keurmeester, Scholing APK Keurmeester, Studie APK Keurmeester, Bijscholing APK Keurmeester, Omscholing APK Keurmeester.

Organisaties waar een APK Keurmeester doorgaans werkzaam is

Een APK Keurmeester werkt in een garage. Garages zijn profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor APK Keurmeester, APK Keurmeester Worden, Opleidingsniveau APK Keurmeester, Scholing APK Keurmeester, Studie APK Keurmeester, Bijscholing APK Keurmeester, Omscholing APK Keurmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden APK Keurmeester

Het salaris van de APK Keurmeester is afhankelijk van of de Keurmeester een leerling is of juist al ervaren is. Een leerling Keurmeester zal aanzienlijk minder verdienen dan de €1598 bruto per maand die de ervaren Keurmeester minimaal verdient. Het salaris ligt  kan oplopen tot  €2425 bruto per maand. Dit salaris is conform de CAO Banden- en Wielenbranche.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden bestaan uit 8% vakantietoeslag en reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris APK Keurmeester, Loon APK Keurmeester, Wat verdien je als APK Keurmeester, Salarisschaal APK Keurmeester, Salarisindicatie APK Keurmeester, Bonus APK Keurmeester, CAO APK Keurmeester, Brutoloon APK Keurmeester, Nettoloon APK Keurmeester, Vakantiedagen APK Keurmeester, Pensioen APK Keurmeester.

Competenties, skills & vaardigheden apk keurmeester

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Innovatief
 • Accuratesse
 • Technisch inzicht
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis APK Keurmeester, Vaardigheden APK Keurmeester, Attitude APK Keurmeester, Kwalificaties APK Keurmeester, Competentieprofiel APK Keurmeester.

Boeken voor het beroep apk keurmeester

Wil je meer weten over het beroep apk keurmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je apk keurmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken apk keurmeester te komen.

Puur en eerlijk | Teun van de Keuken

de boodschappen van een keurmeester - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789400400290 | 192 pagina's

Teun van de Keuken koopt niet graag knollen voor citroenen. Ook geen citroenen voor knollen overigens. Hij houdt er niet van om bij de neus te worden genomen. Als tegendraadse presentator, journalist en columnist van onder andere Keuringsdienst van Waarde...

APK voor ondernemers | Sebastiaan Hooft

hoe je onder druk gezond en succesvol blijft - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047010890 | 128 pagina's

'APK voor ondernemers' is hét boek voor iedereen die duurzaam succes wil bereiken. Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzel...

Mensen vonden ons op: boeken voor APK Keurmeester, APK Keurmeester ebooks, boek APK Keurmeester.

Persoonstypen APK Keurmeester

Als APK Keurmeester maak je veel gebruik van de technische kennis die je in je opleiding opdoet. Het is van belang dat je deze kennis goed bijhoudt en constant kunt toepassen op je werk. Leergierig blijven en enig analytisch vermogen maken dit mogelijk (Waarnemer).

Wanneer je aan het werk gaat als APK keurmeester is het ook van belang om energiek te blijven. Het kan nogal repetitief zijn en daarom is het belangrijk om een optimistische kijk te hebben en houden op het werk. Dit zal je werk positief beïnvloeden. (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid APK Keurmeester, Karakter APK Keurmeester.

Netwerk APK Keurmeester

De APK Keurmeester werkt binnen een team van specialisten dat aan de auto werkt of helpt met het keuren van de auto. Natuurlijk moet alles gerapporteerd worden aan het managementteam, zodat het management op de hoogte is en de klant op de hoogte kan stellen. Het kan ook voorkomen dat de APK Keurmeester zelf nieuws moet brengen naar de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s APK Keurmeester, Medewerkers APK Keurmeester.

Is het beroep APK Keurmeester iets voor jou?

Zou je graag APK Keurmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als APK Keurmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze APK Keurmeester, beroepskeuzetest APK Keurmeester, beroep APK Keurmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden APK Keurmeester

Het arbeidsmarktperspectief van de APK keurmeester ziet er beter uit dan de rest van de automotive branche, gezien de ontwikkelingen in Aziatische landen. Keurmeesters zullen altijd nodig zijn zolang er auto's rondrijden op onze wegen. Vandaar dat een APK keurmeester in theorie nooit zonder werk zou kunnen zitten.

De doorgroeimogelijkheden zijn het aantrekken van coördinerende of leidinggevende taken en zo manager van een garage waar de keuringen worden gehouden te worden, of teamleider.

Arbeidsmarktperspectief score APK Keurmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep APK Keurmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten APK Keurmeester, Promotie mogelijkheden APK Keurmeester, Carriere APK Keurmeester.

Solliciteren op de functie APK Keurmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als APK Keurmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor APK Keurmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als APK Keurmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als APK Keurmeester, CV APK Keurmeester, sollicitatie APK Keurmeester.

Interviews met APK Keurmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen APK Keurmeester

Vacatures apk keurmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als APK Keurmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor APK Keurmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als APK Keurmeester ben je verantwoordelijk voor een x-aantal APK keuringen dat elke dag wordt uitgevoerd. De APK, Algemene Periodieke Keuring, houdt in dat de auto van de klant geheel wordt onderzocht op onvolmaaktheden en technische mankementen. Na de grondige keuring wordt gekeken of de auto nog gebruikt kan worden als personenauto of dat er niet meer mee gereden mag worden.

Beoordeling APK Keurmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep APK Keurmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep APK Keurmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep