APK Keurmeester Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

APK Keurmeester worden: Opleidingen tot APK Keurmeester

Wil je APK Keurmeester worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen APK Keurmeester, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een APK Keurmeester.

Hoe word je een APK Keurmeester? 

Om APK Keurmeester te worden moet je een achtergrond hebben als autotechnicus of automonteur. Hiervoor bestaat een driejarige MBO opleiding die je de ervaring geeft die je nodig hebt om als autotechnicus en als APK Keurmeester aan het werk tegaan. Na de driejarige opleiding moet er nog een examen afgelegd worden, het APK-examen.

Er zijn ook andere manieren om APK Keurmeester te worden, zelfs zonder opleiding maar met ervaring. Je kan dan je ervaring en kennis officieel laten vastleggen in een Ervaringscertificaat, door een EVC-procedure te doorlopen (Erkenning van Verworven Competenties). Met zo'n certificaat kan alsnog het APK-examen afgelegd worden.

De 5 best beoordeelde opleidingen APK Keurmeester

bijgewerkt op 23-11-2021

Workshop APQP/PPAP
In de workshop Advanced Product Quality Planning & Control Plan (APQP) en Production Part Approval Process (PPAP) leert u alles over deze beproefde protocollen voor het vrijgeven en productierijp maken van …
Workshop APQP/PPAP
APQP/PPAP
APQP & PPAP Binnen de Automotive en IATF 16949 wordt APQP & PPAP toegepast voor het ontwikkelen en vrijgeven van nieuwe producten en processen, met als doel te waarborgen dat
APQP/PPAP
Autotechniek voor beginners
Om de basisbeginselen van de autotechniek te leren kennen, hoef je geen technicus te zijn. Met deze veelzijdige cursus autotechniek voor beginners leer je hoe je zelf je auto kunt onderhouden …
Autotechniek voor beginners
Working in the Automotive Industry
De veranderingen binnen de automotive branche gaan sneller dan ooit tevoren. Werken in de automotive branche vraagt een specifieke kennis die afwijkt van alle andere industrieën. Het garanderen van kwaliteit …
Working in the Automotive Industry
Automotive
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Uitgebreid Doel De Associate degree-opleiding Automotive is gericht op het opleiden …
Automotive

Is het verstandig om APK Keurmeester te worden?

Voordat je aan een opleiding APK Keurmeester begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen APK Keurmeester worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van APK Keurmeester?

Het arbeidsmarktperspectief van de APK keurmeester ziet er beter uit dan de rest van de automotive branche, gezien de ontwikkelingen in Aziatische landen. Keurmeesters zullen altijd nodig zijn zolang er auto's rondrijden op onze wegen. Vandaar dat een APK keurmeester in theorie nooit zonder werk zou kunnen zitten.

De doorgroeimogelijkheden zijn het aantrekken van coördinerende of leidinggevende taken en zo manager van een garage waar de keuringen worden gehouden te worden, of teamleider.

De actuele kans op werk voor een APK Keurmeester

Het beroep APK Keurmeester is onderdeel van de beroepsfamilie Automonteurs (personen-/bedrijfswagens). De kans op werk voor de beroepsfamilie Automonteurs (personen-/bedrijfswagens) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

52

Baankans APK Keurmeester

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot APK Keurmeester

Als je je wilt omscholen tot APK Keurmeester is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding APK Keurmeester door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures APK Keurmeester zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot APK Keurmeester

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor APK Keurmeester dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor APK Keurmeester

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot APK Keurmeester

Als je APK Keurmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar APK Keurmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie APK Keurmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een APK Keurmeester?

Competenties en Vaardigheden APK Keurmeester

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een APK Keurmeester nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een APK Keurmeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de APK Keurmeester

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een APK Keurmeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep APK Keurmeester. Als APK Keurmeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen APK Keurmeester:


zie volledige beschrijving persoonstype APK Keurmeester

Vakkennis voor een APK Keurmeester

Het is voor een APK Keurmeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen APK Keurmeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen APK Keurmeester

Autotechniek E-Learning
Leer auto's van binnen en van buiten kennen metde cursusAutotechniekHoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de …
Autotechniek E-Learning

Werkervaring APK Keurmeester

Het is voor een startend APK Keurmeester die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot APK Keurmeester is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding APK Keurmeester, maar iets anders?

Is een opleiding APK Keurmeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als APK Keurmeester te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een APK Keurmeester te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als APK Keurmeester te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om APK Keurmeester te worden?

Zou je graag APK Keurmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding APK Keurmeester voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen APK Keurmeester

Autotechniek E-Learning

Autotechniek E-Learning

Leer auto's van binnen en van buiten kennen metde cursusAutotechniekHoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de …

 • Onderwerp opleiding APK Keurmeester
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 205,74
 • Duur 9 maanden
Autotechniek Thuisstudie

Autotechniek Thuisstudie

Leer auto's van binnen en van buiten kennen metde cursusAutotechniekHoe werkt een auto precies? Wil je een auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de …

 • Onderwerp opleiding APK Keurmeester
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 205,74
 • Duur 9 maanden
BTW bij auto's en in de automotive

BTW bij auto's en in de automotive

Inleiding De BTW-regels veranderen continu. Het is van groot belang dat u al deze veranderingen in de gaten houdt. Zo moet u als u voor de BTW een auto in uw onderneming heeft, een BTW-correctie voor het privégebruik van de …

 • Onderwerp opleiding APK Keurmeester
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 665,00
 • Duur 1 dag

Ga direct naar