U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Brand Manager

Brand Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een brand Manager? Lees de functieomschrijving.

De Brand Manager is verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie van een bestaand bedrijf of product, of het introduceren van een nieuw product op de markt. Hiertoe geeft hij leiding aan een team van professionals uit verschillende disciplines en van verschillende afdelingen. Hij coördineert de werkzaamheden en is de eindverantwoordelijke van het project.

Zowel voor de lancering van een nieuw product als voor de vernieuwde marketing van een bestaand product moet onderzoek gedaan worden naar de wensen van de consument. Op basis van kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek wordt het product ontwikkeld. De Brand Manager overziet dit creatieve proces van productontwikkeling en denkt vervolgens actief mee bij de uitvoering ervan. Aspecten die bij de realisatie van een productconcept komen kijken zijn onder andere het financiële plaatje, de communicatie- en marketingstrategie - en uiteindelijke verkoop. De Brand Manager verliest hierbij de wensen van de consument nooit uit het oog. 

Meer precieze aandachtsgebieden van de Brand Manager zijn bijvoorbeeld de vormgeving van de verpakking van een product, de inhoud van reclameboodschappen, het gewenste imago van het bedrijf of product en de analyse van marktonderzoek. Om zicht te houden op de behoefte van de consument kan het zijn dat de Brand Manager verkooppunten bezoekt. Naast doelstellingen voor de korte termijn (in de markt zetten van een product, toename verkoopcijfers) houdt de Brand Manager ook de lange termijn in het oog. Hij is altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van zijn product en zal alles op alles zetten om concurrenten voor te blijven.

De Brand Manager is de persoon die de verschillende medewerkers van diverse afdelingen (sales, productontwikkeling, planning, reclamebureaus) bij elkaar brengt in een team en zorgt dat alle werkzaamheden worden verricht met hetzelfde doel voor ogen. Daarnaast levert hij een belangrijke bijdrage aan (de analyse van) het marktonderzoek dat de basis vormt voor de marketing van het product. Hij moet dus zowel leidinggevende kwaliteiten hebben als inhoudelijk sterk zijn, met gevoel voor consumentenbehoeftes.

Mensen vonden ons op: Job Brand Manager, Baan Brand Manager, Brand Manager Worden, Functie-eisen Brand Manager, Verantwoordelijkheden Brand Manager, Functieprofiel Brand Manager, Wat doet een Brand Manager, Werken als Brand Manager.

Brand Manager worden: Opleiding tot brand Manager

De Brand Manager heeft minimaal HBO maar vaak WO werk- en denkniveau en enkele jaren (drie tot vijf) werkervaring in relevante functies. Opleidingen in de richting van Business en Marketing zijn een goede basis, maar relevante werkervaring kan een hoop goedmaken. Van Brand Managers wordt verder vaak verwacht dat ze het Nederlands en Engels goed beheersen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Brand Manager, Brand Manager Worden, Opleidingsniveau Brand Manager, Scholing Brand Manager, Studie Brand Manager, Bijscholing Brand Manager, Omscholing Brand Manager.

Organisaties waar een brand Manager doorgaans werkzaam is

Brand Managers zetten een product in de markt. Zij hebben een commerciële functie die goede, groeiende verkoopcijfers tot doel heeft.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Brand Manager, Brand Manager Worden, Opleidingsniveau Brand Manager, Scholing Brand Manager, Studie Brand Manager, Bijscholing Brand Manager, Omscholing Brand Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden brand Manager

De Brand Manager verdient rond de €2200 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ca. €5800. Het salaris is afhankelijk van werkgever, werkervaring en de zwaarte van de functie.

Het commerciële karakter van dit beroep betekent over het algemeen dat er goede secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn, zoals een 13de maand en (lease)auto, telefoon en laptop van de zaak.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Brand Manager, Loon Brand Manager, Wat verdien je als Brand Manager, Salarisschaal Brand Manager, Salarisindicatie Brand Manager, Bonus Brand Manager, CAO Brand Manager, Brutoloon Brand Manager, Nettoloon Brand Manager, Vakantiedagen Brand Manager, Pensioen Brand Manager.

Competenties, skills & vaardigheden brand manager

 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Brand Manager, Vaardigheden Brand Manager, Attitude Brand Manager, Kwalificaties Brand Manager, Competentieprofiel Brand Manager.

Boeken voor het beroep brand manager

Wil je meer weten over het beroep brand manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je brand manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken brand manager te komen.

Brand Management In A Week | Paul Hitchens

How To Be A Successful Brand Manager In Seven Simple Steps - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781473627550 | 128 pagina's

Brand management just got easier Successful brands provide meaning: a higher purpose, a vision of a better future, a code of values, and a culture that drives performance. Brands with meaning stand out in their marketplace and attract like-minded people: ...

Brand Management In A Week | Paul Hitchens

How To Be A Successful Brand Manager In Seven Simple Steps - Engels | E-book | 9781444197990 | 128 pagina's

Learn successful brand management in 7 days and advance your career Written by Paul and Julia Hitchens, leading experts in branding, Successful Brand Management in a Week quickly teaches you the insider secrets you need to build your business. The seven s...

Certified Bad Ass Miracle-Working Brand Manager | Genius Jobs Publishing

Funny Gift Notebook for Employee, Coworker or Boss - Engels | Paperback | 9781091161382 | 102 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Brand Manager, Brand Manager ebooks, boek Brand Manager.

Persoonstypen brand Manager

De Brand Manager moet zelfverzekerd zijn, omdat hij eindverantwoordelijke is voor de vormgeving en uitvoering van de marketingstrategie. Hij heeft lef nodig om bepaalde risico's te nemen die komen kijken bij het lanceren van een product (Succesvolle werker).

De Brand Manager stuurt de medewerkers van de afdeling concept- en productontwikkeling en denkt hierover actief mee. Hij is creatief en vernieuwend, weet buiten de gebaande paden te gaan. Hij heeft veel inzicht in mensen, waardoor hij aan de wensen van consumenten tegemoet kan komen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Brand Manager, Karakter Brand Manager.

Netwerk brand Manager

De Brand Manager is de spin in het web van de productontwikkeling en bijbehorende marketing. Hij coördineert de werkzaamheden van verschillende afdelingen - sales, productontwikkeling - en eventuele externe professionals (van bijvoorbeeld reclamebureaus). Ook marktonderzoekers maken deel uit van zijn netwerk, evenals verkopers. Iedereen die op enige wijze met een product te maken heeft maakt deel uit van het netwerk van de Brand Manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Brand Manager, Medewerkers Brand Manager.

Is het beroep brand Manager iets voor jou?

Zou je graag brand Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als brand Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Brand Manager, beroepskeuzetest Brand Manager, beroep Brand Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden brand Manager

Er zijn vacatures voor Brand Managers, maar het zijn er niet veel. Het hoge opleidingsniveau en de gewenste werkervaring maken echter dat het aantal potentiële werknemers vrij klein is.

Je kunt als Brad Manager meer senioriteit verwerven en leiding gaan geven aan afdeling met meerdere Brand Managers. Ook kun je telkens een nieuw project oppakken, met een groter bereik, meer werknemers en grotere verantwoordelijkheid.

Arbeidsmarktperspectief score brand Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep brand Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Brand Manager, Promotie mogelijkheden Brand Manager, Carriere Brand Manager.

Solliciteren op de functie brand Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als brand Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor brand Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als brand Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Brand Manager, CV Brand Manager, sollicitatie Brand Manager.

Interviews met brand Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen brand Manager

Vacatures brand manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Brand Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Brand Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Brand Manager is verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie van een bestaand bedrijf of product, of het introduceren van een nieuw product op de markt. Hiertoe geeft hij leiding aan een team van professionals uit verschillende disciplines en van verschillende afdelingen. Hij coördineert de werkzaamheden en is de eindverantwoordelijke van het project.

Beoordeling Brand Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Brand Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Brand Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep