U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Calculator

Calculator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een calculator? Lees de functieomschrijving.

Een Calculator is iemand die aan de hand van het contract, bouwkundige tekeningen en andere gegevens de prijs van een (bouw)project vaststelt.

Eerst bestudeert een Calculator het contract, de tekeningen en de overige gegevens. Hij krijgt zo een goed beeld van het project. Dan bepaalt de Calculator (en/of de Inkoper) wat en wie hij nodig heeft bij het realiseren van een bouwproject. Zo bepaalt hij wat voor materialen er nodig zijn en hoeveel en wat voor personeel nodig is en hoeveel. De Calculator verwerkt dit allemaal in een begroting. Hieraan voegt de Calculator bijvoorbeeld de algemene bouwplaatskosten, de algemene kosten, de winst, het risico en de BTW toe. De Calculator heeft nu een aanneemsom vastgesteld.  

De Calculator probeert altijd te onderhandelen met leveranciers van materialen, onderaannemers, enzovoort. Zo probeert de Calculator een zo goed mogelijke prijs te bedingen. Uiteindelijk kiest de Calculator samen met de Projectleider welke aannemers, leveranciers etcetera de klus mogen uitvoeren. Meestal rapporteert de Calculator zijn werkzaamheden aan de Projectleider. 

Mensen vonden ons op: Job Calculator, Baan Calculator, Calculator Worden, Functie-eisen Calculator, Verantwoordelijkheden Calculator, Functieprofiel Calculator, Wat doet een Calculator, Werken als Calculator.

Calculator worden: Opleiding tot calculator

Om Calculator te worden, moet je minimaal de MBO-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw of Infrastructuur doen. Je kunt ook Calculator worden met een HBO- of WO-diploma Bouwkunde of Civiele Techniek. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Calculator, Calculator Worden, Opleidingsniveau Calculator, Scholing Calculator, Studie Calculator, Bijscholing Calculator, Omscholing Calculator.

Organisaties waar een calculator doorgaans werkzaam is

Een Calculator is werkzaam bij een woningcorporatie, een aannemersbedrijf, een architectenbureau, een ingenieursbedrijf, een installatiebedrijf of een adviesbureau. De Calculator werkt dus in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Calculator, Calculator Worden, Opleidingsniveau Calculator, Scholing Calculator, Studie Calculator, Bijscholing Calculator, Omscholing Calculator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden calculator

Een Calculator kan rekenen op zo’n €1900,- tot €4800,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Calculator. De salarissen in de bouwsector liggen vaak hoger dan de salarissen in de techniek of kleinbouw.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een dertiende maand, 8% vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding. 

Mensen vonden ons op: Salaris Calculator, Loon Calculator, Wat verdien je als Calculator, Salarisschaal Calculator, Salarisindicatie Calculator, Bonus Calculator, CAO Calculator, Brutoloon Calculator, Nettoloon Calculator, Vakantiedagen Calculator, Pensioen Calculator.

Competenties, skills & vaardigheden calculator

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Technisch Inzicht
 • Cijfermatig Inzicht
 • Kunnen onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Calculator, Vaardigheden Calculator, Attitude Calculator, Kwalificaties Calculator, Competentieprofiel Calculator.

Boeken voor het beroep calculator

Wil je meer weten over het beroep calculator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je calculator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken calculator te komen.

Financiele rekenkunde voor het HEO | J.C.M. Gruijters

met toepassingen voor Excel en grafische rekenmachine - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789001867287

Financiele rekenkunde voor het HEO 7e druk is een boek van Hans Gruijters uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001867287 Na bestudering van dit boek ben je in staat zelfstandig verschillende soorten interestberekeningen te maken. Je kunt zelf kiez...

Product modelleren met SolidWorks | Arnoud Breedveld

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789058756121 | 384 pagina's

Product modelleren met SolidWorks 4e druk is een boek van Arnoud Breedveld uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789058756121 SolidWorks is in de wereld van de productontwikkeling een veelgebruikt 3D-CAD programma. Door het grote gebruiksgemak he...

Manual of Engineering Drawing | Neil Phelps

Technical Product Specification and Documentation to British and International Standards - Engels | Druk: 4th edition | Paperback | 9780080966526 | 384 pagina's

Manual of Engineering Drawing 4e editie is een boek van Neil Phelps uitgegeven bij Elsevier Science & Technology. ISBN 9780080966526 Manual of Engineering Drawing is a comprehensive guide for experts and novices for producing engineering drawings and anno...

Mensen vonden ons op: boeken voor Calculator, Calculator ebooks, boek Calculator.

Persoonstypen calculator

Persoonstypen die passen bij een Calculator zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Calculator staat stevig in zijn schoenen en is doelgericht en gedreven (Succesvolle Werker).

Daarnaast moet een Calculator heel precieze berekeningen maken en mag hij niks vergeten mee te nemen in de berekening. Een Calculator is daarom veeleisend en een streber (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Calculator, Karakter Calculator.

Netwerk calculator

Een Calculator komt met veel verschillende mensen in contact. Het zijn mensen met wie hij afspraken maakt over bijvoorbeeld prijzen en het uit te voeren werk. Denk bijvoorbeeld aan Leveranciers, Aannemers, Uitvoerders, Architecten en Tekenaars. Ook overlegt de Calculator met Werkvoorbereiders en Projectleiders. Aan laatstgenoemde rapporteert de Calculator zijn werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Calculator, Medewerkers Calculator.

Is het beroep calculator iets voor jou?

Zou je graag calculator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als calculator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Calculator, beroepskeuzetest Calculator, beroep Calculator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden calculator

Het arbeidsmarktperspectief voor een Calculator is in deze economisch slechte tijden niet goed. Het gaat nu heel slecht in de bouw, dus er is weinig werkgelegenheid in deze sector.

Bij goed functioneren kan een Calculator doorgroeien naar leidinggevende. De Calculator is dan het aanspreekpunt voor externe partijen, hij stuurt mensen aan en hij is verantwoordelijk voor de uiteindelijke calculatie. 

Arbeidsmarktperspectief score calculator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep calculator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Calculator, Promotie mogelijkheden Calculator, Carriere Calculator.

Solliciteren op de functie calculator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als calculator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor calculator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als calculator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Calculator, CV Calculator, sollicitatie Calculator.

Interviews met calculator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen calculator

Overzicht

Vacatures calculator

Op zoek naar een nieuwe baan als Calculator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Calculator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Calculator is iemand die aan de hand van het contract, bouwkundige tekeningen en andere gegevens de prijs van een (bouw)project vaststelt. Eerst bestudeert een Calculator het contract, de tekeningen en de overige gegevens. Hij krijgt zo een goed beeld van het project.

Beoordeling Calculator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Calculator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Calculator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Een calculator rapporteert niet per definitie aan een projectleider. Iemand die bepaald wie welke klus mag maken noem een inkoper, deze personen Krijgen diverse Aanbiedingen van calculatoren binnen van verschillende bedrijven. Een calculator onderhandeld niet met leveranciers over producten , een calculator krijgt De prijzen aangeleverd van een inkoper uit het zelfde bedrijff. Een calculator moet calculeren, niet inkopen of verkopen zoals wordt gesuggereerd in de tekst . Het salaris van calculator bouw of calculator techniek loopt sterk uiteen. Het salaris in de bouwsector ligt nu eenma hoger als in de techniek of kleinmetaal. Het is hard werken, nadenken, het constant wissen en focussen op tekeningen en op jet beeldscherm is zeer vermoeiend na een dag, verantwoording en werkdruk liggen hoog, salering laag.

Door: Henk

Reageer op dit beroep