U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Decoratieschilder

Decoratieschilder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een decoratieschilder? Lees de functieomschrijving.

Anders dan een normale schilder beschildert de decoratieschilder muren, meubels of andere objecten zodanig dat de beschildering een decoratieve functie heeft. Dit kan alsnog heel ver uiteenlopen: onder decoratieschilderwerk vallen bijvoorbeeld muurschilderingen en het verven van meubels en andere objecten in een bepaalde kunst- of architectuurstijl. Ook houdt het werk vaak renovatie, reiniging en patinering in. Voorbeelden hiervan zijn het werk in oudere gebouwen, waar het interieur gerenoveerd moet worden maar wel zijn oorspronkelijke sfeer moet behouden. Kortom: een decoratieschilder doet ongeveer wat een normale schilder doet, maar beheerst meer technieken en stijlen dan de normale schilder, werkt op meer verschillende soorten plekken en houdt zich meer bezig met alternatieve (oudere) schilderstijlen en kan hier ook mee werken.

Mensen vonden ons op: Job Decoratieschilder, Baan Decoratieschilder, Decoratieschilder Worden, Functie-eisen Decoratieschilder, Verantwoordelijkheden Decoratieschilder, Functieprofiel Decoratieschilder, Wat doet een Decoratieschilder, Werken als Decoratieschilder.

Decoratieschilder worden: Opleiding tot decoratieschilder

Hoewel een schilder in principe geen opleiding nodig heeft biedt een opleiding wel een schat aan kennis over kleurencombinaties, materialen en technieken. Voor het beroep van decoratieschilder kan men een mbo-opleiding tot schilder volgen, of een creatieve hbo-opleiding (Hogeschool voor de Kunsten).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Decoratieschilder, Decoratieschilder Worden, Opleidingsniveau Decoratieschilder, Scholing Decoratieschilder, Studie Decoratieschilder, Bijscholing Decoratieschilder, Omscholing Decoratieschilder.

Organisaties waar een decoratieschilder doorgaans werkzaam is

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in decoratieschilderwerk. Dit zullen voornamelijk de werkgevers van decoratieschilders zijn. Het is eveneens een mogelijkheid om als decoratieschilder voor jezelf te beginnen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Decoratieschilder, Decoratieschilder Worden, Opleidingsniveau Decoratieschilder, Scholing Decoratieschilder, Studie Decoratieschilder, Bijscholing Decoratieschilder, Omscholing Decoratieschilder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden decoratieschilder

Een normaal schilder verdient pakweg tussen de 1400 en de 2600 euro per maand. Decoratieschilders hebben vaak meer specifieke kennis, specialismen en kunnen bepaalde dingen meer of beter dan normale schilders. Het is dan ook te verwachten dat het startsalaris van een decoratieschilder iets hoger ligt (1700-1900 euro per maand). Decoratieschilders met specialiteiten kunnen zichzelf zoals dat heet onmisbaar maken, bijvoorbeeld door als enige renovatie van bepaalde stijlen en/of materialen aan te bieden in een bepaalde regio. Hierdoor kan het salaris van een decoratieschilder stijgen richting de 3000. Schilders die bekendheid vergaren met bijvoorbeeld hun wandschilderingen kunnen hun prijzen nog meer verhogen en zo nog meer per maand verdienen, maar hier is niet echt een vinger op te leggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Decoratieschilder, Loon Decoratieschilder, Wat verdien je als Decoratieschilder, Salarisschaal Decoratieschilder, Salarisindicatie Decoratieschilder, Bonus Decoratieschilder, CAO Decoratieschilder, Brutoloon Decoratieschilder, Nettoloon Decoratieschilder, Vakantiedagen Decoratieschilder, Pensioen Decoratieschilder.

Competenties, skills & vaardigheden decoratieschilder

 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Decoratieschilder, Vaardigheden Decoratieschilder, Attitude Decoratieschilder, Kwalificaties Decoratieschilder, Competentieprofiel Decoratieschilder.

Boeken voor het beroep decoratieschilder

Wil je meer weten over het beroep decoratieschilder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je decoratieschilder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken decoratieschilder te komen.

Decoratieschilderen | C. Bell

muren, deuren, meubels, aardewerk, gebruiksvoorwerpen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021324654 | Geen personage | 128 pagina's

Het bezit van een videocamera is geen bijzonderheid meer, maar een eenvoudige en toegankelijke uitleg over de bediening ervan is moeilijk te vinden. Bij het raadplegen van gespecialiseerde tijdschriften en handboeken raakt men maar al te makkelijk verstri...

Mensen vonden ons op: boeken voor Decoratieschilder, Decoratieschilder ebooks, boek Decoratieschilder.

Persoonstypen decoratieschilder

Met het beroep van decoratieschilder gaat vaak een creatieve persoonlijkheid samen, de decoratieschilder krijgt vaak vrijheid in de invulling van opdrachten en kan hier op een adequate manier mee omgaan (persoonstype Romanticus). Daarnaast voelt de decoratieschilder goed aan wat de wensen van de klant zijn en is hij betrokken bij het werk (persoonstype Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Decoratieschilder, Karakter Decoratieschilder.

Netwerk decoratieschilder

Het netwerk van een decoratieschilder zal vooral bestaan uit schilders en/of personeel dat betrokken is bij renovaties en reinigingen (stoffeerder, glaszetter, enzovoorts).

Mensen vonden ons op: Collega’s Decoratieschilder, Medewerkers Decoratieschilder.

Is het beroep decoratieschilder iets voor jou?

Zou je graag decoratieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als decoratieschilder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Decoratieschilder, beroepskeuzetest Decoratieschilder, beroep Decoratieschilder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden decoratieschilder

Het arbeidsmarktperspectief voor de decoratieschilder is niet bijzonder gunstig. Vacatures zijn er maar weinig te vinden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat veel decoratieschilders zelfstandig werken en ook aan klanten komen via hun eigen netwerk. Sommige decoratieschilders doen het werk ook naast een andere baan, bijvoorbeeld als “gewoon” schilder. Er zijn bovendien niet echt noemenswaardige doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score decoratieschilder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep decoratieschilder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Decoratieschilder, Promotie mogelijkheden Decoratieschilder, Carriere Decoratieschilder.

Solliciteren op de functie decoratieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als decoratieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor decoratieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als decoratieschilder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Decoratieschilder, CV Decoratieschilder, sollicitatie Decoratieschilder.

Interviews met decoratieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen decoratieschilder

Vacatures decoratieschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Decoratieschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Decoratieschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Anders dan een normale schilder beschildert de decoratieschilder muren, meubels of andere objecten zodanig dat de beschildering een decoratieve functie heeft. Dit kan alsnog heel ver uiteenlopen: onder decoratieschilderwerk vallen bijvoorbeeld muurschilderingen en het verven van meubels en andere objecten in een bepaalde kunst- of architectuurstijl. Ook houdt het werk vaak renovatie, reiniging en patinering in.

Beoordeling Decoratieschilder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Decoratieschilder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Decoratieschilder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Decoratie schilders is een mooi schilders vakgebied. Van Straalen Schilderwerken doet ook aan decoratieve schilderwerken. Www.vanstraalen-schilderwerken.nl

Door: Brian van Straalen

Complimenten voor je mooie site Brian.Ik denk dat je werk even goed is als je website (gaat vaak samen).Ik woon in Groningen,dus helaas.Gr.

Door: Marco

Reageer op dit beroep