U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Diamantbewerker

Diamantbewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een diamantbewerker? Lees de functieomschrijving.

De Diamantbewerker bewerkt ruwe diamant tot een hoogwaardig en kostbaar product. Diamant is een mineraal en is een verschijningsvorm van koolstof die als delfstof aangetroffen kan worden of in laboratoria gemaakt kan worden. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en staat dan ook bekend om zijn hardheid.

De Diamantbewerker is bekend met de verschillende soorten ruwe diamant en kent hun eigenschappen. De Diamantbewerker kan dan ook als beste de slijpvorm van de ruwe diamant bepalen. Vaak gebeurt dit wel in samenspraak met de wensen van de klant. De Diamantbewerker heeft een gedegen kennis van en voldoende ervaring met de verschillende technieken voor het bewerken van diamanten. De Diamantbewerker werkt veelal binnen met kunstlicht. De werkuren van de Diamantbewerker zijn regelmatig.

De Diamantbewerker moet beschikken over een goed gezichtsvermogen en handig zijn. Handigheid is belangrijk om de technieken die gebruikt worden voor het bewerken van diamanten goed toe te kunnen passen. De Diamantbewerker moet diamanten goed kunnen snijden en slijpen en bekend zijn met de gereedschappen die hiervoor gebruikt worden. Ook kan de Diamantbewerker de waarde van een diamant bepalen. Hiervoor gebruikt de Diamantbewerker vaak een microscoop.

Mensen vonden ons op: Job Diamantbewerker, Baan Diamantbewerker, Diamantbewerker Worden, Functie-eisen Diamantbewerker, Verantwoordelijkheden Diamantbewerker, Functieprofiel Diamantbewerker, Wat doet een Diamantbewerker, Werken als Diamantbewerker.

Diamantbewerker worden: Opleiding tot diamantbewerker

Er zijn studies die gericht zijn op diamantbewerking. Deze opleidingen leiden de Diamantbewerker op tot een bekwame Diamantbewerker. De opleiding is vaak sterk praktijkgericht en de Diamantbewerker leert de diverse technieken en leert de gereedschappen op de juiste manier te gebruiken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Diamantbewerker, Diamantbewerker Worden, Opleidingsniveau Diamantbewerker, Scholing Diamantbewerker, Studie Diamantbewerker, Bijscholing Diamantbewerker, Omscholing Diamantbewerker.

Organisaties waar een diamantbewerker doorgaans werkzaam is

De Diamantbewerker werkt vaak als zelfstandig ondernemer en bewerkt diamanten voor anderen. Ook kan de Diamantbewerker bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een juwelier of andere handelaar in sieraden of producten waarin diamanten verwerkt worden. De Diamantbewerker is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Diamantbewerker, Diamantbewerker Worden, Opleidingsniveau Diamantbewerker, Scholing Diamantbewerker, Studie Diamantbewerker, Bijscholing Diamantbewerker, Omscholing Diamantbewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden diamantbewerker

Het gemiddelde salaris van de Diamantbewerker ligt tussen de €1600,- en €2200,-. Dit is eveneens het gemiddelde salaris van verwante beroepen als juweliers en andere edelsmeden. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Diamantbewerker voor werkt of dat de Diamantbewerker als zelfstandige werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Diamantbewerker, Loon Diamantbewerker, Wat verdien je als Diamantbewerker, Salarisschaal Diamantbewerker, Salarisindicatie Diamantbewerker, Bonus Diamantbewerker, CAO Diamantbewerker, Brutoloon Diamantbewerker, Nettoloon Diamantbewerker, Vakantiedagen Diamantbewerker, Pensioen Diamantbewerker.

Competenties, skills & vaardigheden diamantbewerker

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Oordeelsvorming
Mensen vonden ons op: Kennis Diamantbewerker, Vaardigheden Diamantbewerker, Attitude Diamantbewerker, Kwalificaties Diamantbewerker, Competentieprofiel Diamantbewerker.

Boeken voor het beroep diamantbewerker

Wil je meer weten over het beroep diamantbewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je diamantbewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken diamantbewerker te komen.

Van Rapenburgerstraat naar Amerika | Rein van der Wiel

de levenstijd van diamantbewerker en kunstverzamelaar Andries van Wezel (1856-1921) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789040076855 | 271 pagina's

Van Rapenburgerstraat naar Amerika. De levenstijd van diamantbewerker en kunstverzamelaar Andries van Wezel (1856-1921) Rein van der Wiel Andries van Wezel werd geboren in een arm Joods gezin in de Amsterdamse Rapenburg-buurt. Via zijn opleiding tot diama...

Mensen vonden ons op: boeken voor Diamantbewerker, Diamantbewerker ebooks, boek Diamantbewerker.

Persoonstypen diamantbewerker

De Diamantbewerker moet beschikken over een gedegen kennis van diamanten, de waarde van diamanten kunnen bepalen en bekend zijn met de technieken en gereedschappen die voor het bewerken van diamanten gebruikt worden. De Diamantbewerker moet analytisch sterk zijn (Waarnemer). Ook moet de Diamantbewerker goed kunnen luisteren naar de wensen en behoeften van de klant en de diamant hieraan aan kunnen passen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Diamantbewerker, Karakter Diamantbewerker.

Netwerk diamantbewerker

De Diamantbewerker werkt geregeld samen met juweliers en andere edelsmeden en bewerkers van edelmetalen en mineralen. Ook heeft de Diamantbewerker vaak te maken met klanten. De Diamantbewerker moet de diamant bewerken naar de wensen en behoeften van de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s Diamantbewerker, Medewerkers Diamantbewerker.

Is het beroep diamantbewerker iets voor jou?

Zou je graag diamantbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als diamantbewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Diamantbewerker, beroepskeuzetest Diamantbewerker, beroep Diamantbewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden diamantbewerker

De functie van Diamantbewerker is een tamelijk gespecialiseerde functie. Er is daarom ook nog niet veel vraag naar Diamantbewerkers. Doorgroeimogelijkheden zijn er bijvoorbeeld door het starten van een eigen bedrijf of het werken voor belangrijke en grote klanten.

Arbeidsmarktperspectief score diamantbewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep diamantbewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Diamantbewerker, Promotie mogelijkheden Diamantbewerker, Carriere Diamantbewerker.

Solliciteren op de functie diamantbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als diamantbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor diamantbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als diamantbewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Diamantbewerker, CV Diamantbewerker, sollicitatie Diamantbewerker.

Interviews met diamantbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen diamantbewerker

Vacatures diamantbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Diamantbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Diamantbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Diamantbewerker bewerkt ruwe diamant tot een hoogwaardig en kostbaar product. Diamant is een mineraal en is een verschijningsvorm van koolstof die als delfstof aangetroffen kan worden of in laboratoria gemaakt kan worden. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en staat dan ook bekend om zijn hardheid.

Beoordeling Diamantbewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Diamantbewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Diamantbewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep