U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Business Development

Directeur Business Development worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Business Development? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Business development leidt de Business development afdeling in een bedrijf. De directeur Business development is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Business development heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Business development de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Business development hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Business development is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Business developmentafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Business development goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Business development om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Business development bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Business development dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Business development om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Business development afdeling niet goed functioneert. De directeur Business development wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Business development verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Business development moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Business development zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Business development neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Business development. Tot slot overlegt de directeur Business development veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Business development bij hoort.

 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Business Development, Baan Directeur Business Development, Directeur Business Development Worden, Functie-eisen Directeur Business Development, Verantwoordelijkheden Directeur Business Development, Functieprofiel Directeur Business Development, Wat doet een Directeur Business Development, Werken als Directeur Business Development.

Directeur Business Development worden: Opleiding tot directeur Business Development

 

De directeur Business development heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Business development dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Business development verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Business development. Het is van belang dat de directeur Business development een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Business development een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Business Development, Directeur Business Development Worden, Opleidingsniveau Directeur Business Development, Scholing Directeur Business Development, Studie Directeur Business Development, Bijscholing Directeur Business Development, Omscholing Directeur Business Development.

Organisaties waar een directeur Business Development doorgaans werkzaam is

 

De directeur Business development zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Business Development, Directeur Business Development Worden, Opleidingsniveau Directeur Business Development, Scholing Directeur Business Development, Studie Directeur Business Development, Bijscholing Directeur Business Development, Omscholing Directeur Business Development.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Business Development

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Business development onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Business development tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Business Development, Loon Directeur Business Development, Wat verdien je als Directeur Business Development, Salarisschaal Directeur Business Development, Salarisindicatie Directeur Business Development, Bonus Directeur Business Development, CAO Directeur Business Development, Brutoloon Directeur Business Development, Nettoloon Directeur Business Development, Vakantiedagen Directeur Business Development, Pensioen Directeur Business Development.

Competenties, skills & vaardigheden directeur business development

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Business Development, Vaardigheden Directeur Business Development, Attitude Directeur Business Development, Kwalificaties Directeur Business Development, Competentieprofiel Directeur Business Development.

Boeken voor het beroep directeur business development

Wil je meer weten over het beroep directeur business development? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur business development bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur business development te komen.

I'm Not Just A Business Development Director I'm Just A Big Cup Of Wonderful Covered In Awesome Sauce With A Splash Of Sassy And A Dash Of Crazy | Creacom Notebooks

Notebook: Business Development Director Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook - Engels | Paperback | 9781076730015 | 112 pagina's

...

Principes Directeurs Internationaux Pour La Tva/Tps | OECD

Engels | Paperback | 9789264271623 | 136 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Business Development, Directeur Business Development ebooks, boek Directeur Business Development.

Persoonstypen directeur Business Development

 

De directeur Business development dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Business development veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Business development moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Business development een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Business development. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Business Development, Karakter Directeur Business Development.

Netwerk directeur Business Development

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Business development deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Business development verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Business development de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Business development contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Business development aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Business development een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Business development regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Business Development, Medewerkers Directeur Business Development.

Is het beroep directeur Business Development iets voor jou?

Zou je graag directeur Business Development willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Business Development bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Business Development, beroepskeuzetest Directeur Business Development, beroep Directeur Business Development kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Business Development

 

De directeur Business development moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Business development dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Business development al de hoogste functie is binnen de Business development. Wel zou het kunnen dat de directeur Business development begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Business development zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Business Development

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Business Development. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Business Development, Promotie mogelijkheden Directeur Business Development, Carriere Directeur Business Development.

Solliciteren op de functie directeur Business Development

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Business Development dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Business Development belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Business Development. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Business Development, CV Directeur Business Development, sollicitatie Directeur Business Development.

Interviews met directeur Business Development

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Business Development

Vacatures directeur business development

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Business Development? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Business Development. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Business development leidt de Business development afdeling in een bedrijf. De directeur Business development is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Business development heeft verschillende taken.

Beoordeling Directeur Business Development

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Business Development' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Business Development

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep