U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Sales

Directeur Sales worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Sales? Lees de functieomschrijving.

De directeur Sales leidt de sales afdeling in een bedrijf. De directeur Sales is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Sales heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Sales de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Sales hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Sales is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de salesafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Sales goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Sales om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Sales bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Sales dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Sales om snel in te zien wanneer iemand of een team op de sales afdeling niet goed functioneert. De directeur Sales wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Sales verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Sales moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de sales zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Sales neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de sales. Tot slot overlegt de directeur Sales veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de sales bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Sales, Baan Directeur Sales, Directeur Sales Worden, Functie-eisen Directeur Sales, Verantwoordelijkheden Directeur Sales, Functieprofiel Directeur Sales, Wat doet een Directeur Sales, Werken als Directeur Sales.

Directeur Sales worden: Opleiding tot directeur Sales

 

De directeur Sales heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Sales dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Sales verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de sales. Het is van belang dat de directeur Sales een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Sales een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Sales, Directeur Sales Worden, Opleidingsniveau Directeur Sales, Scholing Directeur Sales, Studie Directeur Sales, Bijscholing Directeur Sales, Omscholing Directeur Sales.

Organisaties waar een directeur Sales doorgaans werkzaam is

 

De directeur Sales zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Sales, Directeur Sales Worden, Opleidingsniveau Directeur Sales, Scholing Directeur Sales, Studie Directeur Sales, Bijscholing Directeur Sales, Omscholing Directeur Sales.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Sales

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Sales onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Sales tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Sales, Loon Directeur Sales, Wat verdien je als Directeur Sales, Salarisschaal Directeur Sales, Salarisindicatie Directeur Sales, Bonus Directeur Sales, CAO Directeur Sales, Brutoloon Directeur Sales, Nettoloon Directeur Sales, Vakantiedagen Directeur Sales, Pensioen Directeur Sales.

Competenties, skills & vaardigheden directeur sales

 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Conflicten beheersen
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Sales, Vaardigheden Directeur Sales, Attitude Directeur Sales, Kwalificaties Directeur Sales, Competentieprofiel Directeur Sales.

Boeken voor het beroep directeur sales

Wil je meer weten over het beroep directeur sales? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur sales bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur sales te komen.

Le Directeur Spirituel D�sint�ress� Selon l'Esprit Du B. Fran�ois de Sales, ... | Camus J P

Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9782012166196 | 500 pagina's

Le directeur spirituel desinteresse selon l'esprit du B. Francois de Sales, ... / par Jean-Pierre Camus, ...; et mis par chapitres, reveu et corrige de nouveauDate de l'edition originale: 1632Ce livre est la reproduction fidele d'une oeuvre publiee avant ...

I'm Not Just A Retail Sales Consultant I'm Just A Big Cup Of Wonderful Covered In Awesome Sauce With A Splash Of Sassy And A Dash Of Crazy | Creacom Notebooks

Notebook: Creative Retail Sales Consultant Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook 6 x 9 Compact S - Engels | Paperback | 9781072813088 | 112 pagina's

...

I'm Not Just A Securities Sales Director I'm Just A Big Cup Of Wonderful Covered In Awesome Sauce With A Splash Of Sassy And A Dash Of Crazy | Creacom Notebooks

Notebook: Securities Sales Director Notebook, Journal Gift, Diary, Doodle Gift or Notebook - Engels | Paperback | 9781076744159 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Sales, Directeur Sales ebooks, boek Directeur Sales.

Persoonstypen directeur Sales

 

De directeur Sales dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Sales veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Sales moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Sales een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Sales. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Sales, Karakter Directeur Sales.

Netwerk directeur Sales

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Sales deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Sales verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Sales de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Sales contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Sales aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Sales een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Sales regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Sales, Medewerkers Directeur Sales.

Is het beroep directeur Sales iets voor jou?

Zou je graag directeur Sales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Sales bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Sales, beroepskeuzetest Directeur Sales, beroep Directeur Sales kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Sales

 

De directeur Sales moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Sales dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Sales al de hoogste functie is binnen de sales. Wel zou het kunnen dat de directeur Sales begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Sales zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Sales

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Sales. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Sales, Promotie mogelijkheden Directeur Sales, Carriere Directeur Sales.

Solliciteren op de functie directeur Sales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Sales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Sales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Sales. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Sales, CV Directeur Sales, sollicitatie Directeur Sales.

Interviews met directeur Sales

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Sales

Vacatures directeur sales

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Sales? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Sales. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De directeur Sales leidt de sales afdeling in een bedrijf. De directeur Sales is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Sales heeft verschillende taken.

Beoordeling Directeur Sales

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Sales' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Sales

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep