U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Graveur

Graveur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een graveur? Lees de functieomschrijving.

Een graveur is iemand die een tekst, motief of afbeelding graveert in een object. Sommige graveurs graveren in allerlei soorten materialen, anderen specificeren zich en graveren alleen glas (glasgraveur), hout of metaal. Ook is er de fotograveur, die zich specialiseert in het graveren van foto’s, meestal in metaal.

Doordat veel graveerwerk over is genomen door machines is het beroep veel minder voorkomend geworden. Het beroep van graveur bestaat vooral voort doordat mensen het handwerk van de graveur waarderen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om sierraden en kunstvoorwerpen. De grootschalige graveerprocessen (het maken van muntstempels, tekstplaten, enzovoorts) worden vrijwel volledig machinaal uitgevoerd.

Mensen vonden ons op: Job Graveur, Baan Graveur, Graveur Worden, Functie-eisen Graveur, Verantwoordelijkheden Graveur, Functieprofiel Graveur, Wat doet een Graveur, Werken als Graveur.

Graveur worden: Opleiding tot graveur

Er bestaat een mbo-opleiding tot graveur die alle aspecten van het beroep behandelt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Graveur, Graveur Worden, Opleidingsniveau Graveur, Scholing Graveur, Studie Graveur, Bijscholing Graveur, Omscholing Graveur.

Organisaties waar een graveur doorgaans werkzaam is

De graveur werkt meestal voor een bedrijf dat zich op enige manier specialiseert in sierraden, kunstvoorwerpen of andere sierobjecten. Een graveur kan voor een juwelier werken, maar ook voor een industriële producent van sierobjecten. Ook kan de graveur zelf een bedrijfje beginnen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Graveur, Graveur Worden, Opleidingsniveau Graveur, Scholing Graveur, Studie Graveur, Bijscholing Graveur, Omscholing Graveur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden graveur

Een graveur in dienst van een bedrijf kan een salaris verwachten tussen de 1500 en de 2400 euro per maand. Veel glasgraveurs werken echter zelfstandig, en hebben hun inkomsten dus in meerdere mate in eigen hand (het aantal klanten natuurlijk niet). Goede graveurs die voor een juwelier werken kunnen in vaste dienst ook meer verdienen, richting de 3500 euro per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Graveur, Loon Graveur, Wat verdien je als Graveur, Salarisschaal Graveur, Salarisindicatie Graveur, Bonus Graveur, CAO Graveur, Brutoloon Graveur, Nettoloon Graveur, Vakantiedagen Graveur, Pensioen Graveur.

Competenties, skills & vaardigheden graveur

 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Graveur, Vaardigheden Graveur, Attitude Graveur, Kwalificaties Graveur, Competentieprofiel Graveur.

Boeken voor het beroep graveur

Wil je meer weten over het beroep graveur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je graveur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken graveur te komen.

Beknopt biografisch lexicon | Pieter Groenendijk

van Zuid- en Noord-Nederlandse schilders, graveurs, glasschilders, tapijtwevers etcetera van ca. 1350 tot ca. 1720 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789090232065 | 872 pagina's

Beknopt biografisch lexicon 1e druk is een boek van Pieter Groenend k uitgegeven bij Primavera Pers. ISBN 9789090232065 In dit lexicon over de periode 1350 tot 1720 zijn biografische gegevens van ruim 8.500 kunstenaar uit de Zuidelijke en Noordelijke Nede...

Georg Baselitz | Georg Baselitz

Peintre-Graveur: Catalogue Raisonne of the Graphic Work 1983-1989 - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9783864421853 | 360 pagina's

Virtuosity in the front row of the contemporary art Already very early in his artistic career, Georg Baselitz showed a keen interest in printmaking. In 1965, as a scholar at the Villa Romana in Florence, he began to collect the Italian Mannerist, Parmigia...

L'Ancienne France. [11], Peintres Et Graveurs. l'Acad�mie de Peinture (�d.1888) | Paul Lacroix

Franstalig | Paperback | 9782012676329 | 367 pagina's

L'ancienne France. 11], Peintres et graveurs. L'academie de peintureDate de l'edition originale: 1888Sujet de l'ouvrage: PeintureGravureAcademie royale de peinture et de sculpture (France)Academie de Saint-Luc (Paris)Ce livre est la reproduction fidele d'...

Mensen vonden ons op: boeken voor Graveur, Graveur ebooks, boek Graveur.

Persoonstypen graveur

De glasgraveur moet rustig, geduldig, en daarnaast ook creatief zijn. Deze eigenschappen maken de glasgraveur een Romanticus, een Loyalist, of een combinatie van die twee.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Graveur, Karakter Graveur.

Netwerk graveur

Het netwerk van de graveur hangt af van de werkgever. De graveur die bij de juwelier werkt, zal het personeel daar als deel van zijn netwerk hebben, de graveur die voor een groter bedrijf werkt heeft mogelijk ook contact met beroepen die niet direct in verbinding staan met zijn beroep. In beide gevallen is het beroepsspecifieke netwerk van de graveur niet van enorm belang, want een van de best belonende carriëremogelijkheden is het maken van naam met een bepaalde specialisatie en daar als zelfstandige geld mee te verdienen. Het is voor de graveur dus slimmer om contacten te leggen met mensen die een product kunnen promoten en verkopen dan met mensen die een product kunnen maken, hoewel die weer interessant zijn wanneer de graveur zijn ambacht combineert met een ander ambacht, bijvoorbeeld dat van glasblazer.

Mensen vonden ons op: Collega’s Graveur, Medewerkers Graveur.

Is het beroep graveur iets voor jou?

Zou je graag graveur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als graveur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Graveur, beroepskeuzetest Graveur, beroep Graveur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden graveur

Het arbeidsmarktperspectief voor de graveur is niet fantastisch. Natuurlijk kan een graveur altijd voor zichzelf beginnen, maar de vraag is of dit garant staat voor een vast inkomen. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook niet in het bijzonder, enkel als graveur elders (bij een beter betalend bedrijf).

Arbeidsmarktperspectief score graveur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep graveur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Graveur, Promotie mogelijkheden Graveur, Carriere Graveur.

Solliciteren op de functie graveur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als graveur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor graveur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als graveur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Graveur, CV Graveur, sollicitatie Graveur.

Interviews met graveur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen graveur

Vacatures graveur

Op zoek naar een nieuwe baan als Graveur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Graveur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een graveur is iemand die een tekst, motief of afbeelding graveert in een object. Sommige graveurs graveren in allerlei soorten materialen, anderen specificeren zich en graveren alleen glas (glasgraveur), hout of metaal. Ook is er de fotograveur, die zich specialiseert in het graveren van foto’s, meestal in metaal.

Beoordeling Graveur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Graveur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Graveur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep