Fotograveur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fotograveur? Lees de functieomschrijving.

Een fotograveur is iemand die een afbeelding omzet naar een gravering. Fotogravure is het meest bekend door juweliers. Sommige juweliers hebben een fotograveur in dienst die een afbeelding kan graveren in een hanger van edelmetaal. Dit is bijvoorbeeld populair bij mensen die een afbeelding van een overleden dierbare persoon bij zich willen dragen. Deze fotograveur krijgt een foto binnen met eventueel wat opmerkingen en probeert vervolgens zo goed mogelijk deze foto te reproduceren op een ander materiaal, meestal dus brons, zilver of goud.

Ook kan fotograveur een beroep zijn in het proces van het maken van een striptekening. In het traditionele proces van het maken van een strip is er iemand die de originele tekening omzet naar een soort plaat die afgedrukt en vervolgens ingekleurd kan worden, ook bekend als een fotograveur. Door de toenemende rol van de computer in het maken van strips verdwijnt dit beroep echter (dit beroep wordt hier ook verder niet besproken).

Wil je werken als Fotograveur?

Werk je al als Fotograveur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fotograveur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Fotograveur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Fotograveur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Juwelier
  • Horlogemaker
  • Goudsmit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fotograveur

Wat verdient een Fotograveur?

Het salaris van de fotograveur hangt in de eerste plaats af van of de persoon als fotograveur aangenomen is of dat een juwelier of werknemer bij een juwelier het graveren naast het verkoopwerk doet. Ten tweede hangt het er natuurlijk van af welke juwelier de fotograveur voor werkt. Gespecialiseerde, zelfstandige juweliers met veel vaste klanten zullen ongetwijfeld beter betalen dan een juwelier in een keten. Het minimumsalaris zal zelden onder de 1500 euro per maand liggen, maar een doorgroei naar 2400, 2900 of 3500 euro per maand hangt af van de soort winkel, en natuurlijk ook van de kwaliteit producten en de naam die je daarmee opbouwt.

Salarisschaal Fotograveur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fotograveur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fotograveur

Hoe goed is de toekomst voor de Fotograveur? 

Het arbeidsmarktperspectief voor fotograveurs is aan de slechte kant. Omdat veel juweliers het graveren ook zelf kunnen huren zij er vaak geen extra personeel voor in, dus fotograveurs moeten andere manieren bedenken om als zodanig aangenomen te worden.

Baankans Fotograveur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fotograveur worden: Opleidingen tot Fotograveur

Hoe word je een Fotograveur? 

Op sommige mbo’s is een opleiding tot juwelier te volgen. Alle vaardigheden die vereist zijn voor het uitvoeren van fotogravure worden hier geleerd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fotograveur

Meer opleidingen Fotograveur

Weet je nog niet of je Fotograveur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fotograveur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fotograveur

Met wie werkt een Fotograveur samen? 

Het netwerk van de fotograveur zal bestaan uit de werknemers van de juwelier, de bedrijfsleider (de juwelier), de assistent bedrijfsleider, de verkoopmedewerkers. Sommige juweliers hebben nog gespecialiseerde werknemers, zoals horlogemakers.


  • Juwelier
  • Horlogemaker
  • Goudsmit
Fotograveur


Organisaties waar een Fotograveur werkzaam is

Waar werkt een Fotograveur meestal? 

De fotograveur werkt vrijwel altijd voor een juwelier.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Fotograveur

Waar kun je het beste werken als Fotograveur? Hieronder vindt je de best door de Fotograveur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fotograveur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fotograveur:

Welke competenties heeft een een Fotograveur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Fotograveur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Fotograveur nodig? 

De sieraden die de fotograveur maakt hebben vaak veel emotionele waarde voor de kopers. Hierom is het belangrijk dat de graveur gevoelig is voor de behoeften van zijn klanten, en ook betrokken is bij zijn werk (persoonstype Gever). Ook moet de fotograveur nauwkeurig zijn en goed kunnen omgaan met details, eigenschappen van de Perfectionist en de Waarnemer.

Bekijk de persoonstypen voor Fotograveur


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Fotograveur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fotograveur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fotograveur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fotograveur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fotograveur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fotograveur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fotograveur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fotograveur iets voor je?

Zou je graag Fotograveur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fotograveur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fotograveur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar