U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Interieurbouwer

Interieurbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een interieurbouwer? Lees de functieomschrijving.

Een interieurbouwer is iemand die ergens werkzaam is in het proces van de interieurbouw. Omdat in de interieurbouw veel verschillende functies te vervullen zijn is daarom over de precieze werkzaamheden nog niet veel gezegd.

Een interieurbouwer kan meewerken aan het maken van een offerte en/of het berekenen en plannen van een project. Dit houdt een hoop meet- en rekenwerk en weinig handarbeid in. Daarentegen kan een interieurbouwer ook het daadwerkelijke “bouwen” voor zijn rekening nemen, of in de fabriek werken waar stukken van de interieurs vervaardigd en/of gespoten/geverfd worden. Interieurbouwers werken vaak samen met architecten, maar deze worden doorgaans geen ‘interieurbouwers’ genoemd.

Mensen vonden ons op: Job Interieurbouwer, Baan Interieurbouwer, Interieurbouwer Worden, Functie-eisen Interieurbouwer, Verantwoordelijkheden Interieurbouwer, Functieprofiel Interieurbouwer, Wat doet een Interieurbouwer, Werken als Interieurbouwer.

Interieurbouwer worden: Opleiding tot interieurbouwer

Interieurbouwer wordt je minimaal met een mbo-opleiding tot bijvoorbeeld meubelmaker. Er is geen specifieke opleiding voor, dit is omdat de benodigde vaardigheden voldoende ontwikkeld worden bij al bestaande opleidingen. Naast de opleiding wordt doorgaans wel minstens een jaar werkervaring gevraagd, en vaak ook een rijbewijs (B).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurbouwer, Interieurbouwer Worden, Opleidingsniveau Interieurbouwer, Scholing Interieurbouwer, Studie Interieurbouwer, Bijscholing Interieurbouwer, Omscholing Interieurbouwer.

Organisaties waar een interieurbouwer doorgaans werkzaam is

‘Interieurbouwer’ slaat doorgaans op iemand die werkzaam is voor een interieurbouwbedrijf. Dit is in bijna alle gevallen dan ook het bedrijf waar een interieurbouwer terecht komt. Zelf wanneer hij een eigen bedrijf begint is dit een interieurbouwbedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurbouwer, Interieurbouwer Worden, Opleidingsniveau Interieurbouwer, Scholing Interieurbouwer, Studie Interieurbouwer, Bijscholing Interieurbouwer, Omscholing Interieurbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden interieurbouwer

Interieurbouwer is een algemene term, het salaris is dus behoorlijk variabel. Een interieurbouwer in de zin van de werknemer die op locatie het project uitvoert zal een salaris in de richting van het modaal inkomen verdienen, beginnend rond de 1700 en doorgroeiend naar pakweg 2500, maximaal 3000 per maand. Wie “achter de schermen” werkt, bijvoorbeeld de technisch tekenaar, verdient wellicht iets meer maar niet noemenswaardig veel.

Mensen vonden ons op: Salaris Interieurbouwer, Loon Interieurbouwer, Wat verdien je als Interieurbouwer, Salarisschaal Interieurbouwer, Salarisindicatie Interieurbouwer, Bonus Interieurbouwer, CAO Interieurbouwer, Brutoloon Interieurbouwer, Nettoloon Interieurbouwer, Vakantiedagen Interieurbouwer, Pensioen Interieurbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden interieurbouwer

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Interieurbouwer, Vaardigheden Interieurbouwer, Attitude Interieurbouwer, Kwalificaties Interieurbouwer, Competentieprofiel Interieurbouwer.

Boeken voor het beroep interieurbouwer

Wil je meer weten over het beroep interieurbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je interieurbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken interieurbouwer te komen.

Allround meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer 2 Beroepsaccent interieurbouwer/meubelmaker Werkboek | Stichting Hout En Meubel

uitstroom Meubelmaker/Interieurbouwer - Nederlands | Druk: 1 | Losbladig | 9789037204742

Allround meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer 2 Beroepsaccent interieurbouwer/meubelmaker Werkboek 1e druk is een boek van Stichting Hout En Meubel uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037204742 Dit werkboek is voor de opleiding Allround meubelmaker/(sche...

Mensen vonden ons op: boeken voor Interieurbouwer, Interieurbouwer ebooks, boek Interieurbouwer.

Persoonstypen interieurbouwer

Het persoonstype van de interieurbouwer ligt tussen dat van de Loyalist, dat van de Levensgenieter en dat van de Succesvolle werker in. Het is belangrijk voor de interieurbouwer om creatief te zijn, eigen initiatief te tonen (Levensgenieter), en ook om doelgericht te werken (Succesvolle werker), maar uiteindelijk voert hij een project uit waarvan al bepaald is hoe het eindresultaat eruit moet zien, hier moet hij ook mee omgaan (Loyalist). De meer technische beroepen in de interieurbouw zullen ook de Waarnemer passen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Interieurbouwer, Karakter Interieurbouwer.

Netwerk interieurbouwer

‘Interieurbouwer’ is een zodanig brede term dat het niet raar is om te stellen dat het netwerk van de interieurbouwer bijna volledig bestaat uit andere interieurbouwers. Vooral op de locatie waar het project wordt uitgevoerd hebben alle werknemers een redelijk vergelijkbare functie. Achter de schermen verschillen de beroepen meer. Binnen interieurbouwbedrijven werken veel soorten werknemers. De technisch tekenaar is een voorbeeld, maar ook de inkoper, de monteur, de machine-operator, enzovoorts. Wie hier werkt, heeft goede gelegenheid een netwerk op te bouwen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Interieurbouwer, Medewerkers Interieurbouwer.

Is het beroep interieurbouwer iets voor jou?

Zou je graag interieurbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als interieurbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Interieurbouwer, beroepskeuzetest Interieurbouwer, beroep Interieurbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden interieurbouwer

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel goed voor interieurbouwers. Wel betreffen veel vacatures tijdelijke klussen, maar dit zijn wel goede gelegenheden om ervaring op te doen. En ervaring is wat vaak gevraagd wordt voor de vaste aanstellingen. Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen de interieurbouw ook voldoende. Echter, de directie van een interieurbouwbedrijf bestaat in principe ook uit “interieurbouwers”, terwijl deze natuurlijk niet zoveel door te groeien hebben. Het is beter om te zeggen dat de monteurs, operators en dergelijke goede doorgroeimogelijkheden hebben binnen de interieurbouw.

Arbeidsmarktperspectief score interieurbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep interieurbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Interieurbouwer, Promotie mogelijkheden Interieurbouwer, Carriere Interieurbouwer.

Solliciteren op de functie interieurbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als interieurbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor interieurbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als interieurbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Interieurbouwer, CV Interieurbouwer, sollicitatie Interieurbouwer.

Interviews met interieurbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen interieurbouwer

Vacatures interieurbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een interieurbouwer is iemand die ergens werkzaam is in het proces van de interieurbouw. Omdat in de interieurbouw veel verschillende functies te vervullen zijn is daarom over de precieze werkzaamheden nog niet veel gezegd. Een interieurbouwer kan meewerken aan het maken van een offerte en/of het berekenen en plannen van een project.

Beoordeling Interieurbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Interieurbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Interieurbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep