U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Landmeter

Landmeter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een landmeter? Lees de functieomschrijving.

Een Landmeter doet metingen op terreinen waar grondwerkzaamheden worden verricht, bijvoorbeeld als er een nieuwbouwwijk, snelweg of spoorlijn aangelegd wordt. Een Landmeter verricht ook metingen voor landkaarten of om te bepalen waar een eigendomsgrens ligt. Ook ondergrondse ruimtes en oppervlakten onder water kunnen worden gemeten. Voorkomende werkzaamheden zijn: afstanden meten met een tachymeter (een meetapparaat met een laserstraal), GPS peilingen doen, hoeken meten, hoogtes meten, meetpunten aangeven in de grond met paaltjes, de meetresultaten verwerken en opslaan.

Naast meten heeft een Landmeter vaak ook andere werkzaamheden, zoals: het verkavelen van grond, plaatsen beschrijven, schatten van verkoopwaardes van onroerend goed en adviserende taken. Een Landmeter leest bouwkundige tekeningen en werkt met verschillende meetinstrumenten. Een Landmeter maakt aantekeningen over zijn metingen in het Kadaster, het archief van gedetailleerde landkaarten van Nederland. Een Landmeter kan ook zelf voorstellingen maken van objecten, ruimtes en oppervlakten, vaak met behulp van speciale software. Een Landmeter krijgt vaak instructies van een leidinggevende en werkt volgens vaste procedures.

Mensen vonden ons op: Job Landmeter, Baan Landmeter, Landmeter Worden, Functie-eisen Landmeter, Verantwoordelijkheden Landmeter, Functieprofiel Landmeter, Wat doet een Landmeter, Werken als Landmeter.

Landmeter worden: Opleiding tot landmeter

Een Landmeter heeft een MBO of HBO opleiding gedaan, zoals MBO Landmeter, MBO Geo-informant, MBO Infratechniek of HBO Landmeetkunde, HBO Geodesie of Civiele Techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Landmeter, Landmeter Worden, Opleidingsniveau Landmeter, Scholing Landmeter, Studie Landmeter, Bijscholing Landmeter, Omscholing Landmeter.

Organisaties waar een landmeter doorgaans werkzaam is

Een Landmeter kan werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een ingenieursbureau of bij het gemeentelijke Kadaster. Zo kan een Landmeter in het bedrijfsleven terecht komen of voor de overheid werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Landmeter, Landmeter Worden, Opleidingsniveau Landmeter, Scholing Landmeter, Studie Landmeter, Bijscholing Landmeter, Omscholing Landmeter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden landmeter

Het salaris van een Landmeter wordt bepaald aan de hand van leeftijd, opleiding en ervaring. 8% vakantietoeslag behoort tot de arbeidsvoorwaarden en afhankelijk van de werkgever soms ook winstuitkering, een pensioenregeling en een spaarloonregeling. Meestal is er een vergoeding van het woon-werkverkeer en zijn er mogelijkheden voor studie, opleiding en ontwikkeling. Het bruto maandsalaris ligt voor een MBO of HBO geschoolde Landmeter tussen de €2100 en €2500.

Mensen vonden ons op: Salaris Landmeter, Loon Landmeter, Wat verdien je als Landmeter, Salarisschaal Landmeter, Salarisindicatie Landmeter, Bonus Landmeter, CAO Landmeter, Brutoloon Landmeter, Nettoloon Landmeter, Vakantiedagen Landmeter, Pensioen Landmeter.

Competenties, skills & vaardigheden landmeter

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Wiskundig en ruimtelijk inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Landmeter, Vaardigheden Landmeter, Attitude Landmeter, Kwalificaties Landmeter, Competentieprofiel Landmeter.

Boeken voor het beroep landmeter

Wil je meer weten over het beroep landmeter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je landmeter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken landmeter te komen.

De landmeter | H.C. Pouls

van de romeinse tot de franse tijd - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789064697319 | 370 pagina's

Het werk laat zien welke onmisbare rol de landmeetkunde speelde bij de wording van de samenleving zoals die na de Franse overheersing in ons land verder gestalte zou krijgen. Het kan als uitgangspunt dienen voor een algemene geschiedschrijving over de lan...

Drie generaties adan | M. Storms

west-brabantse landmeters in de achttiende en negentiende eeuw - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789061940401 | 284 pagina's

Drie generaties adan 1e druk is een boek van M. Storms uitgegeven bij Koninklijke Brill N.V.. ISBN 9789061940401 In de achttiende en vroege negentiende eeuw waren er drie opeenvolgende generaties uit de landmeterfamilie Adan actief in het westelijke deel ...

De landmeter | Robbert Jan Swiers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461532695 | 498 pagina's

Jan de Landmeter is aan het begin van de 20e eeuw timmermansbaas in Vlissingen. Hij ontmoet de mysterieuze Jansen, die bekend staat als de hypnotiseur 'Het Oog van Brahman'. De Landmeter wordt vrijwillig door Jansen gehypnotiseerd en ontdekt langzamerhand...

Mensen vonden ons op: boeken voor Landmeter, Landmeter ebooks, boek Landmeter.

Persoonstypen landmeter

Een Landmeter moet zeer nauwkeurige metingen uitvoeren en de resultaten foutloos overnemen en verwerken (Perfectionist). Een Landmeter vindt het leuk om informatie te vergaren, kwaliteit te leveren en hij kan goed luisteren om opdrachten juist uit te voeren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Landmeter, Karakter Landmeter.

Netwerk landmeter

Indien aanwezig werkt een Landmeter samen met de Landmeter-expert en de Landmeter-assistent. De Uitvoerder of Projectleider van het bouwproject kunnen de Landmeter opdrachten geven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Landmeter, Medewerkers Landmeter.

Is het beroep landmeter iets voor jou?

Zou je graag landmeter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als landmeter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Landmeter, beroepskeuzetest Landmeter, beroep Landmeter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden landmeter

Een Landmeter vindt over het algemeen snel een baan. Dit is echter niet altijd een baan op zijn niveau, vooral bij HBO geschoolde Landmeters.

Een Landmeter kan doorgroeien naar Landmeter-expert. Hiervoor is een aanvullende, universitaire opleiding nodig tot Industrieel Ingenieur richting Bouwkunde optie landmeten.

Arbeidsmarktperspectief score landmeter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep landmeter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Landmeter, Promotie mogelijkheden Landmeter, Carriere Landmeter.

Solliciteren op de functie landmeter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als landmeter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor landmeter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als landmeter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Landmeter, CV Landmeter, sollicitatie Landmeter.

Interviews met landmeter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen landmeter

Vacatures landmeter

Op zoek naar een nieuwe baan als Landmeter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landmeter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Landmeter doet metingen op terreinen waar grondwerkzaamheden worden verricht, bijvoorbeeld als er een nieuwbouwwijk, snelweg of spoorlijn aangelegd wordt. Een Landmeter verricht ook metingen voor landkaarten of om te bepalen waar een eigendomsgrens ligt. Ook ondergrondse ruimtes en oppervlakten onder water kunnen worden gemeten.

Beoordeling Landmeter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Landmeter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Landmeter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Welke CAO is van toepassing op het beroep van Landmeter?

Door: Rondo

Daar is geen eenduidig op te geven.Landmeters werken bij veel verschillende bedrijven en overheidsinstanties,zoals Provincie,gemeenten,projectontwikkelaars enz.enz. en hebben dus vaak cao s,die niet te vergelijken zijn met elkaar.Gr.

Door: johan

Reageer op dit beroep