U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Verkoop

Manager Verkoop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Verkoop? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Verkoop geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Verkoop.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de Verkoop waarneemt en onderhoudt. De manager Verkoop zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Verkoop in en lost deze problemen aan. De manager Verkoop is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Verkoop mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Verkoop ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Verkoop krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Verkoop zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Verkoop de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Verkoop.  De manager Verkoop is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Verkoop zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Verkoop moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Verkoop het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Verkoop hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Verkoop naar de directeur van de Verkoop. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Verkoop, Baan Manager Verkoop, Manager Verkoop Worden, Functie-eisen Manager Verkoop, Verantwoordelijkheden Manager Verkoop, Functieprofiel Manager Verkoop, Wat doet een Manager Verkoop, Werken als Manager Verkoop.

Manager Verkoop worden: Opleiding tot manager Verkoop

 

Om manager Verkoop te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Verkoop de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Verkoop. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Verkoop zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Verkoop, Manager Verkoop Worden, Opleidingsniveau Manager Verkoop, Scholing Manager Verkoop, Studie Manager Verkoop, Bijscholing Manager Verkoop, Omscholing Manager Verkoop.

Organisaties waar een manager Verkoop doorgaans werkzaam is

 

De manager Verkoop zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Verkoop, Manager Verkoop Worden, Opleidingsniveau Manager Verkoop, Scholing Manager Verkoop, Studie Manager Verkoop, Bijscholing Manager Verkoop, Omscholing Manager Verkoop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Verkoop

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Verkoop   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Verkoop  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Verkoop   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Verkoop   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Verkoop   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Verkoop, Loon Manager Verkoop, Wat verdien je als Manager Verkoop, Salarisschaal Manager Verkoop, Salarisindicatie Manager Verkoop, Bonus Manager Verkoop, CAO Manager Verkoop, Brutoloon Manager Verkoop, Nettoloon Manager Verkoop, Vakantiedagen Manager Verkoop, Pensioen Manager Verkoop.

Competenties, skills & vaardigheden manager verkoop

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Verkoop, Vaardigheden Manager Verkoop, Attitude Manager Verkoop, Kwalificaties Manager Verkoop, Competentieprofiel Manager Verkoop.

Boeken voor het beroep manager verkoop

Wil je meer weten over het beroep manager verkoop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager verkoop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager verkoop te komen.

Key Marketing Metrics | Neil T. Bendle

The 50+ metrics every manager needs to know - Engels | Druk: 2nd New edition | Paperback | 9781292212470 | 440 pagina's

Key Marketing Metrics is een boek van Neil T. Bendle...

HBR's 10 Must Reads for New Managers (with bonus article How Managers Become Leaders by Michael D. Watkins) (HBR's 10 Must Reads) | Linda A. Hill

Bonus Article--How Managers Become Leaders by Michael D. Watkins - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781633693029 | 224 pagina's

Develop the mindset and presence to successfully manage others for the first time. If you read nothing else on becoming a new manager, read these 10 articles. We ve combed through hundreds of Harvard Business Review articles and selected the most importan...

The SaaS Sales Method for Customer Success & Account Managers: How to Grow Customers | Dominique Levin

Sales Blueprints, #6 - Engels | E-book | 9781386146742

Customer Success Managers and Account Managers are the newest addition to the sales team, whether they and their organizations know it or not. Building on the ideas in The SaaS Sales Method, which discusses how fundamental sales skills must be applied by ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Verkoop, Manager Verkoop ebooks, boek Manager Verkoop.

Persoonstypen manager Verkoop

 

De manager Verkoop  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Verkoop  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Verkoop  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Verkoop  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Verkoop, Karakter Manager Verkoop.

Netwerk manager Verkoop

 

De manager Verkoop  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Verkoop  komen met vragen die de manager Verkoop  moet beantwoorden of problemen die de manager Verkoop   moet oplossen. Tevens heeft de manager Verkoop  veel te maken met klanten. De manager Verkoop  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Verkoop   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Verkoop   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Verkoop, Medewerkers Manager Verkoop.

Is het beroep manager Verkoop iets voor jou?

Zou je graag manager Verkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Verkoop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Verkoop, beroepskeuzetest Manager Verkoop, beroep Manager Verkoop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Verkoop

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Verkoop   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Verkoop  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Verkoop   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Verkoop   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Verkoop  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Verkoop   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Verkoop  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Verkoop   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Verkoop   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Verkoop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Verkoop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Verkoop, Promotie mogelijkheden Manager Verkoop, Carriere Manager Verkoop.

Solliciteren op de functie manager Verkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Verkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Verkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Verkoop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Verkoop, CV Manager Verkoop, sollicitatie Manager Verkoop.

Interviews met manager Verkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Verkoop

Vacatures manager verkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Verkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Verkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Verkoop geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Verkoop.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de Verkoop waarneemt en onderhoudt. De manager Verkoop zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Verkoop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Verkoop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Verkoop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep