U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Nagelstylist

Nagelstylist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een nagelstylist? Lees de functieomschrijving.

Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken. Te denken valt aan het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of lakken van nagels op bijzondere wijze en met eventueel gebruik van strass-steentjes of andere versieringen.

Als Nagelstylist heb je oog voor wat de klant wil. Is er bijvoorbeeld een feest of bruiloft dan zullen de wensen en eisen anders zijn dan wanneer het gaat om nagels die handig moeten zijn in het dagelijks leven en werk van de klant.

De dienst die een Nagelstylist levert is meestal terug te vinden in combinatie met andere diensten. Zo werken Nagelstylisten vaak ook als kapper, schoonheidsspecialist of manicure.

Mensen vonden ons op: Job Nagelstylist, Baan Nagelstylist, Nagelstylist Worden, Functie-eisen Nagelstylist, Verantwoordelijkheden Nagelstylist, Functieprofiel Nagelstylist, Wat doet een Nagelstylist, Werken als Nagelstylist.

Nagelstylist worden: Opleiding tot nagelstylist

In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.

Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.

Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Nagelstylist, Nagelstylist Worden, Opleidingsniveau Nagelstylist, Scholing Nagelstylist, Studie Nagelstylist, Bijscholing Nagelstylist, Omscholing Nagelstylist.

Organisaties waar een nagelstylist doorgaans werkzaam is

De dienst die een Nagelstylist levert is gericht op het maken van winst en valt daarmee onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Nagelstylist, Nagelstylist Worden, Opleidingsniveau Nagelstylist, Scholing Nagelstylist, Studie Nagelstylist, Bijscholing Nagelstylist, Omscholing Nagelstylist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden nagelstylist

Wat je als Nagelstylist gaat verdienen is moeilijk te zeggen. Als je het niet als extra dienst aanbiedt naast iets anders, maar er echt fulltime mee bezig wil zijn ben je vaak eigen baas. In zo'n geval werk je of met tafelhuur elders of je moet een volledig eigen ruimte hebben aan huis of in een huurpand. Uiteindelijk zijn er een hele hoop kosten verbonden aan materialen, stroom, belastingen en andere vaste lasten. Wat je uiteindelijk over houdt hangt dus sterk af van de markt waar je je op richt, wat de klanten betalen, hoe lang je met een klant bezig bent, hoeveel klanten je hebt en de concurrentie in de regio. Uiteindelijk ligt het maximum tegen €2500, maar dat kan alleen wanneer je heel weinig kosten maakt en de zaken goed lopen.

Mensen vonden ons op: Salaris Nagelstylist, Loon Nagelstylist, Wat verdien je als Nagelstylist, Salarisschaal Nagelstylist, Salarisindicatie Nagelstylist, Bonus Nagelstylist, CAO Nagelstylist, Brutoloon Nagelstylist, Nettoloon Nagelstylist, Vakantiedagen Nagelstylist, Pensioen Nagelstylist.

Competenties, skills & vaardigheden nagelstylist

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Financieel bewustzijn
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Nagelstylist, Vaardigheden Nagelstylist, Attitude Nagelstylist, Kwalificaties Nagelstylist, Competentieprofiel Nagelstylist.

Boeken voor het beroep nagelstylist

Wil je meer weten over het beroep nagelstylist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je nagelstylist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken nagelstylist te komen.

De nagelstyliste | Birgit De Metsenaere

Nederlands | Druk: 1 | Softcover | 9789044129434 | 89 pagina's

-Welk materiaal wordt gebruikt? -Wat zijn de nieuwste technieken om nagels zo mooi en afgewerkt mogelijk te maken? -Hoe is door de bomen nog het bos te zien? Deze gids neemt de lezer beetje bij beetje mee op weg door de nagelwereld. Vaktermen, technieken ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Nagelstylist, Nagelstylist ebooks, boek Nagelstylist.

Persoonstypen nagelstylist

Omdat een Nagelstylist de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert moet je durven vertrouwen op je kennis en kunde. Je moet zelfverzekerd te werk gaan en met een duidelijke doelgerichtheid om snelheid te kunnen maken en te voorkomen dat je nog niet klaar bent en het materiaal al te ver is uitgehard (Succesvolle werker).

Daarnaast moet een Nagelstylist leergierig zijn. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van materialen en technieken volgen en ook onder de knie krijgen om de klant altijd met up-to-date kennis van dienst te kunnen zijn. Ook het volgen van mode in kleur en mogelijkheden hoort hier natuurlijk bij (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Nagelstylist, Karakter Nagelstylist.

Netwerk nagelstylist

Afhankelijk van hoe je als Nagelstylist te werk gaat heb je met verschillende mensen te maken. Je hebt natuurlijk altijd de klanten waar je mee bezig bent en de leverancier van de materialen en producten die je nodig hebt voor het stylen.

Wanneer je het stylen van nagels als dienst aanbiedt naast bijvoorbeeld je werk als kapper of schoonheidsspecialist dan heb je tevens te maken met de medewerkers die daar op de werkvloer rondlopen.

Als je ervoor kiest om zelfstandig te werken vanuit een eigen ruimte dan heb je met niemand anders te maken. Huur je een tafel dan kom je ook andere stylisten tegen en dan heb je ook met de verhuurder temaken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Nagelstylist, Medewerkers Nagelstylist.

Is het beroep nagelstylist iets voor jou?

Zou je graag nagelstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als nagelstylist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Nagelstylist, beroepskeuzetest Nagelstylist, beroep Nagelstylist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden nagelstylist

Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.

Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.

Arbeidsmarktperspectief score nagelstylist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep nagelstylist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Nagelstylist, Promotie mogelijkheden Nagelstylist, Carriere Nagelstylist.

Solliciteren op de functie nagelstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als nagelstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor nagelstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als nagelstylist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Nagelstylist, CV Nagelstylist, sollicitatie Nagelstylist.

Interviews met nagelstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen nagelstylist

Vacatures nagelstylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Nagelstylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Nagelstylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken.

Beoordeling Nagelstylist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Nagelstylist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Nagelstylist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb een vraagje ik loop stage in een horeca bedrijf ik weet dat je eigenlijk daar geen acrylnagels kunt dragen maar zijnet toch voorbeelden van acrylnageks die geschrikt kunnen zijn voor als je in de horeca werkt en dan in de keuken Alvast bedankt

Door: Anouschka

Reageer op dit beroep