U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Relatiebeheerder

Relatiebeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een relatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

 

Een Relatiebeheerder onderhoudt contacten met de klanten van het bedrijf waar hij voor werkt. De Relatiebeheerder is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relevante commerciële netwerken.  Hij is daarmee het gezicht van de organisatie.

De Relatiebeheerder inventariseert de behoeften van klanten en vertaalt deze wensen naar optimale oplossingen. Om goed in te kunnen springen op signalen van de klant, dient de Relatiebeheerder goed op de hoogte zijn van alle producten en diensten. Hij weet wat het bedrijf de cliënten te bieden heeft en adviseert de klanten. Tevens beantwoordt de Relatiebeheerder vragen van cliënten. Hij is hierdoor het aanspreekpunt van klanten.  Ook regelt hij vaak de facturatie en tijdige afronding ervan. Tevens verzorgt een Relatiebeheerder soms presentaties om het bedrijf in de markt te zetten.

Vaak houdt de Relatiebeheerder niet alleen telefonisch en per e-mail contact met klanten, maar gaat hij ook persoonlijk bij al bestaande of potentieel nieuwe klanten langs. Hij heeft een vriendelijke, overtuigende persoonlijkheid en kan zelfstandig aan de slag. Ook dient de Relatiebeheerder servicegericht te zijn, zonder het commerciële doel uit het oog te verliezen. Hij rapporteert zijn werkzaamheden en vorderingen aan de directie of een manager.

Mensen vonden ons op: Job Relatiebeheerder, Baan Relatiebeheerder, Relatiebeheerder Worden, Functie-eisen Relatiebeheerder, Verantwoordelijkheden Relatiebeheerder, Functieprofiel Relatiebeheerder, Wat doet een Relatiebeheerder, Werken als Relatiebeheerder.

Relatiebeheerder worden: Opleiding tot relatiebeheerder

 

Om aan de slag te kunnen als Relatiebeheerder moet je in het bezit zijn van een HBO- of WO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt. Er worden veel functies als Relatiebeheerder aangeboden in de Accountancy-branche. Hiervoor is een HBO-diploma Accountancy nodig.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Relatiebeheerder, Relatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Relatiebeheerder, Scholing Relatiebeheerder, Studie Relatiebeheerder, Bijscholing Relatiebeheerder, Omscholing Relatiebeheerder.

Organisaties waar een relatiebeheerder doorgaans werkzaam is

 

Een Relatiebeheerder kan bij verschillende bedrijven aan de slag. Deze bedrijven horen thuis in de profitsector. Er wordt namelijk gestreefd naar zoveel mogelijk klanten met als doel zoveel mogelijk winst te maken. Veel banen worden aangeboden in de financiële sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Relatiebeheerder, Relatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Relatiebeheerder, Scholing Relatiebeheerder, Studie Relatiebeheerder, Bijscholing Relatiebeheerder, Omscholing Relatiebeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden relatiebeheerder

 

 

Een Relatiebeheerder kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3750,- bruto per maand. Dit bedrag is vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, de leeftijd, de opleiding en het bedrijf waar de Relatiebeheerder werkzaam is.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Relatiebeheerder werkzaam is bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Salaris Relatiebeheerder, Loon Relatiebeheerder, Wat verdien je als Relatiebeheerder, Salarisschaal Relatiebeheerder, Salarisindicatie Relatiebeheerder, Bonus Relatiebeheerder, CAO Relatiebeheerder, Brutoloon Relatiebeheerder, Nettoloon Relatiebeheerder, Vakantiedagen Relatiebeheerder, Pensioen Relatiebeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden relatiebeheerder

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Anticiperen
 • Pro-actief
Mensen vonden ons op: Kennis Relatiebeheerder, Vaardigheden Relatiebeheerder, Attitude Relatiebeheerder, Kwalificaties Relatiebeheerder, Competentieprofiel Relatiebeheerder.

Boeken voor het beroep relatiebeheerder

Wil je meer weten over het beroep relatiebeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je relatiebeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken relatiebeheerder te komen.

Verkoop en relatiebeheer | Henk Tijssen

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006372304 | 400 pagina's

Verkoop en relatiebeheer 2e druk is een boek van Henk Tijssen uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006372304 Mensen die doelgericht en goed georganiseerd werken, bereiken meer dan mensen die maar wat doen. Dit geldt ook voor medewerkers in de sale...

Scoren.info - Relatiebeheer | Edu'Actief

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037245059

Scoren.info - Relatiebeheer 1e druk is een boek uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037245059...

Relatiebeheer als groeistrategie | J.A.H. Burgers

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789014081908 | 120 pagina's

Relatiebeheer als groeistrategie 2e druk is een boek van J.A.H. Burgers uitgegeven bij Adfo Books. ISBN 9789014081908 Uw huidige klanten zijn het belangrijkste kapitaalgoed van uw onderneming. Zowel industri le ondernemingen en handelsbedrijven alsook die...

Mensen vonden ons op: boeken voor Relatiebeheerder, Relatiebeheerder ebooks, boek Relatiebeheerder.

Persoonstypen relatiebeheerder

 

Persoonstypen die passen bij een Relatiebeheerder zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Relatiebeheerder is energiek, optimistisch, zelfverzekerd en gaat doelgericht te werk. Hij is klantgericht, maar verliest het commerciële doel niet uit het oog. Hij is overtuigend en is communicatief sterk (Succesvolle Werker).

Tevens is een Relatiebeheerder  analytisch, onderzoekend, intellectueel en onafhankelijk. Hij luistert naar de wensen van klanten en kan deze vertalen naar oplossingen. Hij weet alles over de producten en diensten van het bedrijf waar hij voor werkt (Waarnemer). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Relatiebeheerder, Karakter Relatiebeheerder.

Netwerk relatiebeheerder

 

De Relatiebeheerder heeft een groot relatienetwerk opgebouwd en probeert deze verder uit te breiden. Hij komt dus veel in aanraking met bestaande of mogelijk nieuwe klanten.
De Relatiebeheerder rapporteert zijn vorderingen aan een Manager of de Directie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Relatiebeheerder, Medewerkers Relatiebeheerder.

Is het beroep relatiebeheerder iets voor jou?

Zou je graag relatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als relatiebeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Relatiebeheerder, beroepskeuzetest Relatiebeheerder, beroep Relatiebeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden relatiebeheerder

 

Het aantal openstaande vacatures voor een Relatiebeheerder is redelijk. Bedrijven uit diverse branches bieden functies als Relatiebeheerder aan, dus de opleidingseisen kunnen verschillen.

Bij goed functioneren kan een Relatiebeheerder steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Hij mag dan vaker persoonlijk langs bij klanten en/of hij krijgt leiding over andere specialisten. De Relatiebeheerder kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Supervisor.

Arbeidsmarktperspectief score relatiebeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep relatiebeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Relatiebeheerder, Promotie mogelijkheden Relatiebeheerder, Carriere Relatiebeheerder.

Solliciteren op de functie relatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als relatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor relatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als relatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Relatiebeheerder, CV Relatiebeheerder, sollicitatie Relatiebeheerder.

Interviews met relatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen relatiebeheerder

Vacatures relatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Relatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Relatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Relatiebeheerder onderhoudt contacten met de klanten van het bedrijf waar hij voor werkt. De Relatiebeheerder is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relevante commerciële netwerken.  Hij is daarmee het gezicht van de organisatie.

Beoordeling Relatiebeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Relatiebeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Relatiebeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep