U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schilder

Schilder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schilder? Lees de functieomschrijving.

De Schilder oefent een vak uit. Professionele schilders hebben vaak een beroepsopleiding gevolgd. Als schilder kan je verschillende kanten op. Je kan ervoor kiezen om onderhoudswerkzaamheden uit te gaan voeren en dus vooral aan gebouwen te werken, maar je kan ook in de industrie aan het werk. Dan werk je in een werkplaats of fabriek.

De Onderhoudsschilder werkt vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoeft de ondergrond alleen maar geschilderd te worden, maar soms is er iets verrot en moet het vervangen worden. Dit moet de Schilder ook kunnen doen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Deze Schilder werkt vaak bij mensen thuis.

Een Industrieel Schilder werkt in de industrie en blijft dus steeds op dezelfde plek werken. Vaak is het proces bij deze producten ingewikkelder en werkt men met gevaarlijke stoffen en complexe apparatuur. De producten moeten op een goede manier gecoat worden om stevig gelakt de fabriek te verlaten.

Naast onderhoudswerk op locatie kan een Schilder ook buiten aan nieuwbouw werken. Dit werk wordt vaak gedaan door Schilders met weinig ervaring. In wat voor een omgeving de Schilder ook werkt, steeds geldt dat hij het werk zorgvuldig moet voorbereiden, nauwkeurig en veilig moet werken en daarmee een product of gebouw een goede beschermende laag geeft en het er mooi uit laat zien.

Mensen vonden ons op: Job Schilder, Baan Schilder, Schilder Worden, Functie-eisen Schilder, Verantwoordelijkheden Schilder, Functieprofiel Schilder, Wat doet een Schilder, Werken als Schilder.

Schilder worden: Opleiding tot schilder

Om Schilder te worden volg je een vakopleiding Schilder (MBO), waarbij je veel in de praktijk aan het werk bent. Voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schilder, Schilder Worden, Opleidingsniveau Schilder, Scholing Schilder, Studie Schilder, Bijscholing Schilder, Omscholing Schilder.

Organisaties waar een schilder doorgaans werkzaam is

De Schilder werkt in de industrie of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schilder, Schilder Worden, Opleidingsniveau Schilder, Scholing Schilder, Studie Schilder, Bijscholing Schilder, Omscholing Schilder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schilder

Het salaris van een beginnend Schilder, nadat die het MBO diploma heeft behaald, zal rond de €1650 per maand liggen. Dit salaris kan oplopen tot €2500 of meer, als men voldoende ervaring en mogelijk een eigen bedrijf heeft. (Huis)schilders die werken als zelfstandige rekenen een uurloon vanaf ca. €30.

 

Overige arbeidsvoorwaarden verschillen en zijn afhankelijk van functie en eventuele risico's.

Mensen vonden ons op: Salaris Schilder, Loon Schilder, Wat verdien je als Schilder, Salarisschaal Schilder, Salarisindicatie Schilder, Bonus Schilder, CAO Schilder, Brutoloon Schilder, Nettoloon Schilder, Vakantiedagen Schilder, Pensioen Schilder.

Competenties, skills & vaardigheden schilder

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Met de handen kunnen werken
 • Resultaatgericht
 • Praktische instelling
Mensen vonden ons op: Kennis Schilder, Vaardigheden Schilder, Attitude Schilder, Kwalificaties Schilder, Competentieprofiel Schilder.

Boeken voor het beroep schilder

Wil je meer weten over het beroep schilder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schilder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schilder te komen.

Kleuren op nummer | Diverse auteurs

extreme kleurpuzzels voor volwassenen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789045319421 | 96 pagina's

Iedereen heeft het in zijn jeugd wel een keertje gedaan: kleuren op nummer. Nu is daar de moderne, frisse en volwassen equivalent: Kleuren op nummer: extreme kleurpuzzels voor volwassenen. Onderaan elke pagina vind je de kleurcodering waarmee je de afbeel...

Wreck this journal | Keri Smith

Nederlandse editie (zwart) - Nederlands | Druk: 33 | Paperback | 9789000363582 | 224 pagina's

Nog meer manieren om te wrecken: extra dikke Wreck this journal met vier verschillende omslagen. Ga je voor ducttape, papier, rood of zwart? (Of voor allemaal?) Welke je ook kiest: je mag 'm onder de douche nemen, ermee gooien, gaten erin prikken of volpl...

Wreck this journal, nu in kleur! | Keri Smith

Jubileumeditie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000357642 | 224 pagina's

Wreck this journal nu 48 pagina's dikker én in kleur! Wreck this journal bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom komt Keri Smith nu met een speciale full color edition. Daarnaast bevat dit boek een nieuwe introductie van Keri Smith, 50% nieuwe ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Schilder, Schilder ebooks, boek Schilder.

Persoonstypen schilder

De Schilder moet een goed resultaat leveren om de klant tevreden te kunnen stellen (Succesvolle werker). Hiertoe moet de Schilder goed opletten op wat hij aan het schilderen is, omdat er vaak nog verborgen problemen kunnen zijn en elke ondergrond weer anders op verf reageert (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schilder, Karakter Schilder.

Netwerk schilder

De Schilder werkt voornamelijk samen met andere Schilders. Soms wordt een Schilder gevraagd bij een groot project mee te doen en werkt hij dan onder of samen met een aannemer. In de nieuwbouw, een werkplaats of fabriek staat men vaak onder leiding van een opzichter, of iemand in een soortgelijke functie, waar dan verantwoording aan afgelegd moet worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schilder, Medewerkers Schilder.

Is het beroep schilder iets voor jou?

Zou je graag schilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schilder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schilder, beroepskeuzetest Schilder, beroep Schilder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schilder

De arbeidsmarkt is gunstig voor Schilders. Er zijn dan ook meer dan genoeg functies te vinden, zowel in industrie als onderhoud. Daarnaast kan men ook ervoor kiezen om een eigen bedrijf op te zetten, waardoor men eigen doorgroeimogelijkheden creëert. Als Schilder is het moeilijk om door te groeien naar een ander beroep, dan moet je weer een ander vak leren.

Arbeidsmarktperspectief score schilder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schilder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schilder, Promotie mogelijkheden Schilder, Carriere Schilder.

Solliciteren op de functie schilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schilder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schilder, CV Schilder, sollicitatie Schilder.

Interviews met schilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schilder

Vacatures schilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Schilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Schilder oefent een vak uit. Professionele schilders hebben vaak een beroepsopleiding gevolgd. Als schilder kan je verschillende kanten op.

Beoordeling Schilder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schilder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schilder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Zelf ben ik geen schilder, maar wel werkzaam voor http://www.schilder-vinder.nl dus ik begeef me wel onder de schilders. Wat ik voornamelijk merk, is dat veel schilders voornamelijk werken voor vereniging van eigenaren VVE.

Door: Saskia

Veel particuliere huizenbezitters denken dat ze het zelf kunnen en ook goedkoper uit zijn.Mijn advies als schilder,spreek goed af met de klant wat hij wil en natuurlijk de kosten Dan is hij uiteindelijk niet veel duurder uit en misschien wel goedkoper uit,als dat hij zelf aan het ,,verven,,gaat. l

Door: schilder

Maar ,hoe overtuigen we de klanten?

Door: Karel

Door vakwerk af te leveren en ook belangrijk correct en beleefd te communiceren met de opdrachtgever.Gr.

Door: Menno

Reageer op dit beroep