Applicatie Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Applicatie Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep applicatie specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je applicatie specialist wordt.

 

Wat is een Applicatie Specialist?

De Applicatie Specialist bezit kennis van een bepaalde soort applicaties en kan deze kennis op meerdere manieren inzetten. Zo kan de functie van Applicatie Specialist ingevuld worden als beheerder, ontwikkelaar, installateur of verkoper van applicaties. Hoewel de Applicatie Specialist dus een expert op het gebied van applicaties moet zijn, moet hij verder een allrounder zijn en dus op meerdere manieren ingezet kunnen worden.

De Applicatie Specialist moet goed kunnen omschakelen, maar ook goed kunnnen samenwerken met anderen en kunnen luisteren naar de klant. Uiteindelijk is het belangrijkste dat er maatwerk geleverd wordt, waarmee de klant en leidinggevenden tevreden kunnen zijn. Bij de ontwikkeling van een nieuwe applicatie zal de Applicatie Specialist vaak de opzichter zijn en zo het hele proces overzien en erover rapporteren. Hoeveel invloed de Applicatie Specialist precies heeft is per positie verschillend. Wel is er altijd een leidinggevende waar de Applicatie Specialist verantwoordelijkheid aan af moet leggen en is de mogelijkheid om eigen ideëen te realiseren beperkt.

In de kern moet de Applicatie Specialist na een sale aan de klant ervoor zorgen dat het product (de applicatie) zo geïnstalleerd wordt en zo gaat functioneren dat het aan de verwachting van de klant voldoet.Wil je werken als Applicatie Specialist?

Werk je al als Applicatie Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Applicatie Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Applicatie Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Applicatie Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Teamleden
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2700 tot €4378

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

29


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Applicatie Specialist

Wat verdient een Applicatie Specialist?

De Applicatie Specialist zal, afhankelijk van precieze functieinhoud en ervaring, een salaris van naar schatting tussen de €2700 en €4378 ontvangen.

Salarisschaal Applicatie Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Applicatie Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Applicatie Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Applicatie Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Applicatie Specialist vacatures

Vacature Applicatiespecialisten Oracle en DeltaCobol Informatievoorziening Uitkeren
UWV
Applicatiespecialisten Oracle en DeltaCobol Informatievoorziening UitkerenAmsterdam Radarweg, uur Wat je gaat doen Als applicatiespecialist bij de divisie Uitkeren ontwikkel jij in een agile omgeving. Vanuit een van de wetsgebieden …
Vacature Applicatie Specialist
Coolblue
Als Applicatie Specialist denk je na over het ontwikkelen en verbeteren van applicaties. Wat doe je als Applicatie Specialist bij Coolblue? Als Applicatie Specialist ben je samen met je collega’s …
Vacature Applicatie Specialist CAD
iSense
Bedrijfsomschrijving Voor een internationale organisatie in regio Nijmegen zijn wij op zoek naar een Applicatie Specialist met goede kennis van CAD ; Het betreft een productiebedrijf met duizenden medewerkers en …
Vacature Applicatie Specialist CAD
iSense
Bedrijfsomschrijving Voor een internationale organisatie in regio Nijmegen zijn wij op zoek naar een Applicatie Specialist met goede kennis van CAD ; Het betreft een productiebedrijf met duizenden medewerkers en …
Vacature Applicatie Specialist Integratie
iSense
Bedrijfsomschrijving Voor een organisatie binnen de overheidsector in regio Eindhoven zijn wij op zoek naar een Applicatie Specialist ; Het betreft een organisatie met ongeveer duizend medewerkers en de werksfeer …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Applicatie Specialist

Wat is de toekomst van Applicatie Specialist?

Omdat de functie van Applicatie Specialist op meerdere manieren ingevuld kan worden, zijn er veel mogelijkheden om aan een baan te komen. Al zullen sommige van deze banen niet aangeduid worden met de precieze titel 'Applicatie Specialist'. Verder is het zo dat men, omdat er zoveel invullingen van de functie zijn, goed kan doorstromen naar een management- of seniorfunctie.

Baankans Applicatie Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

29


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Applicatie Specialist worden: Opleidingen tot Applicatie Specialist

Wil je Applicatie Specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Applicatie Specialist.

Hoe word je een Applicatie Specialist? 

De Applicatie Specialist heeft minimaal een Universitaire Bachelor of een HBO diploma in Informatica of een soortgelijke richting, bij voorkeur met een technische focus. Meestal wordt tijdens het werk nog een opleiding gevolgd of extra ervaring opgedaan om zo een bepaald specialisme te ontwikkelen. Werkervaring wordt vaak gevraagd bij deze functie.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Applicatie Specialist

Adobe Dimension - Specialist
Wil jij 3D afbeeldingen maken zonder te tekenen of te modelleren? Het kan met Adobe Dimension. Maak een foto en plaats je afbeeldingen en logo’s met 1 klik van de …
Adobe Dimension - Specialist
Adobe Photoshop - Specialist
Photoshop is allang niet meer een programma om alleen foto’s in te bewerken. Het wordt het ook steeds meer gebruikt voor het maken van illustraties in tijdschriften, boeken en games. …
Adobe Photoshop - Specialist
Applied DevSecOps - Virtual
Tijdens deze intensieve training van 2 dagen begin je met het modelleren van bedreigingen om een idee te krijgen van het belang van de kwetsbaarheden die je tegenkomt. Daarna zullen …
Applied DevSecOps - Virtual

Omscholen of doorgroeien tot Applicatie Specialist

Als je Applicatie Specialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Applicatie Specialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Applicatie Specialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Applicatie Specialist?

Competenties en Vaardigheden Applicatie Specialist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Applicatie Specialist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Applicatie Specialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Applicatie Specialist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Applicatie Specialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Applicatie Specialist. Als Applicatie Specialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Applicatie Specialist:


zie volledige beschrijving persoonstype Applicatie Specialist

Vakkennis voor een Applicatie Specialist

Het is voor een Applicatie Specialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Applicatie Specialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Applicatie Specialist


Werkervaring Applicatie Specialist

Het is voor een startend Applicatie Specialist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Applicatie Specialist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Applicatieontwikkelaar .

Iets anders leren?

Is Applicatie Specialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Applicatie Specialist

Met wie werkt een Applicatie Specialist samen? 

De Applicatie Specialist over het algemeen te maken met een leidinggevende waaraan hij verantwoording aflegt en rapporteert over de voortgang van projecten. In deze projecten werkt de Applicatie Specialist in  teamverband met ander specialisten en leidinggevende of een andere manager. In dit team wordt een plan van aanpak gemaakt, waarbij iedereen suggesties mag doen. Om een eigen idee door te kunnen voeren, moet de Applicatie Specialist dus dit team ervan zien te overtuigen dat het een goed idee is.

Buiten het eigen bedrijf is het soms mogelijk dat de Applicatie Specialist met de klant overlegt, om de wensen van de klant te inventariseren, of om een bepaald product aan de klant te verkopen.


  • Leidinggevende
  • Teamleden
  • Klant
Applicatie Specialist


Organisaties waar een Applicatie Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Applicatie Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Applicatie Specialist?

De Applicatie Specialist werkt bij een bedrijf dat applicaties ontwikkelt en verkoopt, of bij een bedrijf dat applicaties nodig heeft en groot genoeg is om een eigen Applicatie Specialist in te kunnen huren. Waar men ook terecht komt, het zal bijna altijd in een commercieel bedrijf zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Applicatie Specialist

Waar kun je het beste werken als Applicatie Specialist? Hieronder vind je de best door de Applicatie Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Applicatie Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Applicatie Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Applicatie Specialist.

Welke competenties heeft een Applicatie Specialist nodig?

Een Applicatie Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Applicatie Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Applicatie Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Applicatie Specialist nodig? 

De Applicatie Specialist heeft grote kennis van hoe een applicatie er uit hoort te zien en zal er steeds naar streven om een zo goed mogelijke applicatie in elkaar te zetten en/of te onderhouden (Perfectionist). De kennis die een Applicatie Specialist heeft moet verder steeds geactualiseerd worden om op het hoogste niveau te kunnen functioneren. De Applicatie Specialist moet dan ook goed op details en ontwikkelingen letten, en veel belangstelling hebben voor alles dat met zijn applicatie(s) te maken heeft  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Applicatie Specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Applicatie Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Applicatie Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Applicatie Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Applicatie Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Applicatie Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Applicatie Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Applicatie Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Applicatie Specialist iets voor je?

Zou je graag Applicatie Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Applicatie Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Applicatie Specialist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Applicatie Specialist

Vacature Applicatie Specialist BI | Eindhoven
MAG45 Eindhoven
Vacature BI Specialist - Organisatie MAG45 is een van de toonaangevende industriële integrators in Europa. Als industriële integrator beheren wij in opdracht van onze klanten de supply chain, inclusief inkoop, …
Vacature Applicatie Specialist Testing | Eindhoven
MAG45 Eindhoven
Vacature Applicatie Tester - Organisatie MAG45 is een van de toonaangevende industriële integrators in Europa. Als industriële integrator beheren wij in opdracht van onze klanten de supply chain, inclusief inkoop, …
Vacature Applicatie Specialist (voor de tools Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Privacy) | Apeldoorn
PinkRoccade Healthcare Apeldoorn
Vacature Applicatiebeheerder - 24/7 aandacht en ondersteuning Elke dag zorgt PinkRoccade Hosting Services voor de applicaties bij ziekenhuizen, apotheken en huisartsen, care-organisaties en GGZ-instellingen. Dit doen we door cloud- en …
Vacature Technisch Applicatie Specialist/ Applicatie Ontwikkelaar | Zeist
PGGM Zeist
Vacature Technisch Applicatie Specialist - PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een Technisch Applicatie Specialist/ Applicatie Ontwikkelaar 32-36 uur – Zeist De pensioenen van maar liefst …
Vacature Applicatie Specialist | Capelle aan den IJssel
Topcon Europe Medical B.V. Capelle aan den IJssel
Vacature - Topcon Europe Medical B.V. is het EMEA hoofdkantoor van het Japanse Topcon, een bedrijf dat o.a. oogheelkundige diagnostische instrumenten produceert. Vanaf Capelle aan den IJssel leveren wij medische …

Actuele blogposts


reacties op Applicatie Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar