Boeken Basiskok

Voor een Basiskok zijn er binnen de keuken diverse doorgroeimogelijkheden. Zo kan een hij doorgroeien naar de functie van zelfstandig werkend kok. Uiteindelijk bestaat er zelfs de mogelijkheid om door te groeien tot sous-chef en chef-kok. Tevens is het mogelijk om, na veel ervaring in de horeca te hebben opgedaan, door te groeien tot bedrijfsleider van een horeca-onderneming of om uiteindelijk zelf ondernemer te worden en een eigen horecabedrijf op te zetten. Hiervoor is vaak is bijscholing op het leidinggevende of financiële gebied nodig.

De arbeidsmarkt voor koks is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca neemt echter ,ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Basiskok. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Basiskok. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Basiskok die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.