CCTV technicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CCTV technicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cctv technicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cctv technicus wordt.

 

Wat is een CCTV technicus?

De CCTV technicus is verantwoordelijk voor het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen, problemen analyseren en verhelpen en service werkzaamheden binnen de CCTV branche.

De CCTV technicus is werkzaam voor een bedrijf in de sector elektrotechniek en/of ICT. Zijn voornaamste taak is het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen. CCTV systemen zijn IP camera's waarvan beelden over een datanetwerk op monitoren van computers verschijnen. Door deze ontwikkeling zijn onder andere technieken als bewegingsdetectie en snelheidsmeting mogelijk. Dit systeem wordt onder andere door brugwachters gebruikt en op monitoren van onder andere de overheid, de politie en Rijkswaterstaat getoond.

De taken van de CCTV technicus bestaan uit het in bedrijf stellen van CCTV systemen, CCTV systemen installeren, problemen analyseren/lokaliseren en verhelpen, specifieke software configureren voor de CCTV branche en het configureren van CCTV hardware zoals recorders, camera's en switches. Ook is de CCTV technicus verantwoordelijk voor service werkzaamheden als routers configureren en harddiskrecorders programmeren.

De CCTV technicus heeft affiniteit met elektrotechniek, beveiligingstechniek en systeembeheer. Hij is een verantwoordelijke werker, heeft kennis van ICT hardware en software, kennis van IP netwerken en de basiskennis van elektronica. Hij is oplossingsgericht en klantvriendelijk ingesteld. Ook is het bij de meeste werkgevers belangrijk dat de CCTV technicus over een rijbewijs beschikt.Wil je werken als CCTV technicus?

Werk je al als CCTV technicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CCTV technicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor CCTV technicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CCTV technicus in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Bedrijf
 • Klanten
 • Collega's
 • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CCTV technicus

Wat verdient een CCTV technicus?

De CCTV technicus verdient tussen de €1400,- en €1900,- per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en het bedrijf waar hij werkzaam is.

Salarisschaal CCTV technicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures CCTV technicus

Er zijn geen vacatures CCTV technicus aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een CCTV technicus in werkt.

Meer weten over de sector waar een CCTV technicus in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CCTV technicus

Wat zijn de baankansen voor een CCTV technicus?

Het arbeidsmarktperspectief voor de CCTV technicus is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de CCTV technicus ook aan de slag als Technical Support Engineer (CCTV).

De actuele kans op werk voor een CCTV technicus

Het beroep CCTV technicus is onderdeel van de beroepsfamilie Monteurs beveiligingsinstallaties. De kans op werk voor de beroepsfamilie Monteurs beveiligingsinstallaties is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans CCTV technicus

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

CCTV technicus worden: Opleidingen tot CCTV technicus

Wil je CCTV technicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de CCTV technicus.

Hoe word je een CCTV technicus? 

De CCTV technicus heeft een opleiding ''Elektrotechniek'' of ''Elektronica'' gevolgd (MBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot CCTV technicus

Er zijn geen opleidingen CCTV technicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een CCTV technicus in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot CCTV technicus

Als je CCTV technicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CCTV technicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CCTV technicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CCTV technicus?

Competenties en Vaardigheden CCTV technicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een CCTV technicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een CCTV technicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CCTV technicus

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een CCTV technicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CCTV technicus. Als CCTV technicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CCTV technicus:


zie volledige beschrijving persoonstype CCTV technicus

Vakkennis voor een CCTV technicus

Het is voor een CCTV technicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot CCTV technicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen CCTV technicus


Werkervaring CCTV technicus

Het is voor een startend CCTV technicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CCTV technicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Beveiligingsmonteur, Technical support engineer, Brugwachter .

Iets anders leren?

Is CCTV technicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk CCTV technicus

Met wie werkt een CCTV technicus samen? 

Het netwerk van de CCTV technicus bestaat uit het bedrijf waar hij werkzaam is, de plaatsen waar hij de software programmeert (of waar hij andere werkzaamheden uitvoert), zijn collega's, klanten en zijn werkgever.


 • Bedrijf
 • Klanten
 • Collega's
 • Werkgever
CCTV technicus


Organisaties waar een CCTV technicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een CCTV technicus meestal werkt.

Waar werkt een CCTV technicus?

De CCTV technicus werkt voor een bedrijf in de sector elektrotechniek.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers CCTV technicus

Waar kun je het beste werken als CCTV technicus? Hieronder vind je de best door de CCTV technicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CCTV technicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden CCTV technicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een CCTV technicus.

Welke competenties heeft een CCTV technicus nodig?

Een CCTV technicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen CCTV technicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij CCTV technicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een CCTV technicus nodig? 

De CCTV technicus is een waarnemer. Hij kan problemen analyseren en lokaliseren en verhelpen, werkt gedetailleerd (gaat om met details), heeft inzicht in de omgeving en software en weet hoe hij software kan configureren en programmeren.

Ook is de CCTV technicus een succesvolle werker. Hij is een veilige en verantwoordelijke werker, is gedisciplineerd, heeft verstand van zijn vakgebied en is klantvriendelijk en oplossing en resultaatgericht.

Bekijk de persoonstypen voor CCTV technicus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een CCTV technicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CCTV technicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CCTV technicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CCTV technicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CCTV technicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CCTV technicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CCTV technicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CCTV technicus iets voor je?

Zou je graag CCTV technicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CCTV technicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op CCTV technicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar