Boeken Chef-kok

De Chef-kok heeft de mogelijkheid om door te groeien tot bedrijfsleider van het restaurant. Ook kan een Chef-kok uiteindelijk zelf ondernemer worden en een horecabedrijf opzetten.

De arbeidsmarkt voor Chef-koks is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca is wel afhankelijk van van de conjunctuur. We zine wel nog steeds een groei in het aantal hotels, dus het aantal hotel vacatures blijft wel toenemen.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Chef-kok. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Chef-kok. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Chef-kok die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 39 beste boeken voor een Chef-kok:

Groot handboek snijtechnieken

Groot handboek snijtechnieken

Groot handboek snijtechnieken - Nederlands | Hardcover | 9789044731798 | 25 oktober 2012 | 400 pagina's

Stap voor stap leren snijden als een echte chef-kok: Groente - fruit - vlees - vis - gevogelte - schaal- en schelpdieren Een mango in blokjes en aardappelen in gelijkmatige frites snijden, prei en selderij in julienne snijden, een kip ontbenen, een lamscarré versnijden, vis fileren, een gebraden lamsbout trancheren, mooie decoraties maken... Aan de …

Koken is leuk!

Koken is leuk!

Koken is leuk! - Nederlands | Hardcover | 9789020691672 | 07 september 2018 | 128 pagina's

Meer dan 50 heerlijke, makkelijke en gezonde recepten voor chefkoks in spe. Koken is leuk! bevat alles wat de beginnende chefkok nodig heeft om aan de slag te gaan in de keuken. Aan de hand van duidelijke uitleg, veel foto’s en handige stappenplannen leren kinderen niet alleen hun eigen lievelingsgerechten klaar te maken, maar vooral …

Buiten eten met Pieter Kok

Buiten eten met Pieter Kok

Buiten eten met Pieter Kok - Nederlands | Hardcover | 9789021574653 | 07 mei 2020 | 176 pagina's

Buiten eten met Pieter Kok – met dit kookboek kook je de hele zomer door, met recepten voor BBQ, picknick, camping en boot. In Buiten eten met Pieter Kok ontdek je voor elk moment dat de zon buiten straalt een heerlijk gerecht om samen te eten. Van de lekkerste eenpansgerechten in handomdraai en simpele snacks …

Zo doe je dat - koken

Zo doe je dat - koken

Zo doe je dat - koken - Nederlands | Hardcover | 9789089896230 | 20 november 2014 | 256 pagina's

Aan de slag in de keuken. Zó doe je dat is een revolutionaire handgids, die bijna zonder woorden maar wel met geweldige grafische afbeeldingen een stap voor stap aanpak geeft met honderden tips Wat heb je in de keuken nodig aan potten en pannen, messen, vorken en lepels, glaswerk. Servies, schotels en elektrische apparatuur. Hoe …

Van de zee naar de hemel

Van de zee naar de hemel

Van de zee naar de hemel - Nederlands | Bindwijze overig | 9789053339633 | 176 pagina's

Dus gaat de Parijse Amsterdammer samen met Roel James in dit boek op zoek nar essentiele smaakmakers. De Carp - culi's maken een denkbeeldige culinaire reis - van de zee naar de hemel - en brengen daarbij elk ingredient apart op een verrassende manier tot leven.

Vloeken als Gordon Ramsay

Vloeken als Gordon Ramsay

Vloeken als Gordon Ramsay - Nederlands | Paperback | 9789077881620 | 27 oktober 2009 | 207 pagina's

In één week tijd weet de Britse driesterrenkok Gordon Ramsay failliete restaurants weer succesvol te maken. Daar schuilt meer achter dan vloeken en tieren alleen. In dit boek - boordevol anekdotes uit de bekende televisieserie 'Kitchen Nightmares' - keert Michiel Hogerhuis terug naar de basisingrediënten van succesvol ondernemen, veranderen en omgaan met mensen. Geen abstracte …

Gezond eten voor je hart

Gezond eten voor je hart

Gezond eten voor je hart - Nederlands | Paperback | 9789066117136 | 08 januari 2007 | 160 pagina's

Het meest recente onderzoek over de relatie tussen hart- en vaatziekten en voeding, adviezen voor gezonde voeding, tips voor inkopen doen en koken , en meer dan 100 fantastische recepten.

Benares

Benares

Benares - Nederlands | Hardcover | 9789048312580 | 26 mei 2016 | 280 pagina's

In dit schitterende kookboek presenteert Atul Kochhar de beste gerechten van Benares, zijn sterrenrestaurant in Londen. Hij is beroemd om zijn moderne Indiase gerechten met een eigentijds Brits accent.

De nieuwe keuken van de Veluwe

De nieuwe keuken van de Veluwe

De nieuwe keuken van de Veluwe - Nederlands | Paperback | 9789075271874 | 10 september 2015 | 128 pagina's

Hoe een heideschaap smaakt, hangt af van waar hij graast. In boerenkaas proef je wat de dieren eten. Uit de natuur komt wild, bessen en paddenstoelen. Ofwel: de Veluwe kent vele smaken. Chef-koks van de beste Veluwse restaurants weten dat. Met traditionele producten van boerderijen en producten uit de natuur bereiden ze nieuwe Veluwse gerechten …

Het roer om

Het roer om

Het roer om - Nederlands | Paperback | 9789048805037 | 17 november 2010 | 230 pagina's

In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie ¿achter het nietje¿ in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als …

per pagina