Chef-kok Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chef-kok? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chef-kok. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chef-kok wordt.

 

Wat is een Chef-kok?

Een Chef-kok kan werkzaam zijn in een restaurant, hotel of eetcafé, maar ook in de keuken van een instelling als een verzorgingstehuis. Deze beschrijving betreft de beschrijving van het beroep van Chef-kok in een restaurant of hotel. De competenties van Chef-kok in verschillende instellingen komen echter grotendeels overeen. De werkzaamheden zijn echter afhankelijk van de formule van het bedrijf waarvoor de Chef-kok werkt.

De Chef-kok geeft leiding aan het keukenpersoneel. De coördinatie van de dagelijkse gang van zaken in de keuken is zijn verantwoordelijkheid. Hij verdeelt de taken over het keukenpersoneel en bewaakt de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden. Hierbij geeft de Chef-kok instructies en aanwijzingen. Belangrijk is dat hij toeziet op de naleving van de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Hiernaast stelt de Chef-kok de menukaart samen en voert het inkoopbeleid van de keuken uit: hij maakt inkoopplannen en bestelt tijdig de benodigde ingrediënten. Overdag worden de voorbereidingen voor het maken van de gerechten getroffen, zoals het voorsnijden van groenten. ’s Avonds zorgt de Chef-kok er samen met de overige koks voor dat de gerechten bereid en op tijd aan de gasten geserveerd worden. Het bewaken van deze doorstroom is ook een van zijn verantwoordelijkheden.

Een ander belangrijk aspect van het werk van de Chef-kok is financieel beheer. Hij stelt begrotingen voor de keuken samen en verdeelt budgetten over de keukenafdelingen. Tevens maakt en ziet hij toe op de voortgang van afdelingsplannen. Tot slot draagt hij zorg voor de uitvoering van het personeelsbeleid. Hij bepaalt hoeveel personeel er nodig is en zorgt voor voldoende bezetting. De Chef-kok werkt  vaak mee aan de selectie en het inwerken van nieuwe medewerkers.

Wil je werken als Chef-kok?

Werk je al als Chef-kok en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chef-kok worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chef-kok, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chef-kok in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Sous Chef
 • Zelfstandig Werkend Kok
 • Bedrijfsleider
 • Keukenhulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chef-kok

Wat verdient een Chef-kok?

Het loon van een Chef-kok is uiteraard afhankelijk van de instelling waar bij hij of zij werkzaam is. Een Chef-kok bij een groot gerenommeerd restaurant zal veel meer verdienen dan een Chef-kok vaneen klein eetcafé of een verzorgingstehuis. Het salaris van een doorsnee Chef-kok ligt ongeveer tussen de €2200 en €2700 per maand.

Salarisschaal Chef-kok

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Chef-kok

Op zoek naar een nieuwe baan als Chef-kok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chef-kok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Chef-kok vacatures

Chef-kok Aziatische keuken
Pro Industry
Heb jij ervaring als leidinggevende in de voedingsmiddelenindustrie en heb je affiniteit met de Aziatische keuken? Doordat dit bedrijf groeiende is zijn we op zoek naar een meewerkend voorman die …
Chef-kok
Familyland B.V.
Familyland B.V. zoekt een Chef-kok te Hoogerheide MBO geplaatst op 21-05-2020 Chef-kok Voor de aansturing van onze gepassioneerde keukenbrigade zijn wij op zoek naar een bevlogen en kundige chef-kok voor …
Chef-Kok
De Beren Hoogeveen
De Beren - Hoogeveen zoekt een Chef-Kok te Hoogeveen MBO geplaatst op 21-05-2020 Chef-koks met geslepen messen gezocht Ben jij een échte chef en wil jij onze gasten verwennen met …
Chef-kok Aziatische keuken
Uitzendbureau.nl
Heb jij ervaring als leidinggevende in de voedingsmiddelenindustrie en heb je affiniteit met de Aziatische keuken? Doordat dit bedrijf groeiende is zijn we op zoek naar een meewerkend voorman die …
Chef-Kok
Proeverij Gewoon Lekker Hoorn
Proeverij Gewoon Lekker - Hoorn zoekt een Chef-Kok te Hoorn MBO geplaatst op 06-05-2020 Chef-kok Voor onze vestiging in Hoorn zijn wij opzoek naar een Chef-Kok Ben jij iemand met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chef-kok

Wat is de toekomst van Chef-kok?

De Chef-kok heeft de mogelijkheid om door te groeien tot bedrijfsleider van het restaurant. Ook kan een Chef-kok uiteindelijk zelf ondernemer worden en een horecabedrijf opzetten.

De arbeidsmarkt voor Chef-koks is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca is wel afhankelijk van van de conjunctuur. We zine wel nog steeds een groei in het aantal hotels, dus het aantal hotel vacatures blijft wel toenemen.

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chef-kok worden: Opleidingen tot Chef-kok

Wil je chef-kok worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Chef-kok? 

Er zijn verschillende opleidingen die opleiden tot kok. Dit zijn voornamelijk MBO opleidingen, als:

- Kok (niveau 2)

- Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)

- Gespecialiseerd Kok/Leidinggevende Keuken (niveau 4)

Voor al deze opleidingen geldt dat ze niet specifiek opleiden tot Chef-kok. Vaak is veel ervaring in de keuken vereist en wordt men Chef-kok na eerst een tijd 'gewoon' kok te zijn geweest. De opleiding Gespecialiseerd Kok komt het meest in de buurt bij een opleiding voor de functie van Chefkok, omdat hierbij ook leidinggevende aspecten aan de orde komen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chef-kok

Kok-Restauranthouder
Word jij gelukkig van lekker koken en dineren? Wil je graag werken als kok of een eigen restaurant openen? Schrijf je dan in voor onze opleiding Kok – Restauranthouder! Je …
Voedingsleer Thuisstudie
Meer weten over voeding en gezond leven? Volg de cursus VoedingsleerWerk je regelmatig met voeding en zou je graag meer willen weten over dit veelzijdige onderwerp? De opleiding Voedingsleer is …
Ansible Configuration Management
Ansible is een configuratie beheertool, zoals Puppet, Chef en CFEngine. Ansible werkt echter zonder master/slave setup en is veel eenvoudiger te leren, op te zetten en te gebruiken. Deze eenvoud …
Voedingsleer E-Learning
Meer weten over voeding en gezond leven? Volg de cursus VoedingsleerWerk je regelmatig met voeding en zou je graag meer willen weten over dit veelzijdige onderwerp? De opleiding Voedingsleer is …
DevOps with Private Cloud on IBM Power Systems: Learn Ansible, Chef, and Puppet [QZC50G]
OVERVIEW DevOps is an IT trend that rose out of the benefits of integrating development and operations. The main characteristic of DevOps is to use automation and monitoring at several …
Meer opleidingen Chef-kok

Weet je nog niet of je Chef-kok wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chef-kok of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Chef-kok

Met wie werkt een Chef-kok samen? 

Het keukenpersoneel wordt vaak door de Chef-kok geselecteerd en ingewerkt. Hij werkt nauw samen met het dit keukenpersoneel. Als team sta je in de keuken en worden de gerechten voorbereid. De Chef-kok heeft hierbij de taak om deze samenwerking in goede banen te leiden. Het is belangrijk dat de medewerkers goed op elkaar zijn afgestemd om de gerechten op tijd aan de gasten uit te serveren. De Chef-kok ziet er op toe dat kwaliteit wordt geleverd en geeft daarvoor instructies en aanwijzingen aan andere koks. Voor het bepalen van het keukenbudget overlegt hij met de manager van het bedrijf of de bedrijfsleider. Kortgezegd is de Chef-kok de schakel tussen het uitvoerend keuken personeel en de manager van het bedrijf.


 • Sous Chef
 • Zelfstandig Werkend Kok
 • Bedrijfsleider
 • Keukenhulp
Chef-kok


Organisaties waar een Chef-kok werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chef-kok meestal werkt.

Waar werkt een Chef-kok?

Een Chef-kok kan werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Veelal betreft het een hotel of restaurant. Dit zijn vaak bij uitstek profit-organisaties met veel personeel. Ook kan een Chef-kok werkzaam zijn in een instelling als een verzorgingstehuis. Dit is uiteraard een geheel ander bedrijf dan een restaurant en niet gericht op het maken van winst. Het overgrote deel van de Chef-koks is echter werkzaam in hotel of restaurant.


Best beoordeelde werkgevers Chef-kok

Waar kun je het beste werken als Chef-kok? Hieronder vind je de best door de Chef-kok beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chef-kok.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chef-kok:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chef-kok.

Welke competenties heeft een Chef-kok nodig?

Een Chef-kok heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chef-kok

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chef-kok passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chef-kok nodig? 

Voor de functie van Chef-kok zijn leidinggevende kwaliteiten erg belangrijk. De Chef-kok staat aan het hoofd van een keuken waar vaak veel personeel werkzaam is. Het is dus belangrijk om een sterke en zelfverzekerde persoonlijkheid te hebben. Daarnaast is hij onafhankelijk, kan hij goed onder druk werken en neemt hij eenvoudig beslissingen (Baas).

Verder dient hij de kwaliteit van de gerechten in de keuken de bewaken evenals het verloop van de werkzaamheden en de doorstroom van keuken naar gasten. Om de kwaliteit hoog te houden moet hij nauwkeurig zijn, kritisch en hoge maatstaven hanteren en alles tot in de puntjes regelen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Chef-kok


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Chef-kok

Niels van den Berg is chef-kok.

Ben je benieuwd wat een chef-kok allemaal doet op een dag? Niels van den Berg vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Chef-kok

Beoordeling van het beroep Chef-kok

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chef-kok

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chef-kok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chef-kok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chef-kok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chef-kok. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chef-kok iets voor je?

Zou je graag Chef-kok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chef-kok bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chef-kok

rachel

hoe is de man-vrouw verdeling in deze beroepscategorie?

chef-kok

daar is bij mijn weten,nog geen onderzoek naar gedaan.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar