Cliënt Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cliënt Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cliënt adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cliënt adviseur wordt.

 

Wat is een Cliënt Adviseur?

Een Cliënt Adviseur beantwoordt vragen van burgers over ondersteuning of hulp. Dit gaat vaak om juridisch of financieel advies of medische en (ouderen)zorg. Een Cliënt Adviseur is meestal in dienst van een zorgverzekeraar, gemeente of adviesbureau. Maar elk dienstverlenend bedrijf kan een Cliënt Adviseur inzetten. Cliënt Adviseurs kunnen zich ook als zelfstandig ondernemer laten inhuren.

Een Cliënt Adviseur is verantwoordelijk voor het zelfstandige beheer van relaties en de administratie hiervan. Een financieel adviseur helpt vaak met belastingaangiftes of het in de hand houden van schulden. Een juridisch adviseur dient vaak als klankbord bij echtscheidingen of geschillen met de overheid. Een medisch adviseur helpt ouderen of andere zorgbehoevenden met een bepaald dieet of psychische klacht.

Een Cliënt Adviseur kan zowel op kantoor cliënten ontvangen als bij cliënten thuis komen om advies te geven. In veel gevallen gaat het om een gratis advies (bij een zorginstelling), of relatief goedkoop advies aan sociaal zwakkeren of mensen die door een tegenslag in het leven plotseling in de problemen zijn gekomen. Maar vooral het financiële advies kan ook voor mensen zijn met juist veel geld (een beleggingsadvies o.i.d.).

 

Wil je werken als Cliënt Adviseur?

Werk je al als Cliënt Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cliënt Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cliënt Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cliënt Adviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • - Cliënten
  • - Dokter
  • - Advocaat

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cliënt Adviseur

Wat verdient een Cliënt Adviseur?

Een Cliënt Adviseur verdient tussen de € 2.100 en € 3.900, afhankelijk van ervaring, opleiding en in welke sector de Cliënt Adviseur werkzaam is. Zo ligt het inkomen van sociaal adviseurs beduidend lager (€ 2.100 - € 3.200) dan van juridisch of financieel adviseurs (€ 2.500 - € 3.900).

Secundaire arbeidsvoorwoorden zijn ook sterk afhankelijk van de sector waarin de Cliënt Adviseur werkzaam is en zijn open voor onderhandeling.

Salarisschaal Cliënt Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cliënt Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Cliënt Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cliënt Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cliënt Adviseur vacatures

Cliëntadviseur Verstandelijk gehandicapten / ouderen
Matchpartner
Onze opdrachtgever is in Leiden op zoek naar een Cliëntadviseur Verstandelijk gehandicapten / ouderen die zelfstandig kan werken. Functieomschrijving Voor Leiden en omgeving zoeken wij een Cliëntadviseur Verstandelijk gehandicapten / …
Cliëntadviseur Verstandelijk gehandicapten / ouderen
Matchpartner
Voor Leiden en omgeving zoeken wij een Cliëntadviseur Verstandelijk gehandicapten / ouderen. In deze geheel nieuwe functie krijg jij alle ruimte om hier vorm aan te geven, natuurlijk wel binnen de kaders …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cliënt Adviseur

Wat is de toekomst van Cliënt Adviseur?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Cliënt Adviseur is goed, er zijn veel vacatures in veel sectoren. Vooral juridische, financiële en medische adviseurs zijn veel gevraagd.

De doorgroeimogelijkheden zijn ook goed. Cliënt Adviseurs hebben door hun ervaring veel kennis opgebouwd en zijn hierdoor makkelijk is staat te switchen naar een ander beroep. Juridische adviseurs kunnen de advocatuur in. Financiële adviseurs kunnen een carriere maken bij banken of verzekeringsmaatschappijen etc. Bovendien kunnen adviseurs voor zichzelf beginnen en zich door bedrijven of overheden laten inhuren.

Baankans Cliënt Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cliënt Adviseur worden: Opleidingen tot Cliënt Adviseur

Wil je cliënt adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cliënt Adviseur? 

Een Cliënt Adviseur heeft een financiële, juridische of medische achtergrond, afhankelijk van in welke sector de Cliënt Adviseur werkzaam is. Het opleidingsniveau van een Cliënt Adviseur verschilt. Soms is een MBO-diploma voldoende en soms is WO vereist (meestal voor juridisch adviseur). Daarnaast bestaan cursussen en bijscholing om specifieke kennis op te doen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cliënt Adviseur

Opleiding Client Officer
Een goed klantcontact was nog nooit zo belangrijk. Met de Opleiding Client Officer ontwikkel je je tot dé medewerker die het verschil gaat maken in het contact met alle klanten …
Fiscaal Adviseur
Breng uw fiscale expertise op niveauBelastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van …
EVOKE® de life planning adviesmethodiek
Leer met behulp van de EVOKE® Adviesmethodiek hoe je in samenspel met je cliënten kunt realiseren wat er voor hen werkelijk toe doet. Hoe jij dat proces eenvoudig, doordacht en …
Fiscaal adviseur schriftelijk
Breng uw fiscale expertise op niveauBelastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen, en feilloos de link weten te leggen naar de specifieke situatie van …
Fiscaal Adviseur
Werk je in de financiële sector en heb je veel te maken met belastingrecht? Wil je je carrière upgraden naar fiscaal adviseur? Of wil je gewoon meer weten over het …
Meer opleidingen Cliënt Adviseur

Weet je nog niet of je Cliënt Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cliënt Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Cliënt Adviseur

Met wie werkt een Cliënt Adviseur samen? 

Een Cliënt Adviseur werkt meestal zelfstandig in dienst van een bedrijf of overheid. In die hoedanigheid heeft een Cliënt Adviseur vooral te maken met cliënten die ondersteuning of hulp zoeken. Daarnaast moet een Cliënt Adviseur soms een specialist inschakelen als een cliënt een ingewikkeld (financieel, juridisch of medisch) probleem heeft. Dat kan een docter, accountant, notaris of advocaat zijn.


  • - Cliënten
  • - Dokter
  • - Advocaat
Cliënt Adviseur


Organisaties waar een Cliënt Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cliënt Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Cliënt Adviseur?

Een Cliënt Adviseur kan voor zowel profit als non-profit organisaties werkzaam zijn. Een zorg of financieel adviseur is vaak in dienst van een gemeente. Maar zij kunnen net zo goed voor een zorgverzekeraar werken. Ook juridische adviseurs komen we bij zowel de overheid als in het bedrijfsleven tegen.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Cliënt Adviseur

Waar kun je het beste werken als Cliënt Adviseur? Hieronder vind je de best door de Cliënt Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cliënt Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cliënt Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cliënt Adviseur.

Welke competenties heeft een Cliënt Adviseur nodig?

Een Cliënt Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cliënt Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cliënt Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cliënt Adviseur nodig? 

Een Cliënt Adviseur moet eerlijk en betrouwbaar advies geven en zich inleven in de situatie van een ander. Daarbij hoort goed luisteren en beschouwen.

Bekijk de persoonstypen voor Cliënt Adviseur


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cliënt Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cliënt Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cliënt Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cliënt Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cliënt Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cliënt Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cliënt Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cliënt Adviseur iets voor je?

Zou je graag Cliënt Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cliënt Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cliënt Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar