Verpleegkundige in het Ziekenhuis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige in het Ziekenhuis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige in het ziekenhuis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige in het ziekenhuis wordt.

 

Wat is een Verpleegkundige in het Ziekenhuis?

Een Verpleegkundige in het Ziekenhuis komt in aanraking met mensen met allerlei aandoeningen, afhankelijk van de afdeling waarop hij werkt. Dit kunnen patiënten zijn die naar het ziekenhuis komen voor onderzoek of voor behandeling en  met lichte of ernstige aandoeningen of ziektes. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt.

Een Verpleegkundige helpt bij het aankleden, het wassen of bij het eten als de patiënt hier zelf niet toe instaat is. Ook geestelijke zorg is belangrijk, zo moet de Verpleegkundige de patiënten gerust kunnen stellen en hen informatie geven over de behandeling, het onderzoek of over het ziekenhuisverblijf.

Andere taken van een Verpleegkundige in het Ziekenhuis zijn het aanleggen van een infuus, het inbrengen van een sonde of katheter, het monitoren van het medicijngebruik van de patiënten, het verzorgen van wonden en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten. Dit laatste wil zeggen het in de gaten houden van de lichaamsfuncties (een taak die bijvoorbeeld op de intensive care moet worden uitgevoerd).

Het is belangrijk dat een Verpleegkundige in het Ziekenhuis stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de Verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Een Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband opbouwen met de patiënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren.
Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en specialisten. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Een Verpleegkundige kan na zijn of haar opleiding in verschillende sectoren gaan werken. Ongeveer 56 procent van de afgestudeerde Verpleegkundigen gaat werken in een ziekenhuis.

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond- als weekenddiensten.Wil je werken als Verpleegkundige in het Ziekenhuis?

Werk je al als Verpleegkundige in het Ziekenhuis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige in het Ziekenhuis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige in het Ziekenhuis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige in het Ziekenhuis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Verpleegkundige
 • Arts
 • Verzorgende
 • Andere afdelingen
 • Patiënt en familie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1640 tot €2715

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Wat verdient een Verpleegkundige in het Ziekenhuis?

Een Verpleegkundige in het Ziekenhuis verdient tussen de €1670 en €2715.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt

Salarisschaal Verpleegkundige in het Ziekenhuis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige in het Ziekenhuis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige in het Ziekenhuis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verpleegkundige in het Ziekenhuis vacatures

Verpleegkundige in het ziekenhuis
Maandag Arnhem
De MBO verpleegkundige is dé verpleegkundige die verantwoordelijk is voor de zorg van patiënten. Jij bent dag en nacht hun aanspreekpunt! Als verpleegkundige in het ziekenhuis is er voor jou …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Wat is de toekomst van Verpleegkundige in het Ziekenhuis?

Naar verwachting zal de vraag naar Verpleegkundigen in het Ziekenhuis groeien. Steeds meer taken van specialisten en arsten worden overgenomen door Verpleegkundigen dus de vraag naar hen blijft.

Je zou les kunnen gaan geven of je kunt bijscholingen volgen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige op een bepaalde afdeling van het ziekenhuis kunnen worden.

Baankans Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verpleegkundige in het Ziekenhuis worden: Opleidingen tot Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Wil je verpleegkundige in het ziekenhuis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verpleegkundige in het Ziekenhuis? 

Om een Verpleegkundige in het Ziekenhuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt vier jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg. Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld kraamverpleegkunde, kinderverpleegkunde, intensive care verpleegkunde, enz.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Seminar Beter werven in de zorg
Werving staat bovenaan de agenda van zorgorganisaties. Van ouderenzorg tot thuiszorg en van ziekenhuis tot GGZ. Tijdens dit seminar krijg je concrete handreikingen om op korte, middellange en lange termijn …
Meer opleidingen Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Weet je nog niet of je Verpleegkundige in het Ziekenhuis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verpleegkundige in het Ziekenhuis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Met wie werkt een Verpleegkundige in het Ziekenhuis samen? 

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar toch werk je in een team van Verpleegkundigen en verzorgenden. Je overlegt regelmatig met de behandelend arts of met de hoofdverpleegkundige van je afdeling. Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de patiënt, zoals medicijngebruik. Daarnaast onderhoud je ook contacten met de familie van de patiënt.


 • Verpleegkundige
 • Arts
 • Verzorgende
 • Andere afdelingen
 • Patiënt en familie
Verpleegkundige in het Ziekenhuis


Organisaties waar een Verpleegkundige in het Ziekenhuis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige in het Ziekenhuis meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige in het Ziekenhuis?

 • Academisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis
 • Revalidatiecentrum
 • Oncologisch centrum
 • Kinderziekenhuis

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige in het Ziekenhuis? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige in het Ziekenhuis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige in het Ziekenhuis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige in het Ziekenhuis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige in het Ziekenhuis.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige in het Ziekenhuis nodig?

Een Verpleegkundige in het Ziekenhuis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige in het Ziekenhuis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige in het Ziekenhuis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige in het Ziekenhuis nodig? 

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je patiënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je patiënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige in het Ziekenhuis


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige in het Ziekenhuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige in het Ziekenhuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige in het Ziekenhuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige in het Ziekenhuis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige in het Ziekenhuis iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige in het Ziekenhuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige in het Ziekenhuis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige in het Ziekenhuis

K. van de Rakt

Onder het kopje; Wat doet een verpleegkundigen in het Ziekenhuis? Staan een aantaal typfouten. Zo staat er Zerpleegkundige en er wordt gesproken over patienten en clienten. In het ziekenhuis wordt over het algemeen gesproken over een patient. Mogelijk dat dit nog aangepast kan worden, waardoor het prettiger leesbaar wordt. 

IEMAND

IK WIL GRAAG EEN VERPLEEGSTER WORDEN MAAR IK HEB BASIS IK ZIT NU IN GROEP 8 IK WIL HOGER GAAN DENKEN JULIE DAT IK HOGER ZOU GAAN OF DAT KAN WORDEN GEEF ME TIPS 

IEMAND

IK WIL GRAAG EEN VERPLEEGSTER WORDEN MAAR IK HEB BASIS IK ZIT NU IN GROEP 8 IK WIL HOGER GAAN DENKEN JULIE DAT IK HOGER ZOU GAAN OF DAT KAN WORDEN GEEF ME TIPS 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar