Directeur Onderwijsinstituut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Onderwijsinstituut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur onderwijsinstituut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur onderwijsinstituut wordt.

 

Wat is een Directeur Onderwijsinstituut?

De Directeur Onderwijsinstituut is op een Universiteit (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een facultair onderwijsprogramma en ziet toe op de uitvoering van onderwijs en onderwijsondersteuning. Doel van zijn werkzaamheden is het bieden van wetenschappelijk onderwijs op hoog niveau en daarmee het waarborgen van de maatschappelijke positie van de (opleidingen van de) faculteit.

Een Directeur Onderwijsinstituut geeft (mede) vorm aan het faculteitsplan, ziet toe op de uitvoering van onderwijsondersteunende processen, implementeert HRM- en studentenbeleid, regelt alle voor onderwijs benodigde faciliteiten, draagt zorg voor onderwijsuitvoering, bewaakt het wetenschappelijke niveau van cursussen en opleidingen en werft externe studenten en/of opdrachtgevers. Meer inhoudelijk levert hij bijdragen aan maatschappelijke discussies en is hij in belangrijke mate verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling. Hiertoe vertaalt hij (externe) ontwikkelingen naar (bestaand) onderwijs, om het aanbod actueel te houden en bovendien maatschappelijk relevant. De Directeur Onderwijsinstituut is dus op allerhande terreinen actief en denkt mee over alle soorten (facultair) beleid. Toch verliest hij onderwijs niet uit het oog, want ook in de ontwikkeling daarvan is hij van belang.

De functie bestaat op drie verschillende niveaus, afhankelijk van budget, aantal opleidingen en aantal studenten. Afhankelijk van het soort instituut, facultair, interfacultair of interuniversitair, legt de Directeur Onderwijsinstituut verantwoording af aan een Decaan of College van Bestuur.

 

(UFO)Wil je werken als Directeur Onderwijsinstituut?

Werk je al als Directeur Onderwijsinstituut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Onderwijsinstituut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Onderwijsinstituut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Onderwijsinstituut in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Decaan
 • Docent
 • Promovendus
 • Onderwijscoördinator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4673 tot €7188

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Onderwijsinstituut

Wat verdient een Directeur Onderwijsinstituut?

Een Directeur Onderwijsinstituut zit, afhankelijk van de zwaarte van zijn functie, in schaal 14, 15 of 16 (CAO Universiteiten). Dit komt neer op een bruto maandloon van tussen de €4673 en €5953, €5068 en €6541 of €5495 en €7188. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij volledige aanstelling). Ook bestaan er gunstige regelingen rond een sabbatical of ouderschapsverlof.

Salarisschaal Directeur Onderwijsinstituut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Onderwijsinstituut

Er zijn geen vacatures Directeur Onderwijsinstituut aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur Onderwijsinstituut in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur Onderwijsinstituut in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Onderwijsinstituut

Wat is de toekomst van Directeur Onderwijsinstituut?

Verhoudingsgewijs neemt het aantal wetenschappelijke vacatures bij Universiteiten toe (ten opzichte van ondersteunende functies). De functie van Directeur Onderwijsinstituut is echter voor weinig mensen bereikbaar: het aantal functies is beperkt en de weg er naartoe erg lang. Doorgroeimogelijkheden liggen voornamelijk in de overstap naar grotere onderwijsinstituten - bijvoorbeeld met meer opleidingen - (bij andere instellingen). In onderwijsontwikkeling valt niet verder te groeien. Qua management is het Decanaat nog een optie. Eventueel kunnen Directeuren van Onderwijsinstituten ook uitkijken naar functies die inhoudelijk interessanter zijn, als Hoogleraar in een specifiek onderwerp.

Baankans Directeur Onderwijsinstituut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Onderwijsinstituut worden: Opleidingen tot Directeur Onderwijsinstituut

Wil je Directeur Onderwijsinstituut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Onderwijsinstituut.

Hoe word je een Directeur Onderwijsinstituut? 

De Directeur Onderwijsinstituut is na een wetenschappelijke opleiding gepromoveerd in het vakgebied van de faculteit waaraan hij verbonden is. Directeuren Onderwijsinstituut hebben vaak al een lange carrière in de wetenschap (en het onderwijs) achter de rug. Zij zijn als onderzoeker actief geweest, hebben gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriten en hebben meestal ook ervaring als Universitair (hoofd)docent. Sommigen waren en/of zijn Hoogleraar.

Een voorbeeld van het carrièreverloop van een Directeur Onderwijsinstituut:

Een Universitaire Masteropleiding Geschiedenis, promovendus in de Geschiedenis, docent/onderzoeker bij de opleiding Geschiedenis, universitair docent, universitair hoofddocent, Hoogleraar/directeur Onderwijsinstituut.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Onderwijsinstituut

Er zijn geen opleidingen Directeur Onderwijsinstituut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Onderwijsinstituut in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Onderwijsinstituut

Als je Directeur Onderwijsinstituut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Onderwijsinstituut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Onderwijsinstituut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Onderwijsinstituut?

Competenties en Vaardigheden Directeur Onderwijsinstituut

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Onderwijsinstituut nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Onderwijsinstituut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Onderwijsinstituut

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Directeur Onderwijsinstituut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Onderwijsinstituut. Als Directeur Onderwijsinstituut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Onderwijsinstituut:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Onderwijsinstituut

Vakkennis voor een Directeur Onderwijsinstituut

Het is voor een Directeur Onderwijsinstituut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Onderwijsinstituut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Onderwijsinstituut


Werkervaring Directeur Onderwijsinstituut

Het is voor een startend Directeur Onderwijsinstituut die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Onderwijsinstituut is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur Onderzoeksinstituut .

Iets anders leren?

Is Directeur Onderwijsinstituut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Onderwijsinstituut

Met wie werkt een Directeur Onderwijsinstituut samen? 

De Directeur Onderwijsinstituut komt in aanraking met alle werknemers die met het onderwijsproces te maken hebben. Dit is zowel ondersteunend personeel, bijvoorbeeld secretarieel of onderwijscoördinatoren, als onderwijzend: docenten, Universitair Docenten, Universitair Hoofddocenten en Hoogleraren. Hij werkt nauw samen met de Decaan, die over het faculteitsplan beslist en met voorzitters van Capaciteitsgroepen over de inzet van wetenschappelijk personeel.


 • Decaan
 • Docent
 • Promovendus
 • Onderwijscoördinator
Directeur Onderwijsinstituut


Organisaties waar een Directeur Onderwijsinstituut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Onderwijsinstituut meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Onderwijsinstituut?

De Directeur Onderwijsinstituut is verbonden aan een Universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Onderwijsinstituut

Waar kun je het beste werken als Directeur Onderwijsinstituut? Hieronder vind je de best door de Directeur Onderwijsinstituut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Onderwijsinstituut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Onderwijsinstituut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Onderwijsinstituut.

Welke competenties heeft een Directeur Onderwijsinstituut nodig?

Een Directeur Onderwijsinstituut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Onderwijsinstituut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Onderwijsinstituut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Onderwijsinstituut nodig? 

Een Directeur Onderwijsinstituut is meer onderzoeker dan manager. Hij is geïnteresserd en nieuwsgierig. Zijn beschouwende houding en opmerkzaamheid maken dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen anders te kijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Ook is hij scherpzinnig en werkt hij gedisciplineerd en gestructureerd naar een duidelijk doel toe. Hij is rationeel, objectief en principieel. Hij heeft een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en is niet vrij van idealisme, bijvoorbeeld in kennisoverdracht (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Onderwijsinstituut


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur Onderwijsinstituut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Onderwijsinstituut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Onderwijsinstituut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Onderwijsinstituut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Onderwijsinstituut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Onderwijsinstituut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Onderwijsinstituut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Onderwijsinstituut iets voor je?

Zou je graag Directeur Onderwijsinstituut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Onderwijsinstituut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Onderwijsinstituut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar