Floortime Therapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Floortime Therapeut? Lees de functieomschrijving.

De Floortime Therapeut houdt zich bezig met de techniek genaamd Floortime. De therapeut werkt vaak als (kinder)fysiotherapeut, (kinder)logopedist, (kinder)ergotherapeut, psycholoog, kinderarts of speltherapeut. De therapeut past de techniek van Floortime toe tijdens de sessies en heeft een speciale cursus gevolgd om deze therapie te mogen geven.

 

Floortime is een model dat leert om op een andere manier naar kinderen te kijken die autisme of een ontwikkelings- of gedragsachterstand hebben. De Functionele Emotionele Ontwikkeling is de achterliggende basis van dit model. Er wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft bij een uitdaging en aan de hand hiervan wordt de logische vervolgstap bepaald. Interactie is belangrijk bij Floortime en is het doel van de activiteiten. De activiteiten zijn hierbij het middel om tot die interactie te komen.

 

Het is de bedoeling om het ontwikkelingsgerichte werken aan te passen op de emotionele ontwikkeling van het kind. Het is meer dan kijken naar hoe het kind speelt of eet, het is echt deelnemen aan de activiteit en deze samen met het kind ondernemen. Het spel en de aandacht die gegeven worden, moeten worden aangepast aan het emotionele ontwikkelingsniveau van het kind. Als gevolg hiervan ontstaat een positieve interactie. Deze is van belang voor de volgende stap in het ontwikkelingsproces die aan de hand hiervan kan worden bepaald.

Wil je werken als Floortime Therapeut?

Werk je al als Floortime Therapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Floortime Therapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Floortime Therapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Floortime Therapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Kindertherapeut
 • Kinderergotherapeut
 • Kinderarts
 • Speltherapeut

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Floortime Therapeut

Wat verdient een Floortime Therapeut?

De Floortime Therapeut heeft vaak een andere functie en past daarin ook de Floortime technieken toe. Het is daarom lastig om een inschatting van het salaris te maken.

Salarisschaal Floortime Therapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Floortime Therapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Floortime Therapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Floortime Therapeut? 

De Floortime techniek is een techniek die nog niet alom bekend is. Er is daarom slechts een beperkte vraag naar Floortime Therapeuten. Door verder te leren en ervaring op te doen kan de Floortime Therapeut doorgroeien.

Baankans Floortime Therapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Floortime Therapeut worden: Opleidingen tot Floortime Therapeut

Hoe word je een Floortime Therapeut? 

Om aan de slag te kunnen als Floortime Therapeut is geen speciale opleiding nodig, maar worden diverse cursussen aangeboden om de technieken en het model te leren kennen. De Floortime Therapeut werkt vaak al als kindertherapeut of kinderarts en heeft hiervoor al de benodigde opleiding gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Floortime Therapeut

Meer opleidingen Floortime Therapeut

Weet je nog niet of je Floortime Therapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Floortime Therapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Floortime Therapeut

Met wie werkt een Floortime Therapeut samen? 

De Floortime Therapeut werkt vaak als (kinder)therapeut of (kinder)arts en heeft hierdoor vaak een groot netwerk binnen de zorg en kindertherapie.


 • Kindertherapeut
 • Kinderergotherapeut
 • Kinderarts
 • Speltherapeut
Floortime Therapeut


Organisaties waar een Floortime Therapeut werkzaam is

Waar werkt een Floortime Therapeut meestal? 

De Floortime Therapeut werkt bij een instelling waar therapieën worden gegeven. Dit kan een zorginstelling, een centrum voor therapie of als zelfstandige zijn. De Floortime Therapeut werkt meestal in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Floortime Therapeut

Waar kun je het beste werken als Floortime Therapeut? Hieronder vindt je de best door de Floortime Therapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Floortime Therapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Floortime Therapeut:

Welke competenties heeft een een Floortime Therapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Floortime Therapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Floortime Therapeut nodig? 

De Floortime Therapeut moet goed kunnen analyseren en aan de hand van het gedrag van een kind de therapie aan kunnen passen (Waarnemer). Ook moet de Floortime Therapeut goed met kinderen kunnen omgaan en zich in hun leefwereld in kunnen leven (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Floortime Therapeut


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Floortime Therapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Floortime Therapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Floortime Therapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Floortime Therapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Floortime Therapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Floortime Therapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Floortime Therapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Floortime Therapeut iets voor je?

Zou je graag Floortime Therapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Floortime Therapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Floortime Therapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar