Gamedesigner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gamedesigner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gamedesigner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gamedesigner wordt.

 

Wat is een Gamedesigner?

Als Gamedesigner werk je binnen de zogenaamde game-industrie. Je bent binnen een bedrijf meestal breed inzetbaar in de ICT. Denk hierbij aan het beheren van het bedrijfsnetwerk, webdesign, database en werken bij de service- of helpdesk.

Als de Gamedesigner daadwerkelijk bezig is met het ontwikkelen van een nieuw computerspel, maakt hij deel uit van een team met specialisten. Hij werkt samen met ontwikkelaars, technici, mensen met een grafische achtergrond en geluidsdeskundigen. Zij ontwikkelen games voor de pc, (draagbare) spelcomputers of telefoons. De Gamedesigner is verantwoordelijk voor het bedenken van de inhoud van het spel en de spelregels. Hierbij horen ook de speelwijze, verhaallijn, personages en setting. Een Gamedesigner is zowel creatief (verhaal, personages) als technisch bezig (computeranimatie, programmeren).

Samen met zijn team ontwikkelt de Gamedesigner een spel dat speelbaar is, voldoende uitdaging biedt en bij voorkeur aansluit op de vraag op de markt. Gamedesigner en team houden voortdurend rekening met de beoogde doelgroep van de game en de functie, die naast entertainment ook educatief kan zijn of bedoeld voor reclamedoeleinden. Momenteel zijn multi-user games populair en worden er veel spellen ontwikkeld die door meerdere spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. Gamedesigners moeten alleen niet enkel inspelen op vraag en modeverschijnselen, maar ook innovatief zijn en in de continu veranderende gamewereld verrassende games neerzetten, met originele gameplay of fantastische graphics.Wil je werken als Gamedesigner?

Werk je al als Gamedesigner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gamedesigner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gamedesigner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gamedesigner in één oogopslag

Netwerk:

 • Gamedesigner
 • Spelontwikkelaar
 • Geluidsdeskundige
 • Graficus
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gamedesigner

Wat verdient een Gamedesigner?

Als Gamedesigner ga je uiteindelijk aan de slag bij gamebedrijven, webontwikkelaars of animatiebureaus. Je salaris is afhankelijk van de branche, je kennis, niveau en leeftijd. Gemiddeld verdient een Gamedesigner tussen de €3000 en €4000 per maand wanneer je enige jaren ervaring hebt opgedaan. Natuurlijk ligt een startsalaris lager. In de branche voor Vormgeving Kunst en Media ligt dit ongeveer op €1400 €1450.

Gamedesigners kunnen ook freelance werken en een eigen tarief bepalen.

Salarisschaal Gamedesigner

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gamedesigner

Er zijn geen vacatures Gamedesigner aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Gamedesigner in werkt.

Meer weten over de sector waar een Gamedesigner in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gamedesigner

Wat is de toekomst van Gamedesigner?

De baankansen voor iemand in de Vormgeving Kunst en Media zijn voor freelancers niet verkeerd. Echter maar weinig vinden snel een vaste baan. Ook werken veel mensen in deze branche parttime.

Mogelijkheden tot groei zijn niet heel divers. Na doorstuderen op HBO niveau kan bijvoorbeeld worden doorgegroeid naar regisseur van een onderdeel, zoals animatie. Een andere mogelijkheid is om leidinggevende van het team te worden en op die manier meer verantwoordelijkheid te krijgen en ook meer contact met de klant.

Baankans Gamedesigner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gamedesigner worden: Opleidingen tot Gamedesigner

Wil je gamedesigner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Gamedesigner? 

De opleiding Gamedesigner is een studie op MBO niveau 4 en duurt vier jaar.

Beeld, geluid en de interactie daartussen staan centraal. Daarnaast verdiep je je kennis op het gebied van verschillende animatieprogramma's, het belang van spelelementen, animatie, werken in 3D, flash en dergelijke.

Doorstuderen op HBO niveau is eventueel ook mogelijk, in de richting van de Kunst en Techniek.

Sommige Gamedesigners zullen auto-didacten zijn die van hun hobby hun werk hebben gemaakt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gamedesigner

Er zijn geen opleidingen Gamedesigner aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gamedesigner in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Netwerk Gamedesigner

Met wie werkt een Gamedesigner samen? 

Je werkt als Gamedesigner meestal binnen een team van andere Gamedesigners, ontwikkelaars, techneuten, geluidsdeskundigen en grafici om een game te ontwikkelen.

Als team leg je verantwoording af aan een teamleider of manager. Daarnaast moet de te ontwikkelen game ook voldoen een de eisen en wensen van een eventuele externe opdrachtgever of klant. In een dergelijk geval is er dus nog een andere partij waaraan verantwoording moet worden afgelegd.


 • Gamedesigner
 • Spelontwikkelaar
 • Geluidsdeskundige
 • Graficus
 • Manager
Gamedesigner


Organisaties waar een Gamedesigner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gamedesigner meestal werkt.

Waar werkt een Gamedesigner?

Het ontwikkelen van games is een industrie op zich die altijd onder de profit sector valt. Externe opdrachtgevers zullen ook meestal uit de profit sector komen. Heel sporadisch wil het voorkomen dat heel kleine en eenvoudige spellen worden aangeboden op bijvoorbeeld de site van een non-profit organisatie. Ook die moeten worden ontwikkeld door een Gamedesigner of iemand met een dergelijke achtergrond.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Gamedesigner

Waar kun je het beste werken als Gamedesigner? Hieronder vind je de best door de Gamedesigner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gamedesigner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gamedesigner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gamedesigner.

Welke competenties heeft een Gamedesigner nodig?

Een Gamedesigner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gamedesigner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gamedesigner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gamedesigner nodig? 

Als Gamedesigner moet je steeds weer met nieuwe ideeën komen voor spellen, verhaallijnen en speelwijzen. Je moet dus voldoende fantasie hebben. Echter met alleen fantasie komt de Gamedesigner er niet. Hij moet kunnen werken onder druk en productieve dagen kunnen maken (Levensgenieter).

Gamedesigners maken meestal iets waar ze zelf ook achter staan, het is hun eigen fantasie, maar uiteindelijk moet het ook voldoen aan de eisen van de opdrachtgever of de vraag van gamers. De game moet praktisch zijn, technisch goed werken en jij moet de wensen en ideeën van de (eventuele) opdrachtgever er in kunnen verwerken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Gamedesigner


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gamedesigner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gamedesigner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gamedesigner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gamedesigner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gamedesigner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gamedesigner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gamedesigner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gamedesigner iets voor je?

Zou je graag Gamedesigner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gamedesigner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gamedesigner

Rick

Je verdient veel te weining met dit beroep

Ben

Als je goed presteerd,verdien je goed.H.gr.

Ben

eerst je school afmaken,Sem.

sem

wow ik lees dit en wil al lang games ontwikkelen. maar waar geld dit voor kan ik hier bij ook denken aan werken bij ubisoft of zo iets? gr sem alvast bedankt

jack5314

wauw ik heb nu echt veel intresse in dit beroep. ik zit in de middelbare school en ga bijnaee sector kiezen ik ga dit sowieso kiezen

Fernando

Ik heb een cursus gamedesign bij http://www.gameskool.nl gedaan en dat is handig als je het nog niet goed weet. Je krijgt de basis van alle elementen te doen: designen, grafisch, programmeren, de belangrijkste programmaas en technieken, games testen enz.

Fernando

Ik heb een cursus gamedesign bij http://www.gameskool.nl gedaan en dat is handig als je het nog niet goed weet. Je krijgt de basis van alle elementen te doen: designen, grafisch, programmeren, de belangrijkste programmaas en technieken, games testen enz.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar