Griffier bij de Rechterlijke Macht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Griffier bij de Rechterlijke Macht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep griffier bij de rechterlijke macht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je griffier bij de rechterlijke macht wordt.

 

Wat is een Griffier bij de Rechterlijke Macht?

Als Griffier maak je verslagen van zittingen en ondersteun je de rechter bij het schrijven van het vonnis.  De werkzaamheden van een Griffier zijn te vergelijken met die van een secretaresse of secretaris. Je houdt je dan ook vooral bezig met al het papierwerk rond een rechtszaak. Je maakt aantekeningen bij een zitting en en neemt alle stukken voor een zaak in ontvangst. Advocaten dienen bijvoorbeeld bij jou hun stukken in te dienen.

Ook neem je in de raadkamer na afloop van de zitting deel aan de beraadslagingen van de rechters.

Een andere taak van en Griffier kan zijn dat je een rechter-commissaris tijdens onderzoeken in strafzaken moet ondersteunen. Je maakt dan een proces-verbaal op van doorzoekingen van huizen en bijvoorbeeld verklaringen van verdachten.Wil je werken als Griffier bij de Rechterlijke Macht?

Werk je al als Griffier bij de Rechterlijke Macht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Griffier bij de Rechterlijke Macht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Griffier bij de Rechterlijke Macht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Griffier bij de Rechterlijke Macht in één oogopslag

Netwerk:

  • Rechter
  • Officier van Justitie
  • Rechter-Commissaris

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2280 tot €5353

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Griffier bij de Rechterlijke Macht

Wat verdient een Griffier bij de Rechterlijke Macht?

Het salaris van een Griffier komt dicht in  de buurt van dat van een gerechtssecretaris omdat de functies veel overeenkomsten kennen. Het is wel nogal afhankelijk van de instantie waar je werkt. Werk je bijvoorbeeld bij de Hoge Raad als Griffier dan kan je tussen de €4416 en €5353 bruto per maand verdienen. 

Over de secundaire arbeidsvoorwaarden is weinig bekend. Ook deze zijn erg afhankelijk van de instantie waarvoor je werkt. 

Salarisschaal Griffier bij de Rechterlijke Macht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Griffier bij de Rechterlijke Macht

Er zijn geen vacatures Griffier bij de Rechterlijke Macht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Griffier bij de Rechterlijke Macht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Griffier bij de Rechterlijke Macht in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Griffier bij de Rechterlijke Macht

Wat is de toekomst van Griffier bij de Rechterlijke Macht?

Het arbeidsmarktperspectief is net als voor gerechtssecretarissen redelijk. Vaak zoeken rechterlijke instanties wel mensen die hen kunnen ondersteunen bij werkzaamheden of die binnen een ondersteunend team werkzaam kunnen zijn als Griffier. De doorgroeimogelijkheden van de Griffier zijn niet heel erg breed. Vaak kun je een functie als gerechtssecretaris gaan uitoefenen of een andere vorm van juridisch medewerker.

Baankans Griffier bij de Rechterlijke Macht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Griffier bij de Rechterlijke Macht worden: Opleidingen tot Griffier bij de Rechterlijke Macht

Wil je griffier bij de rechterlijke macht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Griffier bij de Rechterlijke Macht? 

Om Griffier te worden heb je twee verschillende opleidingsmogelijkheden. Soms werk je al bij de organisatie (bijvoorbeeld het gerechtshof) en volg je binnen je werk cursussen om zo te worden opgeleid tot Griffier. Na een WO opleiding Rechtsgeleerdheid kun je aan de slag als juridisch medewerker en word je zo verder opgeleid tot Griffier.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Griffier bij de Rechterlijke Macht

Er zijn geen opleidingen Griffier bij de Rechterlijke Macht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Griffier bij de Rechterlijke Macht in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch


Netwerk Griffier bij de Rechterlijke Macht

Met wie werkt een Griffier bij de Rechterlijke Macht samen? 

Als Griffier kom je vaak in aanraking met rechters maar ook met andere juridische medewerkers of secretarissen. Ook kan het zijn dat je in contact komt met bijvoorbeeld de Officier van Justitie en de rechter-commissaris.


  • Rechter
  • Officier van Justitie
  • Rechter-Commissaris
Griffier bij de Rechterlijke Macht


Organisaties waar een Griffier bij de Rechterlijke Macht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Griffier bij de Rechterlijke Macht meestal werkt.

Waar werkt een Griffier bij de Rechterlijke Macht?

Als Griffier werk je binnen de rechterlijke macht die weer deel uitmaakt van de overheid. Je kunt aan de slag bij een van de 19 rechtbanken maar ook bijvoorbeeld bij de vijf Gerechtshoven, de Hoge Raad en de Centrale Raad van Beroep.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Griffier bij de Rechterlijke Macht

Waar kun je het beste werken als Griffier bij de Rechterlijke Macht? Hieronder vind je de best door de Griffier bij de Rechterlijke Macht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Griffier bij de Rechterlijke Macht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Griffier bij de Rechterlijke Macht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Griffier bij de Rechterlijke Macht.

Welke competenties heeft een Griffier bij de Rechterlijke Macht nodig?

Een Griffier bij de Rechterlijke Macht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Griffier bij de Rechterlijke Macht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Griffier bij de Rechterlijke Macht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Griffier bij de Rechterlijke Macht nodig? 

Als Griffier is het belangrijk dat je ijverig bent maar ook dat je gedreven bent. Je moet namelijk zorgen dat alles in orde is voor de rechter en dat je werk van hoge kwaliteit is. Dit is namelijk weer van belang voor de kwaliteit van de vonnissen (Succesvolle werker). Het is daarbij tevens belangrijk dat je ordelijk bent om te zorgen dat alle aantekeningen kloppen en dat je goed het overzicht kunt houden tussen alle verschillende stukken en documenten. Productief zijn is ook erg belangrijk omdat je tijdens de rechtzaken veel werk moet verzetten binnen een relatief korte tijd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Griffier bij de Rechterlijke Macht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Griffier bij de Rechterlijke Macht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Griffier bij de Rechterlijke Macht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Griffier bij de Rechterlijke Macht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Griffier bij de Rechterlijke Macht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Griffier bij de Rechterlijke Macht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Griffier bij de Rechterlijke Macht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Griffier bij de Rechterlijke Macht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Griffier bij de Rechterlijke Macht iets voor je?

Zou je graag Griffier bij de Rechterlijke Macht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Griffier bij de Rechterlijke Macht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Griffier bij de Rechterlijke Macht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar