ICT Specialist AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een ICT Specialist AIVD? Lees de functieomschrijving.

De ICT-specialist Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft een bureaubaan met maatschappelijke relevantie en een interessante werkomgeving. Onder leiding van de teamleider, soms in samenwerking met andere Specialisten en soms zelfstandig, zal de ICT Specialist gebruik maken van diverse soorten bronmateriaal. (De bronnen variëren van websites op het internet tot mobiele telefoons en satellietverkeer.) De ICT-specialist dient de belangrijkste relevante informatie te kunnen filteren uit de verzamelde data.

De Researchspecialist schrijft programma's met betrekking tot de veiligheid van het ICT-systeem van de AIVD, verzamelt gegevens en verricht bronnenonderzoek.

De Digitale Media Analist houdt zich bezig met het ontlenen van informatie uit aangetroffen 'hardware', het onderzoeken van bronnen op relevant materiaal, het bijhouden van de nieuwste technieken in het vakgebied en het adviseren van de leidinggevenden omtrent onderzoeken.

De Large Data Stream Specialist werkt met grote hoeveelheden informatie. Het is de taak van deze Specialist de relevante zaken hieruit te pikken, zodat er effectief verder gegaan kan worden met de onderzoeken binnen de operationele afdelingen.

Als ICT Specialist bij de AIVD werk je aan een veiliger en aangenamer Nederland door de operationele afdelingen van de dienst te ondersteunen bij het vergaren van informatie. Aangezien de informatie waarmee gewerkt dient te worden zich op het hoogste geheimhoudingsspectrum bevindt, mag de ICT-specialist geen strafblad, criminele of extremistische vrienden, financiële problemen of verslavingen hebben. Wanneer er aan deze eisen wordt voldaan, blijft de integriteit en het aanzien van de AIVD gegarandeerd.

De ICT Specialist zal te maken krijgen met een werktijd tussen '9 en 5'. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over buitenlandse oefeningen en/of uitzendingen (zoals bij de collega's van Defensie wel het geval is).

Wil je werken als ICT Specialist AIVD?

Werk je al als ICT Specialist AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je ICT Specialist AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor ICT Specialist AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep ICT Specialist AIVD in één oogopslag

Netwerk:

  • ICT Specialist
  • Teamleiders
  • ICT ontwikkelaars

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3340 tot €4964

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden ICT Specialist AIVD

Wat verdient een ICT Specialist AIVD?

De ICT Specialist werkt 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Specialist loon betaald, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD werkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd. Het loon zal vallen in schaal 12. Dit betekent dat men tussen de €3340 en €4964 bruto per maand gaat verdienen.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er opleidingsmogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de ICT Specialist een OV-jaarkaart 2e klas ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal ICT Specialist AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures ICT Specialist AIVD

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden ICT Specialist AIVD

Hoe goed is de toekomst voor de ICT Specialist AIVD? 

Na een jaar lang goede prestaties geleverd te hebben is het mogelijk om in plaats van het tijdelijke contract een vast contract te krijgen. Er zal voor de duur van het contract gewerkt worden binnen dezelfde functie. Het is mogelijk om op den duur verder te solliciteren binnen de organisatie van de AIVD.

Buiten de AIVD is het mogelijk om een ICT-functie te gaan bekleden bij Defensie, de overheid of binnen het bedrijfsleven, afhankelijk van de gestelde instroomeisen. (Bij Defensie worden veelal personen van maximaal 29 jaar gezocht.) De ICT Specialist wordt waarschijnlijk werkzaam op een ICT-afdeling of gaat advies verstrekken over het gebruik van ICT binnen de organisatie van de nieuwe werkgever. Het is natuurlijk ook mogelijk om als zelfstandige verder te gaan.

Momenteel heeft de AIVD nog vacatures open staan voor de ICT Specialist Research - Computer Network Exploitation, ICT Specialist  Digitale Media Analyse en de ICT Specialist Large Data Streams.

Baankans ICT Specialist AIVD

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

ICT Specialist AIVD worden: Opleidingen tot ICT Specialist AIVD

Hoe word je een ICT Specialist AIVD? 

Om in aanmerking te komen voor een functie als ICT Specialist bij de AIVD dient men in het bezit te zijn van een HBO diploma. Afhankelijk van de richting waarin men wil werken is een meer specifieke specialisatie of afstudeerrichting vereist.

Zo dient de ICT Specialist Digitale Media Analyse te beschikken over een diploma Technische Informatica met een specialisatie in Digitaal Forensisch Onderzoek, dient de specialist Large Data Streams met standaard Informatica gespecialiseerd te zijn in het verwerken van grote hoeveelheden data en dient de ICT Specialist Research een studie Technische Informatica te hebben afgerond met een specialisatie in Systeembeveiliging.

Er wordt verwacht dat de ICT Specialist beschikt over werkervaring en actuele kennis van programmering, computertalen, internetprotocol en besturings- en opslagsystemen.

Voor toelating zullen er twee onderzoeken worden gedaan naar de sollicitant: een met betrekking tot veiligheid en een met betrekking tot de psychologische gesteldheid.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot ICT Specialist AIVD

Meer opleidingen ICT Specialist AIVD

Weet je nog niet of je ICT Specialist AIVD wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding ICT Specialist AIVD of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk ICT Specialist AIVD

Met wie werkt een ICT Specialist AIVD samen? 

De ICT Specialist zal op zijnafdeling in samenwerking met collega ICT Specialisten of zelfstandig werkzaam worden, afhankelijk van de wensen van de teamleider. De teamleider stelt vast wie zich met wat bezig gaat houden en zal hier toezicht op houden.

De ICT Specialist komt binnen zijn ICT-werkzaamheden niet in contact met andere 'internen'. Buiten de AIVD wordt de ICT Specialist geacht op de hoogte te blijven van de nieuwste ontdekkingen in de ICT-wereld. De Specialist zal dan ook contact onderhouden met ICT ontwikkelaars om dit te bewerkstelligen.


  • ICT Specialist
  • Teamleiders
  • ICT ontwikkelaars
ICT Specialist AIVD


Organisaties waar een ICT Specialist AIVD werkzaam is

Waar werkt een ICT Specialist AIVD meestal? 

De ICT Specialist wordt werkzaam op de 'IOC en Research' afdeling van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De standplaats van de functie is Zoetermeer.

De ICT-afdeling heeft een ondersteunende functie binnen de organisatie van de AIVD. Zij houdt zich bezig met het afluisteren van telefoons, het monitoren van internet- en satellietverkeer en het beveiligen van de communicatiekanalen van de dienst zelf. In het Algemeen houdt de AIVD zich bezig met het onderzoeken en voorkomen van potentiële gevaren voor de Nederlandse samenleving.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers ICT Specialist AIVD

Waar kun je het beste werken als ICT Specialist AIVD? Hieronder vindt je de best door de ICT Specialist AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep ICT Specialist AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden ICT Specialist AIVD:

Welke competenties heeft een een ICT Specialist AIVD nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen ICT Specialist AIVD

Wat voor persoonlijkheid heb je als ICT Specialist AIVD nodig? 

De ICT Specialist van de AIVD heeft een ijverige, energieke, praktische, zelfverzekerde en prestatiegerichte persoonlijkheid (Succesvolle werker) Ook is hij analytisch en scherpzinnig en kan hij goed uit de voeten met grote hoeveelheden informatie (Waarnemer).

Tijdens het garanderen van de beveiliging van alle ICT-gerelateerde zaken binnen de AIVD en het verzorgen van een werkend systeem kan de ICT Specialist zijn ingewortelde drang naar kennis en verlangen naar maatschappelijke waardering ten uiting brengen.

Bekijk de persoonstypen voor ICT Specialist AIVD


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een ICT Specialist AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep ICT Specialist AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep ICT Specialist AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie ICT Specialist AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ICT Specialist AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ICT Specialist AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ICT Specialist AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep ICT Specialist AIVD iets voor je?

Zou je graag ICT Specialist AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ICT Specialist AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op ICT Specialist AIVD

guus

dankje

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar