ICT Specialist AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een ICT Specialist AIVD? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ict specialist aivd. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ict specialist aivd wordt.

 

Wat is een ICT Specialist AIVD?

De ICT-specialist Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft een bureaubaan met maatschappelijke relevantie en een interessante werkomgeving. Onder leiding van de teamleider, soms in samenwerking met andere Specialisten en soms zelfstandig, zal de ICT Specialist gebruik maken van diverse soorten bronmateriaal. (De bronnen variëren van websites op het internet tot mobiele telefoons en satellietverkeer.) De ICT-specialist dient de belangrijkste relevante informatie te kunnen filteren uit de verzamelde data.

De Researchspecialist schrijft programma's met betrekking tot de veiligheid van het ICT-systeem van de AIVD, verzamelt gegevens en verricht bronnenonderzoek.

De Digitale Media Analist houdt zich bezig met het ontlenen van informatie uit aangetroffen 'hardware', het onderzoeken van bronnen op relevant materiaal, het bijhouden van de nieuwste technieken in het vakgebied en het adviseren van de leidinggevenden omtrent onderzoeken.

De Large Data Stream Specialist werkt met grote hoeveelheden informatie. Het is de taak van deze Specialist de relevante zaken hieruit te pikken, zodat er effectief verder gegaan kan worden met de onderzoeken binnen de operationele afdelingen.

Als ICT Specialist bij de AIVD werk je aan een veiliger en aangenamer Nederland door de operationele afdelingen van de dienst te ondersteunen bij het vergaren van informatie. Aangezien de informatie waarmee gewerkt dient te worden zich op het hoogste geheimhoudingsspectrum bevindt, mag de ICT-specialist geen strafblad, criminele of extremistische vrienden, financiële problemen of verslavingen hebben. Wanneer er aan deze eisen wordt voldaan, blijft de integriteit en het aanzien van de AIVD gegarandeerd.

De ICT Specialist zal te maken krijgen met een werktijd tussen '9 en 5'. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over buitenlandse oefeningen en/of uitzendingen (zoals bij de collega's van Defensie wel het geval is).Wil je werken als ICT Specialist AIVD?

Werk je al als ICT Specialist AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je ICT Specialist AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor ICT Specialist AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep ICT Specialist AIVD in één oogopslag

Netwerk:

  • ICT Specialist
  • Teamleiders
  • ICT ontwikkelaars

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3340 tot €4964

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden ICT Specialist AIVD

Wat verdient een ICT Specialist AIVD?

De ICT Specialist werkt 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Specialist loon betaald, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD werkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd. Het loon zal vallen in schaal 12. Dit betekent dat men tussen de €3340 en €4964 bruto per maand gaat verdienen.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er opleidingsmogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de ICT Specialist een OV-jaarkaart 2e klas ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal ICT Specialist AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures ICT Specialist AIVD

Op zoek naar een nieuwe baan als ICT Specialist AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor ICT Specialist AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 ICT Specialist AIVD vacatures

Vacature Ervaren ICT Specialist in de omgeving van Didam | Didam
Beco Systems V.O.F. Didam
Vacature ICT Werkplekbeheerder - Als ICT- medewerker bij Beco Systems heb je een uitdagende en verantwoordelijke functie, waarin je zelfstandig werkt. In eerste instantie zul je funtioneren als algemeen ICT …
Vacature ICT Specialist, fulltime, Noord-Brabant | Uden
Wiltec B.V. Uden
Vacature IT Specialist - Als ICT Specialist binnen Wiltec ben jij samen met jouw collega’s (mede)verantwoordelijk voor de 1e en 2e lijns ondersteuning van de Wiltec IT. Jij bent het …
Vacature .Net developer met interesse in Big Data!
Career Value B.V.
Jouw collega's op de afdeling zijn echte developers, die graag de uitdaging aangaan en ondertussen ook erg amicaal zijn. Jij zal gaande weg jezelf ontwikkelen tot een echte fullstack-guru waarbij …
Vacature Big Data Engineer
Cooder X Vry!
Wat kan je? Big Data HBO, WO denkniveau Medior, Senior werkniveau 2-5, 5-10, 10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Midlance € 2500 - € 6000 bruto per maand …
Vacature Senior Big Data Engineer - Banking
CGI
Position Description To strengthen our Data Lake team we are currently looking for Senior Big Data Engineers. As a software developer you will be responsible for providing the data for …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden ICT Specialist AIVD

Wat is de toekomst van ICT Specialist AIVD?

Na een jaar lang goede prestaties geleverd te hebben is het mogelijk om in plaats van het tijdelijke contract een vast contract te krijgen. Er zal voor de duur van het contract gewerkt worden binnen dezelfde functie. Het is mogelijk om op den duur verder te solliciteren binnen de organisatie van de AIVD.

Buiten de AIVD is het mogelijk om een ICT-functie te gaan bekleden bij Defensie, de overheid of binnen het bedrijfsleven, afhankelijk van de gestelde instroomeisen. (Bij Defensie worden veelal personen van maximaal 29 jaar gezocht.) De ICT Specialist wordt waarschijnlijk werkzaam op een ICT-afdeling of gaat advies verstrekken over het gebruik van ICT binnen de organisatie van de nieuwe werkgever. Het is natuurlijk ook mogelijk om als zelfstandige verder te gaan.

Momenteel heeft de AIVD nog vacatures open staan voor de ICT Specialist Research - Computer Network Exploitation, ICT Specialist  Digitale Media Analyse en de ICT Specialist Large Data Streams.

Baankans ICT Specialist AIVD

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

ICT Specialist AIVD worden: Opleidingen tot ICT Specialist AIVD

Wil je ICT Specialist AIVD worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de ICT Specialist AIVD.

Hoe word je een ICT Specialist AIVD? 

Om in aanmerking te komen voor een functie als ICT Specialist bij de AIVD dient men in het bezit te zijn van een HBO diploma. Afhankelijk van de richting waarin men wil werken is een meer specifieke specialisatie of afstudeerrichting vereist.

Zo dient de ICT Specialist Digitale Media Analyse te beschikken over een diploma Technische Informatica met een specialisatie in Digitaal Forensisch Onderzoek, dient de specialist Large Data Streams met standaard Informatica gespecialiseerd te zijn in het verwerken van grote hoeveelheden data en dient de ICT Specialist Research een studie Technische Informatica te hebben afgerond met een specialisatie in Systeembeveiliging.

Er wordt verwacht dat de ICT Specialist beschikt over werkervaring en actuele kennis van programmering, computertalen, internetprotocol en besturings- en opslagsystemen.

Voor toelating zullen er twee onderzoeken worden gedaan naar de sollicitant: een met betrekking tot veiligheid en een met betrekking tot de psychologische gesteldheid.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot ICT Specialist AIVD

Opleiding Business IT-strategie en -informatieplanning
Vanwege COVID-19 bieden wij nu al onze trainingen online aan. *Deze training is te volgen met een UWV Voucher! Doelgroep De opleiding richt zich op alle rollen betrokken …
Opleiding Business IT-strategie en -informatieplanning
IT management & organisatiekunde foundation (ITMF)
De cursus IT management foundation omvat theorie en technieken om organisaties aan te sturen en richt zich met name op alignment van business en IT.  Deze cursus behandelt organisatieontwikkeling en …
IT management & organisatiekunde foundation (ITMF)
IT Strategie Basiskennis
In deze IT Strategie training / cursus leert u de essentiële componenten kennen van een organisatie brede IT strategie. Tegelijkertijd leert u hoe deze verbeterd kunnen worden. Tevens leert u …
IT Strategie Basiskennis
ICT Strategie en Informatiemanagement
De training ICT Strategie en Informatiemanagement geeft je een indeling waarmee je in heldere stappen komt tot een ICT strategie en informatieplan, onderbouwd op een scherpe en heldere analyse van …
ICT Strategie en Informatiemanagement
Business IT Alignment: Masterclass voor IT (management) professionals [BITA-MNR]
OVERVIEW Business-IT alignment staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. In essentie betekent dit dat de informatievoorziening en onderliggende technologie wordt afgestemd op wat de business kan en wil. …
Business IT Alignment: Masterclass voor IT (management) professionals [BITA-MNR]

Omscholen of doorgroeien tot ICT Specialist AIVD

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je ICT Specialist AIVD wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar ICT Specialist AIVD zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie ICT Specialist AIVD

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een ICT Specialist AIVD?

Competenties en Vaardigheden ICT Specialist AIVD

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een ICT Specialist AIVD nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een ICT Specialist AIVD nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de ICT Specialist AIVD

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een ICT Specialist AIVD

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep ICT Specialist AIVD. Als ICT Specialist AIVD wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen ICT Specialist AIVD:


zie volledige beschrijving persoonstype ICT Specialist AIVD

Vakkennis voor een ICT Specialist AIVD

Het is voor een ICT Specialist AIVD ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot ICT Specialist AIVD zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen ICT Specialist AIVD

IT Strategie Basiskennis
In deze IT Strategie training / cursus leert u de essentiële componenten kennen van een organisatie brede IT strategie. Tegelijkertijd leert u hoe deze verbeterd kunnen worden. Tevens leert u …
IT Strategie Basiskennis

Werkervaring ICT Specialist AIVD

Het is voor een startend ICT Specialist AIVD die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot ICT Specialist AIVD is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Netwerkbeheerder, ICT Specialist, Officier ICT .

Iets anders leren?

Is ICT Specialist AIVD het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk ICT Specialist AIVD

Met wie werkt een ICT Specialist AIVD samen? 

De ICT Specialist zal op zijnafdeling in samenwerking met collega ICT Specialisten of zelfstandig werkzaam worden, afhankelijk van de wensen van de teamleider. De teamleider stelt vast wie zich met wat bezig gaat houden en zal hier toezicht op houden.

De ICT Specialist komt binnen zijn ICT-werkzaamheden niet in contact met andere 'internen'. Buiten de AIVD wordt de ICT Specialist geacht op de hoogte te blijven van de nieuwste ontdekkingen in de ICT-wereld. De Specialist zal dan ook contact onderhouden met ICT ontwikkelaars om dit te bewerkstelligen.


  • ICT Specialist
  • Teamleiders
  • ICT ontwikkelaars
ICT Specialist AIVD


Organisaties waar een ICT Specialist AIVD werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een ICT Specialist AIVD meestal werkt.

Waar werkt een ICT Specialist AIVD?

De ICT Specialist wordt werkzaam op de 'IOC en Research' afdeling van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De standplaats van de functie is Zoetermeer.

De ICT-afdeling heeft een ondersteunende functie binnen de organisatie van de AIVD. Zij houdt zich bezig met het afluisteren van telefoons, het monitoren van internet- en satellietverkeer en het beveiligen van de communicatiekanalen van de dienst zelf. In het Algemeen houdt de AIVD zich bezig met het onderzoeken en voorkomen van potentiële gevaren voor de Nederlandse samenleving.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers ICT Specialist AIVD

Waar kun je het beste werken als ICT Specialist AIVD? Hieronder vind je de best door de ICT Specialist AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep ICT Specialist AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden ICT Specialist AIVD:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een ICT Specialist AIVD.

Welke competenties heeft een ICT Specialist AIVD nodig?

Een ICT Specialist AIVD heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen ICT Specialist AIVD

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij ICT Specialist AIVD passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een ICT Specialist AIVD nodig? 

De ICT Specialist van de AIVD heeft een ijverige, energieke, praktische, zelfverzekerde en prestatiegerichte persoonlijkheid (Succesvolle werker) Ook is hij analytisch en scherpzinnig en kan hij goed uit de voeten met grote hoeveelheden informatie (Waarnemer).

Tijdens het garanderen van de beveiliging van alle ICT-gerelateerde zaken binnen de AIVD en het verzorgen van een werkend systeem kan de ICT Specialist zijn ingewortelde drang naar kennis en verlangen naar maatschappelijke waardering ten uiting brengen.

Bekijk de persoonstypen voor ICT Specialist AIVD


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een ICT Specialist AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep ICT Specialist AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep ICT Specialist AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie ICT Specialist AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ICT Specialist AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ICT Specialist AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ICT Specialist AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep ICT Specialist AIVD iets voor je?

Zou je graag ICT Specialist AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ICT Specialist AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als ICT Specialist AIVD?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures ICT Specialist AIVD

Vacature Junior Big Data Engineer
Capgemini Nederland
Heb jij passie voor werken met data en ben jij klaar voor een knallende start van je carrière? Als Junior Big Data Engineer zet je je tanden stevig in de …
Vacature Big Data Engineer
Capgemini Nederland
Big Data Engineer Welke technologie moet je gebruiken om je Data Science Pipeline te industrialiseren of welke cloud provider biedt de best passende oplossing? Voor veel organisaties is dit vaak …
Vacature Lead/ Principal Consultant Big Data
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging Als Lead/Principal Consultant ben je expert op het gebied van Big Data, weet jij alles over de laatste ontwikkelingen op dit gebied en breng jij deze kennis graag …
Vacature Big Data Engineer
Cooder X Vry!
Wat kan je? • Big Data • HBO, WO denkniveau • Medior, Senior werkniveau • 2-5, 5-10, 10+ jaar werkervaring • Nederlands sprekend Wat krijg je?Midlance€€ 6000 bruto per maandFlexibele …
Vacature Big Data Developer
Cooder X VIQTOR DAVIS
Wat kan je? • Big Data • HBO, WO denkniveau • Senior, Medior werkniveau • 5-10, 10+, 2-5 jaar werkervaring • Nederlands, Engels sprekend Wat krijg je?Consultancy€€ 5000 bruto per …

Actuele blogposts


reacties op ICT Specialist AIVD

guus

dankje

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar